Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Е колко да е изписано ? Казаха да сложа по дебел маркуч, сложих. Ама ефекта е пак същият.

Това за ресивера и гумаджията го каза, ама е по сложно са изпълнение.

Нали трябва бутилка, да се скачи към другата бутилка и то към правилният отвот с правилен диаметър тръба и тнт.

Я кажи каква бутилка примерно и колко литра още да е минимум, но така че да не тормози мотора много и къде да я присъединя ? С каква тръба ?
25 литровата на компресора има пробки мисля и в двата си края.

То на Райдер 50 литровият компресор е с мотор като на 25 литровата им. Но Райдър не ми се иска да купувам.
Ако пуснат Лидлският 50 литров съм сколонен него да взема.Той е дву-бутален.
keymaker - специалист
Форе, за тоя гайковерт бутилка по малка от 100л. е кауза пердута , за домашна употреба и с достатъчно изчакване да се възтанови запаса от въздух може и 50л. като при това положение може да качиш налягането до 7-7.5 бара. Има и една особеност на малките домашни компресори рдуцир вентила не се справя добре с големите дебити. Друг е проблема с дълготрайноста на продукта,преди 2 месеца го хвърлих на вторични,ударния механизъм е от кофти материал ,става само за домашни цели 2 пъти годишно да си смениш гумите и толкова тогава може и да изкара 10г. На мен ми го подариха и аз започнах да го ползвам професионално ,ами за точно месец се изпърдя , за това време съм развил макс 800 гуми.
fore - майстор
Ама той и моят Гумаджия каза че неговите карат по една година или две и ги хвърля. Даже и компресора му изхвърлял масло и трябвало да прави главата, но щял да купи нова, щото парите са същите за ремонта и. И за няккакви коне ми обясни че мотора като бил 2,5 коня еди какво си и тнт.
А точно аз му казах че Лидлският е ок, ама не е работил колкото неговите :wink:

Та ясно е че Лидлският пистолет не е за профи нужди, но аз искам да го накарам да ми отвива моите болтове. В упътването му пише 50 литра бутилка. Та на мене ми липсва половината.

Какво искаш да кажеш за редуцир вентила ?

Лидлският 25 литров има 2 извода- страничният не се регулира от врътката-директен е, а челният се регулира от нея.

Също аз сложих дебел маркуч-1 см, но е 10 метра и това вероятно е много за тази малка бутилка. Понеже налягането пада с 0,5/1 метър при 1 см диаметър маркуч.
mitko64 - майстор
Ето нещо яко от 18.01 в Германия. Отдавна не са пускали модел за големия размер шкурки http://www.lidl.de/de/parkside-bandschl ... ageSize=36 .
NovobranecGT - напреднал
Мой познат с гумаджийно си взе лидълски гайковерт за резервен. Наложи му се да го ползва и за 1 седмица му стана нещо. Като натиснеш спусъка "цъска", но не завъртиш ли камъка на ръка, ротора не почва да се върти. В мазането ли беше проблема или във високото налягане, никой не разбра. Иначе, докато разботеше развиваше джанти на леки автомобили без проблем.
Компресорите имат тапа поне в единия край на ресивера, която е "отслабена" и трябва да "избие" ако пресостата не изключи някой път. Именно от там е най-добре да изкараш въздух за гайковерта. Компресор с 25-литров ресивер развива минимум 10 болта на джанти докато се включи, за да възстанови налягането. Това обаче с хубав гайковерт с двоен чук на първа степен. По-евтините гайковерти имат голям разход на въздух и ниска ефективност.
П.П.Динамометричният ключ, който пускат утре с намаление, е повече от добър за парите си. Гарантирам, че ще върши работа дълги години.
keymaker - специалист
fore написа:
Ама той и моят Гумаджия каза че неговите карат по една година или две и ги хвърля. Даже и компресора му изхвърлял масло и трябвало да прави главата, но щял да купи нова, щото парите са същите за ремонта и. И за няккакви коне ми обясни че мотора като бил 2,5 коня еди какво си и тнт.
А точно аз му казах че Лидлският е ок, ама не е работил колкото неговите :wink:

Та ясно е че Лидлският пистолет не е за профи нужди, но аз искам да го накарам да ми отвива моите болтове. В упътването му пише 50 литра бутилка. Та на мене ми липсва половината.

Какво искаш да кажеш за редуцир вентила ?

Лидлският 25 литров има 2 извода- страничният не се регулира от врътката-директен е, а челният се регулира от нея.

Също аз сложих дебел маркуч-1 см, но е 10 метра и това вероятно е много за тази малка бутилка. Понеже налягането пада с 0,5/1 метър при 1 см диаметър маркуч.
--------------------------------------------------------
Щом единия извод е без редуциране го връзваш на него не се притеснявай за високото налягане в началото защото щом почнеш да работиш веднага ще падне до към 7 бара. А маркуча въртешно ли е 10 мм. или външно,щото ако е външно няма да работи като хората мин. 8-9мм. вътрешно за тоя инструмент.
fore - майстор
Абе не става- Кристало Италиано е маркуча с вътрешно 1 см !!! Чукаси и сечението има, Слагах го и на двата извода, обаче не става- няма силата -чука 10 пъти и включва компресора, но не развива.

Тя тая тапа може да отвия от пред или отзад и после какво да навия там директно маркуча ли ? :mrgreen:

А за дефекта на пистолета- като се разглоби ще се види дали е износил турбината или какво. Не е много сложна машина.
NovobranecGT - напреднал
fore написа:
Тя тая тапа може да отвия от пред или отзад и после какво да навия там директно маркуча ли ? :mrgreen:
Мисля, че там резбата беше 1/2. Бърза връзка от по-големите е достатъчна.
bulhomes2 - майстор
fore написа:
Тя тая тапа може да отвия от пред или отзад и после какво да навия там директно маркуча ли ? :mrgreen
Купи си бърза връзка и я сложи там! И при мен работеше зле подобен гайковерт, а след такава интервенция къса болтове М8.
fore - майстор
Ако може да обясниш какво точно да купя и да навия там- да покажеш че това не ми е ясно- нипел ли е това ? И после върху него бърза връзка за навиване ли ???

Покажи ги ако има в нета.

http://texnobox.bg/product/1255/barza-v ... g-123.html

Ето това намерих .Изображение

Но незнам резбата дали ще стане на отвора на бутилката ?
NovobranecGT написа:
fore написа:
Мисля, че там резбата беше 1/2. Бърза връзка от по-големите е достатъчна.
В момента съм купил бързи връзки които пасват на оригиналните изводи, но са естествено с диаметър за 1 см маркуч.
Та незнам дали те ще стават за бързата връзка от горепосоченият тип която да се навие на бутилката директно ?
Последна промяна от fore на ср яну 06, 2016 1:09 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: