Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
Eто и най новото от Парксайд http://www.lidl.de/de/parkside-akku-boh ... a1/p213505 . Очаквах 2 -2,6Ah да пуснат, ама не.
profesionalist_wood - майстор
mitko64 написа:
Eто и най новото от Парксайд http://www.lidl.de/de/parkside-akku-boh ... a1/p213505 . Очаквах 2 -2,6Ah да пуснат, ама не.
Това грабва очите :)
mitko64 - майстор
Нашенци пък са ни приготвили акумулаторното трио- зеге, циркуляр и ударен верт, плюс работната масичка,където я чаках. :supz:
monster18 - специалист
къде ги видяхте ?
fore - майстор
Колеги да питам Колонната бормашина, вчера я пуснах за проба в несглобено състояние. Понеже на Вилата ще я сглобявам. Та има едни леки вибрации от тия ремъци и предавачните шайби вътре в кутията.
Тоест не работи шумно и стабилно като дрелка, ами тихо, но с леки вибрации, като чакрък. :) Е вибрациите не са толкова високи, но ги има.
Това нормално ли е ?
Не съм имал подобен "струг" до сега.

Как се прехвърля ремъка за да се сменят предавките по шайбите ?

Сега ще позачета и ръководството да видя какво са казали за тия смени на предавките.

lov, по твоят съвет днеска ще се разходя до Евроболт за крилчат болт. Имам подобни но на по голям диаметър.

Тя за фини работи няма как да стане, с тези 3 мм минимален диаметър свредло.
Може ли да се сложи патронник който да е от 1,5 мм поне ???

Човек ти елиминира цялата машина бе :partyman: :-D :) :lol:

Дай акъл по горните ми питания.
mitko64 - майстор
Този май става http://www.raider.bg/bg/detail_1483.html . Десетина лева е. Скоро купувах за BZ16.
lov - майстор
fore написа:
Колеги да питам Колонната бормашина, вчера я пуснах за проба в несглобено състояние. Понеже на Вилата ще я сглобявам. Та има едни леки вибрации от тия ремъци и предавачните шайби вътре в кутията.
Тоест не работи шумно и стабилно като дрелка, ами тихо, но с леки вибрации, като чакрък. :) Е вибрациите не са толкова високи, но ги има.
Това нормално ли е ?
Не съм имал подобен "струг" до сега.

Как се прехвърля ремъка за да се сменят предавките по шайбите ?

Сега ще позачета и ръководството да видя какво са казали за тия смени на предавките.

lov, по твоят съвет днеска ще се разходя до Евроболт за крилчат болт. Имам подобни но на по голям диаметър.

Тя за фини работи няма как да стане, с тези 3 мм минимален диаметър свредло.
Може ли да се сложи патронник който да е от 1,5 мм поне ???

Човек ти елиминира цялата машина бе :partyman: :-D :) :lol:

Дай акъл по горните ми питания.
Ами вибраций ще си има щото колонката е тръба а не плътно желязо. Отделно ремъка на моята беше ужасен на бабунки.Шайбите да не мислиш че са престъргвани след като са отляти от пластмаса. И още една купчина луфтове в лагеруванията. Не забравяй че е машинка за домашни нужди а не за производство. За толкова пари толкова. С патронниците не се занимавай да слагаш по малък освен ако не работиш само с малки свредла.То има такива дето тръгват и от нула. От дълги години на мъниците навивам плътно навивка до навивка медна тел и така ги стягам на патрона. Често ми се случва да дупча с такива и по този начин захвата е мек и биенето е почти нулево дори патрона да е леко наранен. После така си ги съхранявам с навитата тел до следвашия път. То такива бургийки се купуват на пакет и ако ми трябва да дупча с друга машина просто вземам друга.
А прехвърлянето на ремъка а като на всички колони бормашини. охлабваш стопора на двигателя. И местиш от по големия диаметър към по малкия в зависимост какво искаш да получиш като обороти. Така според ситуацията си избираш от коя ремъчна шайба да почнеш.
Георги Иванов(алцек) - специалист
fore написа:

Ето как си реших проблема аз.

Изображение

Изображение

Направих по-голям отвор,пъхнах едно болче и залепих със Попсипол.
fore - майстор
Алцек личиси че си дърводелец :) . Майтап. Тая цигания я направих на Моторната метла- Маклуча. Понеже болта който стяга издухващата тръба която се сменя и маха беше специфичен- с някаква Американска резба-инчова, та му заврях една напречна пластина в канала за права отверка и залях с Поксипол. Стана сив перчат бетон. :) :wink:

Обаче сега си купих за 3 лева 4 броя перчати от Евроболта на Раковска и с това тунинга приключи. А в Събота от Илиенци Евромастера вземам конусния от 1,5 до 13 мм за 10 лева, казаха че имали като звъннах и това е.

Аз работя със свредла от 1,5 до 10 мм, тия 16 мм несъм ги виждал даже. :mrgreen: Та финният патрон по ми ляга.

Конуса му 16мм ли е на Лидлеца, както на Райдъра ?
Последна промяна от fore на пон фев 15, 2016 3:11 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: