Нека намерим най-тънките цени.
Valyo68 - специалист
Здравейте колеги. Имам няколко въпроса за водоструйката / голямата/.
На входа ниско налягане, под бързата връзка има една цедка. при наличието и има ли нужда от закупуване на допълнителен воден филтър, Керхер или Бош от Практикер!
Зеленият маркуч с армировката ще върши ли работа за ниско налягане или ще е нужно да се закупи този скъпия на Гардена?
Препоръчайте марка качествени бързи връзки и евентуално от къде да закупя?
В оригиналната бърза връзка има едно клапанче, то няма ли да пречи ако трябва да се изпразва маркуча?
Може ли някой да обясни как става първичното пускане и обезвъздушаване на машината, както и прибирането и почистване след работа?
Всеки път ще се опъва маркуч от мазата, така че няма да е постоянно вързана към водата. Благодаря предварително! :yawinkle:
fore - майстор
Сега по същество- Вчера мъчих да развия патронника на Верта, но ударих на камък още на кръстатият болт. Мъчих го -на дясно да го отвия- по часовниковата- само изпука един, два пъти. Пърово с битове от голямото гедоре от Лидл на 1/4. Тези на 1/2 захват не ставаха.
После извадих ударната отверка с 4 усилени бита на 1/2 захват, които са и по дълги. За съжаление и те не с достатъчно дълги зада нахлузя и ударната отверка и да мога да удрям леко с чук по нея. До сега острия РН бит не е изпускал никога- набива се и развива, но тук не можа. Явно е че не мога да го набия и ще се прецака. Та го напъвах с преходите от гедорето, но изпуска и той.

Пробвах и на ляво леко да развивам, но и на там не е. Тия майче са слагали осигурител и са го залепили този болт.
Как да отвия болта ?
Ако не измисля нещо ще ходя до някой сервиз явно.

vasko9999, как го разви това ? На кой модел верт ? Този от сегашното зареждане ли ?
kalpev - специалист
Форка, и 150 редакции да направиш, пак не може да замажеш незнанието си какво е лампа, и какво е руски композитор.
Недопустимо е да си редактираш мнението относно това, което вече е цитирано от друг след теб. Но още по-недопустимо е да ми редактираш моя цитат, все едно друго аз съм писал, инжИнере виШист такъв! Това е много подло! Добре, че си ми стои постът и него няма как да го редактираш, където ясно си личи колко си некомпетентен и колко нечленоразделни (една дума е, форка) са мислите ти от незнание и комплексираност.
По-голям спамер от теб тук няма, защото за заземяване на контакти си има тема, за сваляне на патронник друга, за перчатата гайка трета, а хвалбите за влакчетата ти колко се връзват с Лидл, хич и не искам да знам.
fore написа:
Кака да го кажа- ясно е че не можете да знаете всико, но това не значи че трябва да се заяждате...
Кака ли е, леля ли е, не знам, но знам, че ти нищо не знаеш, а само избиваш комплекси. И това "всико" ми прилича на "психо" - ми, лекувай се, бре!
fore написа:
А и брато ми пуши здраво Давидов и даже като мина през апартамента, а него го няма пак се омерисвам на цигари. Аз не пуша, освен по банкетите, някоя пура от газарлък !
ОмЕрисваш ли се? И верно ли си гАзар? И какъв газ взимаш - райски или от бутилката на балкона? "Газпром" ли ти е доставчика? Смени го, казах ти, не ти влияе добре.
Не подминавам човешката простотия, защото значи, че я подкрепям негласно. След като и последния "американски" модератор вече абдикира от задълженията си, това не се трае.
fore - майстор
Аха, а освен старата генерация Спамери, мнение по темата.

Едно е несъмнено- лепят ми се като мухи. :drinkers:

Но да ги оставим да се :butthead: ...........така е най културно.
Последна промяна от fore на вт мар 15, 2016 2:07 pm, променено общо 2 пъти.
kalpev - специалист
Много харесвам хлебчетата на Лидл. Взимам си и от битовете.
Последна промяна от kalpev на вт мар 15, 2016 12:27 pm, променено общо 1 път.
kalpev - специалист
:-D
XpacTa - специалист
Valyo68 написа:
Може ли някой да обясни как става първичното пускане и обезвъздушаване на машината, както и прибирането и почистване след работа?
Връзваш й маркучите за ниско и високо налягане, връзваш я към тока но не цъкаш копчето. Натискаш спусъка на ръкохватката и изчакваш да почне да тече постоянна струя - след това вече натискаш копчето и тя си вдига налягане. След работа - спираш я от тока, махаш маркуча за ниско налягане, развиваш маркуча за високо, натискаш му спусъка и се опитваш да изкараш всичката вода от него. Накланяш водоструйката за да изкараш и водата от нея и толкоз.
Valyo68 - специалист
Благодаря колега! :o Под /развиваш маркуча за високо, натискаш му спусъка/ имаш в предвид, всеки път трябва да развивам тънкия маркуч от спусъка или просто да махам накрайника тип метла? Нямам опит с такава машинка и затова питам, да не я увапцаме със синът, че с голям мерак я взехме. Пробата ще е събота неделя, при хубаво време! Ако може ми отговорете и на другите въпроси за да подготвя нещата които ще са нужни. Благодаря!
fore - майстор
Питах във фирменият магазин на Спарки на Витошка, който се е изместил отзад на ул."Петко Каравелов" 36- зад киното. Та от там си купих два хубави инструмента преди време - перфоратора и ръчният циркуляр.
Питането ми беше за тоя патрон и развиването му естествено.

С Бушона не ми се занимава, понеже лично ходих да купувам от тях допълнителна батерия и съм ги питал за ремонт на Фотоапарат и повече ми приличат на търговци отколкото на хора можещи да ремонтират нещо.

Продавача/ майстора ми каза че ако е завито яко може да се наложи разглобяване на машината, понеже няма къде да му се хване контра след като се отвие контра болта. На Дрелките по шпиндела има место за захващане на гаечен ключ. А зъбните колела може и да не издържат на усилието и да се счупят. Та ако е такъв случаят е - 15 лева работа. Ако е само смяна на патрона е 2 лева.

Аз вече се бях досетил и може и сам да я разглобя на менгемето, но ще видя първо без разгобяване ако може. Това за тия патрони.
Лошото е че ударният гайковерт е на вилата.
Колегата vasko9999 дето питаше и той да внимава с чупенето и развиването.

Едит
Както казах-Бушона с когото говорих преди малко - не може да сменя патрони, не ремотнира тези машини и не прави батериите !!!
Те само продават и заменят.
Консултантката ми промърмори след като и извадих думите с ченгел от устата горното. Лидл -заменя или връща пари.
Последна промяна от fore на вт мар 15, 2016 5:34 pm, променено общо 1 път.
Kirilpm - специалист
fore написа:
Аха, а освен старата генерация Спамери, мнение по темата.

Едно е несъмнено- лепят ми се като мухи. :drinkers:

Но да ги оставим да се :butthead: ...........така е най културно.
Незнам защо когато някой ти направи забележка веднага става спамер и все на теб се лепи.Тук се пише на БЪЛГАРСКИ и всички останали се съобразяват,само ти използваш твой собствен език с твои си думички :lol:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: