Нека намерим най-тънките цени.
zmiori - специалист
vasko9999 написа:
zmiori написа:
Тоя шмиргело-шлаиф как е някой има ли го? С тия 260 вата малко притеснително. Колко оборота е?
Благодаря.
Ватовете са 240.Ако диска с който се продава е с едрина на зърното 36,няма да имам никакви забележки,ама той е с диск с 80 и е доста ситен а от там и по бързо загряване(посиняване) на обработвания детайл.

Blagodarq колега ценна информация.
NovobranecGT - напреднал
На циркуляра от 30 Декември къде му стоят допълнителните дискове? Питам, защото в един магазин ми намериха 2 бройки, но този които ходи каза, че не вижда да има допълнителни дискове? Имало само на шпиндела.
hricava - специалист
В кутията стоят, но аз на този, който гледах видях само един диск и един на самия циркуляр.

Иначе днес разпродажбата...пълна трагедия поне тук..
fore - майстор
Дисковете стоят естествено в кутията - единият е на самият циркуляр, а другият до него. :wink: Или общо 2 бр.
И аз когато го купих предишният път първо търсих 3 диска да има, но като отворих още няколко кутии и видях че дисковете са общо 2. Малко лъже картинката на кутията вярно.
NovobranecGT написа:
Щом пише 1/2М, значи се отнася за резбата.(M-male). Като гледам списъка с накрайници, присъединителния размер на всички които имат е 1/4.
Всъщност ето тия двете са твоите:http://www.raider.bg/bg/compare.html?co ... 0%BD%D0%B8
Вчера минах през Баухаус и купих един на 1/2, отсреща клика е на 1/4. Измерих на 1/4 вътрешният диаметър - около 0,7 мм. Незнам дали това сечение макар и много късо няма да намали пак литрите в минута.
В крайна сметка Идеята е да вдигна отдадените литри за минута чрез директното присъединяване на верта към бутилката. С което да се увеличи силата му на удар.
Тоест изходните тръбички към присъединителните връзки са с по тесен отвор и не позволяват да се черпи повече литри в минута доколкото разбирам.

Та ако не съвпада този накрайник, ще го подменят в Баухаус. Но като им погледнах техните компресори Херкулес- от 5 литра до 100 бяха все с 1/2 отвори и тапи. Даже имаха и с навити такива накрайници на големите компресори.
Все пак Лидлският е на Енхел и едва ли резбата е ралична.
Последна промяна от fore на чет яну 07, 2016 9:48 am, променено общо 2 пъти.
angel_ov - специалист
vasko9999 написа:
zmiori написа:
Тоя шмиргело-шлаиф как е някой има ли го? С тия 260 вата малко притеснително. Колко оборота е?
Благодаря.
Ватовете са 240.Ако диска с който се продава е с едрина на зърното 36,няма да имам никакви забележки,ама той е с диск с 80 и е доста ситен а от там и по бързо загряване(посиняване) на обработвания детайл.
Тази сутрин отнесох един шмиргело-шлаиф още не съм го отварял. Някъде в темата имаше подробности за лентите, ако някой може да ме светне, че нямам време да прелиствам цялата тема. Моля.
vasko9999 - специалист
Настройката е как да кажа не толкова лесна но с търпение и опити ще успееш.Първо свали лентовата щкурка и настрой само шмиргела. Лепинките на самия диск ако са тръгнали да се отлепят ги махни нацяло,на външната шайба която държи диска вътрешния и отвор е по голям от диаметъра на оста и я центрирай горе долу в средата като с едната ръка я придържаш навътре а с другата завиваш гайката.След това правиш няколко опита с затягане и пускане на двигателя,ако има вибрации пак спираш отхлабваш леко гайката(тя е лява резба) като пак придържаш външната шайба да не се измести и завърташ диска спрямо оста и пак затягаш до като ти хареса.Моя така съм го настроил че няма никакви вибрации.След това минаваш на голямото колело което завърта шкурката центрирш и затягаш.От там минаваш на горното (обтягащо ) колело,слагаш лентовата шкурка и затягаш леко червената врътка,под ней има един болт за кръстата отверка с контра гайка за 8 ключ,отхлабваш гайката и с завъртане на болта навътре съответно той прибира шкурката навътре и обратно.Този болт влияе и на червената врътка,колкото повече я затягаш също прибира лентата на вътре,като погледнеш механизма ще ти стане ясно.Като ти хареса положението на шкурката затягаш контра гайката.Общо взето е това,надявам се да съм бил полезен,само иска малко търпение повечко опити и веднъж настроен после няма промяна.
Последна промяна от vasko9999 на пет яну 08, 2016 12:04 pm, променено общо 1 път.
angel_ov - специалист
Много благодаря! :partyman:
stan73 - майстор
Интересно, аз имам "големият" лентов лидълски шлайф (930 Вата), той може да се използва и като настолен. Та настройката на лентовата шкурка (колана) става много по-лесно - с нещо като голяма крилчата гайка, но пък и веднъж настроена - като позагрее шкурката, а и машината, шкурката се отпуска и трябва малко да се коригира. Няма такъв вариант - веднъж настроено и да не се пипа повече, от друга страна съм много доволен от машината (ще има подобна скоро в немско (скоро колегата Митко писа за това)).
А относно шмиргело/шлайфа - предният път, като го пускаха. също си купих, но не знам калпава бройка ли ми се падна, не можах да го настроя изобщо, така, че да ми хареса как работи и им го върнах, а и комфортът на работа е несравним с другият ми.
mitko64 - майстор
Твоят предполагам е модел А1, с метален корпус, сегашният В2 гледам само пластмаси. За днешния шмиргел, веднъж настроена шкурката не се мести сама, при лентовите шлайфове се мести според натиска. Поне на моето Спарки е така. Другата седмица пускат бормашинката 500 .вата.
grizan1980 - специалист
Някой да е ползвал бормашинката, която пускат в четвъртък ?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: