juvesan написа:като стана дума за въртящият момент.. до каква степен може да се надяваме, че посоченият е точно такъв? Впрочем, като гледам, много не се опитват да развяват стойността му като рекламен елемент... Моето Хилти е 40Nm с 3 скоростен редуктор, на най-ниската степен завива 160Х6 мм винтове за дърво в бор на 11 степен от тресчотката ( от 15) В превод ще рече, че на хартия тоя Парксайд се равнява на машина за 900 лева, ясно е, че не е баш така, въпросът е доколко може да се доверим на посочените цифри... че ми се иска един за селската къща, ама много ме е страх да не ме разочарова директното сравнение...Е, машина от такъв ранг няма как да конкурира, но за домашно ползване бих я предпочел пред примерно "зелен" Бош за около 300 лева, ако нямах вече 5 винтоверта (3 от които са за продаване, защото нямам нужда от тях)... Тъпото е, че има типове, които ще я купят, ще я натоварят професионално, тя вероятно няма да издържи и после ще ревнат пак, че тя видиш ли - не ставала. Аз съм на мнение, че ако си про и инструментът с който си вадиш хлябът трябва да е подобаващ.
stan73 написа:че има типове, които ще я купят, ще я натоварят професионално

Иначе за какво ми е , ако ме изкара цял ден навиване на рапиди за гипскартон, ще съм предоволен...

stan73 написа:Аз съм на мнение, че ако си про и инструментът с който си вадиш хлябът трябва да е подобаващ.За основен инструмент да, но за вторични инструменти няма смисъл...