brum написа:Я да питам нещо, само не знам дали тук е мястото. Става дума за компресора за аерограф дето го пускат веднъж годишно. Та намерих си един такъв и мисля да му слагам бутилка и да го ползвам за малко по-различни цели. Но имам няколко въпроса:Колега доколкото знам ползват тефлонова втулка, доколкото са ми казвали сухите компресори не обичат продължителната работа защото втулката заминава. За нагряването ако нагнетяваш на 8 атмосфери ще имаш много по-голямо нагряване т.к въздуха трябва да се компресира повече. Мисля че някъде гледах дебита на малко компресорчета и дебита беше нещо от сорта 30-50 литра на минута, а по големите им събратя са 90-130.
1) Дават му да работи на 15% от времето - т.е. на 10 минути максимум 90 секунди. Пусках го аз, държах го 2 минути без товар - не вижда да загрява нещо особенно. Автомобилният ми за това време не можеш да му барнеш главата - ще ти свали кожата. Предполагам и този ако работи под товар ще позагрее, ама със сигурност няма да е като автомобилният. Та кое му е проблемното място и защо трябва да работи с такива почивки?
2) Води се сух компресор - има една втулка която е като цилиндър и в нея едно бутало със сегмент подобен на клингеритов, ама не съвсем. Не съм сигурен какво е. Та какво ще стане ако му сложа няколко капки масло в цилиндъра? Целя да му намаля загубите около буталото и да му подобря КПДто един вид. Пък и евентуално да му удължа живота.
3) Не виждам проблем да работи на по-голямо налягане. Към момента пресостата му изключва на 3 бара и включва на 2 бара. Какво мога да очаквам му вдигна налягането с 1-2-3 бара? Освен отпадането на гаранцията, ама и без това не го ползвам по предназначение и не мисля, че е редно а я ползвам освен ако не се появи фабричен дефект. Тоя сегмент около буталото си мисля, че ще устиска. Мотора уж сила има - 300 вата го дават. Нещата на долу са добре направени. Има си лагерче даже под биелата - там където се връзва към ексцентрика на мотора.
Нека намерим най-тънките цени.
griffin
- майстор
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
vasko9999
- специалист
vasko9999
- специалист
resistbody написа:Колега,какво точно имаш предвид "много зле".Благодаря предварително.vasko9999 написа:....Радиото е много зле не си го причинявай... Вземи си един веф по-добре...
В понеделник пускат кухненско радио(http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=31212) на което съм му хвърлил око.
Последна промяна от vasko9999 на пет окт 30, 2015 11:07 pm, променено общо 1 път.
kuger
- майстор
vasko9999 написа:Сигурно говори като роботresistbody написа:Колега,какво точно имаш предвид "много зле".Благодаря предварително.vasko9999 написа:....Радиото е много зле не си го причинявай... Вземи си един веф по-добре...
В понеделник пускат кухненско радио(http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=31212) на което съм му хвърлил око.

profesionalist_wood
- майстор
gogyto написа:Най вероятно слаб тунер...няма какво друго да е.То мъничките радиа не са много читави,хубави са с бутони на фиксирани станции отколкото да го въртиш потенциометъра и да се ослушваш като заек да чуеш някоя станция
Пък може и да извика -алах акбар!

kuger
- майстор
profesionalist_wood написа:То си е с бутони и памет, лявата врътка е таимер, дясната усилване и яркост на дисплея.gogyto написа:Най вероятно слаб тунер...няма какво друго да е.То мъничките радиа не са много читави,хубави са с бутони на фиксирани станции отколкото да го въртиш потенциометъра и да се ослушваш като заек да чуеш някоя станция
Пък може и да извика -алах акбар!
sstefanov
- майстор
profesionalist_wood
- майстор
В началото като откриха лидъл,купих първото радио с бутони и дисплей,е немаше такава дивотия с антената-кабел дълга 1 метър,малко да го мръднеш,пука и вие и трудно се настройваше часа...
Общо взето имам камара радиа ама съвременните за нищо не стават. В магазина ми имам десетина радиа за продажба от 80-те и 70-те японски и са страхотни като качество и звук.
Общо взето имам камара радиа ама съвременните за нищо не стават. В магазина ми имам десетина радиа за продажба от 80-те и 70-те японски и са страхотни като качество и звук.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература