Нека намерим най-тънките цени.
griffin - майстор
brum написа:
Я да питам нещо, само не знам дали тук е мястото. Става дума за компресора за аерограф дето го пускат веднъж годишно. Та намерих си един такъв и мисля да му слагам бутилка и да го ползвам за малко по-различни цели. Но имам няколко въпроса:

1) Дават му да работи на 15% от времето - т.е. на 10 минути максимум 90 секунди. Пусках го аз, държах го 2 минути без товар - не вижда да загрява нещо особенно. Автомобилният ми за това време не можеш да му барнеш главата - ще ти свали кожата. Предполагам и този ако работи под товар ще позагрее, ама със сигурност няма да е като автомобилният. Та кое му е проблемното място и защо трябва да работи с такива почивки?

2) Води се сух компресор - има една втулка която е като цилиндър и в нея едно бутало със сегмент подобен на клингеритов, ама не съвсем. Не съм сигурен какво е. Та какво ще стане ако му сложа няколко капки масло в цилиндъра? Целя да му намаля загубите около буталото и да му подобря КПДто един вид. Пък и евентуално да му удължа живота.

3) Не виждам проблем да работи на по-голямо налягане. Към момента пресостата му изключва на 3 бара и включва на 2 бара. Какво мога да очаквам му вдигна налягането с 1-2-3 бара? Освен отпадането на гаранцията, ама и без това не го ползвам по предназначение и не мисля, че е редно а я ползвам освен ако не се появи фабричен дефект. Тоя сегмент около буталото си мисля, че ще устиска. Мотора уж сила има - 300 вата го дават. Нещата на долу са добре направени. Има си лагерче даже под биелата - там където се връзва към ексцентрика на мотора.
Колега доколкото знам ползват тефлонова втулка, доколкото са ми казвали сухите компресори не обичат продължителната работа защото втулката заминава. За нагряването ако нагнетяваш на 8 атмосфери ще имаш много по-голямо нагряване т.к въздуха трябва да се компресира повече. Мисля че някъде гледах дебита на малко компресорчета и дебита беше нещо от сорта 30-50 литра на минута, а по големите им събратя са 90-130.
brum - майстор
Разликата в дебита е осезаема, ама и разликата в шума е сериозна. А на мен не ми трябва голям дебит, по-важното е да е тихо.
vasko9999 - специалист
а
Последна промяна от vasko9999 на пет окт 30, 2015 9:20 pm, променено общо 1 път.
vasko9999 - специалист
resistbody написа:
vasko9999 написа:
....
В понеделник пускат кухненско радио(http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=31212) на което съм му хвърлил око.
Радиото е много зле не си го причинявай... Вземи си един веф по-добре...
Колега,какво точно имаш предвид "много зле".Благодаря предварително.
Последна промяна от vasko9999 на пет окт 30, 2015 11:07 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
vasko9999 написа:
resistbody написа:
vasko9999 написа:
....
В понеделник пускат кухненско радио(http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=31212) на което съм му хвърлил око.
Радиото е много зле не си го причинявай... Вземи си един веф по-добре...
Колега,какво точно имаш предвид "много зле".Благодаря предварително.
Сигурно говори като робот :-D
gogyto - специалист
Най вероятно слаб тунер...няма какво друго да е.
profesionalist_wood - майстор
gogyto написа:
То мъничките радиа не са много читави,хубави са с бутони на фиксирани станции отколкото да го въртиш потенциометъра и да се ослушваш като заек да чуеш някоя станция
Пък може и да извика -алах акбар! :-D
kuger - майстор
profesionalist_wood написа:
gogyto написа:
То мъничките радиа не са много читави,хубави са с бутони на фиксирани станции отколкото да го въртиш потенциометъра и да се ослушваш като заек да чуеш някоя станция
Пък може и да извика -алах акбар! :-D
То си е с бутони и памет, лявата врътка е таимер, дясната усилване и яркост на дисплея.
sstefanov - майстор
От разпродажба имам предишния модел на радиото - пълен боклук!
Отвратителни настройки, тъп софтуер.
Не си помни настроените станции дори и с поставена батерийка за памет (тя като че ли за нищо не служи).
Общо взето нищо не ми хареса в това радио.
profesionalist_wood - майстор
В началото като откриха лидъл,купих първото радио с бутони и дисплей,е немаше такава дивотия с антената-кабел дълга 1 метър,малко да го мръднеш,пука и вие и трудно се настройваше часа...
Общо взето имам камара радиа ама съвременните за нищо не стават. В магазина ми имам десетина радиа за продажба от 80-те и 70-те японски и са страхотни като качество и звук.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: