Нека намерим най-тънките цени.
Kirilpm - специалист
Аз не казвам че е лошо,но да изхвърлим нещо работещо,което от своя страна струва добра сума пари,понеже някое зарядо е преценило че този акумулатор не подлежи на зареждане ми се струва малко наивно.
kozl - майстор
Понеже пак повдигнахте темата за зарядните. Да припомня..... купих от тези без дисплей и си направих експерименг. Закачих го на акумулатор с напрежение 12,6 волта, но с гъстота отговаряща на 50% капацитет. Напрежението осезаемо започна да се покачва, за разлика от гъстотата. И така го оставих няколко дни, че даже го изтървах да вдигне по-голяма гъстота.
От което решавам, че това зарядно може да презареди акумулатор.
Имам още 2 зарядни, които са белязани като автоматични. Едното не може да презарежда, но не може и да зарежда до необходима плътност, защото работи в цикъл на 14,6 V изключва заряда, на 13,3 V включва. Другото работи на същия принцип, но като изключи основния заряд продължава да подава ток под половин ампер и така бавно, бавно докато прелее :wink:
На практика едва ли някой ще остави достатъчно дълго време зарядното към акумулатора, за да го презареди, но пък за това без проверка на гъстота на електролита как ще знае какво е заредил :? И като се :? че повечето акумулатори вече са капсуловани и не може да се провери гъстотата и съвсем мъгла в зареждането.
Ще си продължава на принципа - пали ли - значи ок.
И понеже още не съм случил на автомобилни акумулатори в Лидл, няма да ги обсъждам акумулатори в тази тема.
fore - майстор
Въпрос- 2ву амперовата батерия от 20 волтовият става ли на 18се волтовият ? И тия 2 волта уж дали ще бъркат работата на 18 ката ?
Virtex - майстор
Батерията си е "нормална" 18V, просто и дават напрежението при максимално зареждане, а не минимално.

Сега я измерих (взех си една машина да я видя какво представлява) - 20.5V при заредена батерия (според индикацията) от кутията . Ще я закача после на зарядното да видя до къде ще стигне.

Иначе не знам дали е функцията "бърз стоп", понеже не съм работил с такива уреди преди, но като включа на обороти и след това изключа се чува нещо като "удар" вътре в нея. Не знам дали е добре или не, но понеже не съм ползвал такива уреди ми е странно.

В упътването никъде не пише Nm за torque. A и не знам как да проверя :-D

Едит : Иначе Quality Control-a не им е на високо ниво, като цяло изглежда добра машина, но чисто нова има дребни забележки по корпуса.

Би трябвало да е нов модел и да няма рециклирани (refurbished) модели, за да има такива козметични дефекти бройката, която аз взех.
fore - майстор
Бързият стоп е точно удара които чуваш. Моторна спирачка.

Става ли тази батерия на ударната 18 ка ???
stonesour - специалист
и аз взех винтоверта, базата ми за сравнение е 12в спарки и 14.4в карфурски верт за 50 кинта, тази машина е доста по-мощна.
Virtex - майстор
fore написа:
Става ли тази батерия на ударната 18 ка ???
Нямам идея, това е първият уред който имам с батерия на parkside. Качвам снимки ако може да са полезни.

Не знам дали ме радва факта, че има моторна спирачка, поради факта, че товари доста "ударно" батерията, допълнително на пускането. Съмнява ме да има някаква специална схема да се грижи за батерията, а има само 1 в комплекта.

Прикачен файл

IMG_20151123_094726.jpg

Прикачен файл

IMG_20151123_094607.jpg

Прикачен файл

IMG_20151123_094511.jpg
Последна промяна от Virtex на пон ное 23, 2015 9:48 am, променено общо 1 път.
fore - майстор
Има схема която следи напрежението вътре в батерията естествено. Иначе може да се запали от бърз разряд или презаряд.
Virtex - майстор
За батерията - не се знае. Оказа се, че някои модели на Бош нямат защита на батериите, та е възможно, макар и малко.

Въпроса е, че в режим на спирачка, мотора също черпи ток и то не малко. За това допълнително натоварване на батерията споменах, че нямам идея колко и дали изобщо може да скъси живота на батерията. А и не знам колко е полезно като опция, досега старият жичен Sparky-Eltos или каквото беше там не е имал проблеми без бърз стоп.
fore - майстор
Ако има индикация на самата батерия за заряда, би следвало да има и електроника. А ако няма, то тогава зарядното се грижи за това. Неможе литиева клетка без електроника за напрежението и заряда.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: