Нека намерим най-тънките цени.
hricava - специалист
mitko64 написа:
Иначе шкурки на Райдер колкото искаш по 7 лв. 5 броя.
Можеш ли да дадеш някакви данни за тези шкурки от райдер за комбинирания шмиргел-шлайф? Минах през маркетите, но само 75мм имаше на Райдер и то на други дължини.
mitko64 - майстор
hricava написа:
mitko64 написа:
Можеш ли да дадеш някакви данни за тези шкурки от райдер за комбинирания шмиргел-шлайф? Минах през маркетите, но само 75мм имаше на Райдер и то на други дължини.
Говоря за 50Х686мм размер. Купувах ги лятос от един строителен хипермаркет в Перник, казва се МалМук. Кофти е че не продават на бройка, че да си подбереш едрини, а в комплект, пакетиран по пет с една едрина за 7 лв. мисля беше. Мисля имаше три едрини, взех от всяка, но не помня номерата(едните май 120 бяха). Утре ще ходя на село и ще ги инспектирам номерата, после ще споделя.Иначе в сайта им фигурират 40,60,80, 100 и 120 зърненост за размера 50Х686 http://www.raider.bg/bg/products.html?g ... 301&page=3
vasko9999 - специалист
hricava написа:
mitko64 написа:
Както каза колегата mitko64 размера е 50Х686мм. Най евтино съм ги намирал в Практикер 6.49лв. 5 бр. има 80,100 и 120 зърненост, на други места съм ги виждал по-скъпи като Бриколаж например на 7.50лв.
Kirilpm - специалист
mitko64 написа:
To добре че се намират батерии, че иначе остава паметник. Като съм почнал да споделя още впечатления от лидълски инструменти. Големият ъглошлайф 230 ми скъса нервите- ужасна склонност към презатягане на дисковете, а не съм го заклинявал със сигурност. Това копчето му за блокаж се потроши още в началото, та действах с новият комплект лидълски гарги и водопроводен ключ(онзи оригиналният за шайбата се покриви отвсякъде). Не си го обяснявам този дефект на какво се дължи, иначе на шлайфа му скъсах шортите от бач с желязо- 2 тона предадох на скрап, отделно правих стоманени врата и прозорец. Впечатления от комплекта от три ключа за водопровод- гаргите са много добри- при стискането на вътрешната шайба на ъглошлайфа, няма никакви следи по зъбите, но на долната челюст на водопроводния ключ се получиха смачквания, точно където съм захапвал външната притисквателна шайба- голямо напъване беше за смяна на всеки диск(над 10 берковски съм употребил).
Ако стават вземи си шайби и ключ за спарки,под 5 лева мисля че е всичко а са вечни
Chefo77 - майстор
vasko9999 написа:
hricava написа:
mitko64 написа:
Както каза колегата mitko64 размера е 50Х686мм. Най евтино съм ги намирал в Практикер 6.49лв. 5 бр. има 80,100 и 120 зърненост, на други места съм ги виждал по-скъпи като Бриколаж например на 7.50лв.
Ако не се лъжа, ги има и в Алати. За моя лентов оттам ги вземах и бяха на най-ниска цена от всички други места.
jekasus - майстор
mitko64 написа:
иначе на шлайфа му скъсах шортите от бач с желязо- 2 тона предадох на скрап
Не изгоря, не се натроши, но пак не си доволен :-D
При мен малък зелен Бош със същи проблеми, само че някога се саморазвива външна шайбата при спиране. Ама китайската им работа :-D
mitko64 написа:
та действах с новият комплект лидълски гарги и водопроводен ключ
Перфектни за това :-D
kozl - майстор
На дисковете металната шайба от коя страна се поставя? Към гайката или към застопорената с остта шайба?
Диска се самонатяга при рязането. Колкото повече натискаш със шлайфа в-у рязания детайл толкова повече се затяга диска. Та затягането може на е от прекомерен натиск. Стоманата се реже от диска главно чрез стопяване и окисляване вследствие загряване от триене при висока скорост м-у диска и метала. С повече натискане намаляват оборотите на диска стопяването на стоманата се заменя с протриване, което води и до по-бързо износвоне на диска.
Преди десетина години си купих Метабо 125мм със самозатягаща шайба. Още в магазина ми демонстрираха, че развиването на шайбата става като се натисне застопоряващия бутон по време на въртене по и инерция при изключен двигател. И така го ползвах до преди 2 години, когато колега ми каза, че по този начин на развиване е повредил застопоряването.
hricava - специалист
mitko64 написа:
Говоря за 50Х686мм размер. Купувах ги лятос от един строителен хипермаркет в Перник, казва се МалМук. Кофти е че не продават на бройка, че да си подбереш едрини, а в комплект, пакетиран по пет с една едрина за 7 лв. мисля беше. Мисля имаше три едрини, взех от всяка, но не помня номерата(едните май 120 бяха). Утре ще ходя на село и ще ги инспектирам номерата, после ще споделя.Иначе в сайта им фигурират 40,60,80, 100 и 120 зърненост за размера 50Х686 http://www.raider.bg/bg/products.html?g ... 301&page=3
vasko9999 написа:
Благодаря за отговорите-аз точно в Практикер питах, но явно нямаха в момента. Видях от сайта на райдер кой продава в моя град и там ще потърся. Магазините, от които купувате ги няма при мен :-(
presar - специалист
Разрових се из сайта на тези Изображение и ми направи впечетление, че дават 5 год. гаранция на ел. инструменти даже и на тяхната марка
B POWER
Анонимен1
presar написа:
Разрових се из сайта на тези Изображение и ми направи впечетление, че дават 5 год. гаранция на ел. инструменти даже и на тяхната марка
B POWER
Така е, само че се премълчава факта, че последните две години гаранцията ти се покрива само от магазина. Т.е. ако стане нещо не можеш да ходиш в който и да е сервиз а само и единствено в магазина от който си я купил машината. Какво и колко ще направят по машината не се знае.

За тяхната марка им е най-лесно. Те китайците само да кихнеш и ти пращат нова бройка без да се пазарят, а за магазин който генерира сравнително големи продажби въобще няма да се замислят. Подменят директно.

Аз принципно предпочитам да купувам от хора на които имам доверие и знам, че като стане нещо ще свършат работа. А не като някои после ти връщат машината и половината неща липсват и дефекта си стои. А е минал един месец и е изписана от сервиза като работеща.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: