Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
Ролковият шлайф като машинка ми направи впечатление още преди 2 години, когато Бош го пуснаха в хоби серията си. Предполагам ще е идеален за получаване на състарен ефект, за имитация на изваден фладер по дървесина и т.н. Определено ще го загледам, ако цената му е ОК, ... :wink:
mitko64 - майстор
В Германия е 45евро. http://www.lidl.de/de/parkside-schleifr ... a1/p215512 . Иначе видях на билборд за другата седмица рендето и стойка за ъглошлаиф 125мм.
EDI - майстор
Аз пък си мисля, че всичката работа дето ще свърши това нещо може да се свърши с флекса, дрелката и шлайфа и то по-качествено.Трябва да с има предвид, че консумативите струват майка си и баща си.Един цилиндър шкурка е над 7-8 лева, а един барабан идва близо 20 лева.Спасението е ЛИДЪЛ да продават комплекти консумативи.
fore - майстор
Сутринта пробвах силата на циркуляра на батерия в магазина- слаба работа. Някой го хвалиха, но и зегера и циркуляра ми слабеят.
Купих работната маса- тежи здраво кутията, не е като тази от Пикадили дето я взех за 20 лева преди да го закрият. Та се чудя дали да не правя рокада с масите -тази от Пикадили дето я пратих на вилата да дойде тука и обратно Лидлската. :mrgreen:
Купих трети ударен ветр за вилата-патронника не лови 1,5, като другите два- А1. Този е В2 и естествено е по прецакан. Купих си патронник на Райдр от 1,5. На патронника пише че е от 2 мм като при Лидлските вертове от А1 серията, но и той като тях лови 1,5 мм. :rolleyes: Стандарти.
Клетките са пресни поне- 08-2015.

Въпрос за колонната бормашина- работи добре-сложих и патронник естествено от 1,5 мм :wink:, даже сега намерих и един от 1 мм до 13, но вече набих онзи.
Та реглажната масичка може да се върти на определени градуси, обаче е с болт за ключ 19мм. Естествено отидох днес до Евроболт и купих перчат.

Въпроса ми е - болта е М12 ? Забравих дали е такъв и мерих тук в София един за ключ -19 :mrgreen:

Купих 30 мм дълг. Понеже не измиерих изобщо оригиналният.
Тоя от Евроболта ми изкара на 30 и 35 мм дължина с два вида пера- 48 и 63 мм разстояние размах на перата. Изроди :prayer:

Та Аз купих 30 мм дълъг, М12, с 48 мм размах на перата.

Има ли место за 63 мм размах ??? Понеже ще е по удобен за работа.
Та колко е дължината на оригиналният ?

-------------------

Малко тъп въпрос, но защо и на компресора и на колонната бормашина когато се пуснат на незанулен контакт излиза фаза по корпуса- 130 волта ? Като обърна шукото в контакта и фазаа изчезва по корпуса.
Удължителят ми не е занулен в гаража. Контакта е занулен и в него проблем няма.

С занулен удължител също е ок.

От къде подяволите идва тази фаза на корпуса при тия мотори ???

Знам че при отпадане на нулата в контакта през зануляването избива по корпуса на уреда при тази схема - зануляване директно в контакта.
Но тука е обратното- незанулен контакт излиза фаза по уреда в зависимост от положението на шукото в контакта ???
Последна промяна от fore на пон мар 14, 2016 4:03 pm, променено общо 2 пъти.
brick - специалист
kr1100 написа:
Tелчето е ф 0,76 мм
Много благодаря! Изображение

Между другото, в София са пуснали останали от миналото лято бройки на телескопичния акумулаторен верижен трион за клони (по конкретно - видях във Връбница) - 179 лв.
Изображение

Интересното при него е, както вече писах, че ползва същата батерия като 18-волтовото/1,5 Ач акумулаторно трио от миналоседмичната промоция.
vasko9999 - специалист
Имам едно питане към колегата fore.Как се сменя патронника на 18 волтовия верт,понеже и аз съм се насочил към райдърски патронник.Пробвах един път но не ми сеполучи номера.Развих го до край и с отверка развих болта (с лява резба) който го притиска към оста и до там.Самия патронник набит ли е или е на резба към оста?
fore - майстор
А това също щях да питам - с каква резба е болта дето крепи патрона ! :mrgreen:

В колата по-обед си играх да навивам перчатият болт М12 в резбата на патрона. Захапва леко, но резбата е 1/2 на патрона и до там- поне разбрах че е нормална - дясна. Това ми беше и целта де.

Та колега развил си педе-болта- тоя с лявата резба, сега остава да отвиеш и патрона - като го охлабиш до край- отворен да стане демек и си ти. Само не знам дали блокировката на шпиндела ще издържи и дали няма да се презатегне в отворено положение патрона ???

Майче имаше тънкост тук ???

Казвайте !!! :partyman:

Нищо не казахте за Перчатият болт М12 също на колонната ??? Айде колегите с колонната, стига пробивали ! :mrgreen:
И на вас ще ви е от полза да си турнете голям перчат болт с размах на крилете -68 мм за реглаж на масичката с менгемето.
keymaker - специалист
vasko9999 написа:
Имам едно питане към колегата fore.Как се сменя патронника на 18 волтовия верт,понеже и аз съм се насочил към райдърски патронник.Пробвах един път но не ми сеполучи номера.Развих го до край и с отверка развих болта (с лява резба) който го притиска към оста и до там.Самия патронник набит ли е или е на резба към оста?
-----------------------------------------------------------
Патронника е с нормална резба. Аз ги развивам с друг верт като съединя двата верта с подходящ прав шестограм,ако има ударен(не пробивно-ударен) завиващо/ развиващ инструмент още по лесно става.
fore - майстор
Тоест при отворени челюсти слагаш вътре примерно шестостен с този размер и към него върток и става ???
mitko64 - майстор
EDI написа:
Аз пък си мисля, че всичката работа дето ще свърши това нещо може да се свърши с флекса, дрелката и шлайфа и то по-качествено.Трябва да с има предвид, че консумативите струват майка си и баща си.Един цилиндър шкурка е над 7-8 лева, а един барабан идва близо 20 лева.Спасението е ЛИДЪЛ да продават комплекти консумативи.
Aз такова https://www.bosch-do-it.de/de/de/bosch- ... mdb-id.jsp и https://www.bosch-do-it.de/de/de/bosch- ... mdb-id.jsp за бормашина не съм виждал, за флекс, пък съвсем. А точно това ме устройва, трябва да шкуря едни опушени парапети.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: