Нека намерим най-тънките цени.
nikolson - майстор
Ножицата е различен модел, поне по задвижващия механизъм се вижда. Първите бяха с няколко зъба. Задълбах в модела, защото първо видях, че покритието на острието е тефлон, а не илафлон (едно и също, но различни фирми). Отделно, на първите модели пишеше "остриета от японска SK-5 стомана". Дано увеличената цена да се оправдае с качество.
mitko64 - майстор
Гарантирам че не е нов модел, нали я имах.Но не са я пускали отдавна. Интересно че не я откривам в Lidl.service. Иначе останките и ги пазя, даже набих две тръби, но острието се е отвърнало и се мачка. Nikolson, точно за нея питаш(голямата с наковалня) на 22.05.2013г. Моята тогава е купувана, аз не бях в страната. viewtopic.php?f=57&t=31089&start=1080 .
Последна промяна от mitko64 на чет апр 28, 2016 3:35 pm, променено общо 2 пъти.
borkata99 - специалист
potrebitel22 написа:
borkata99 написа:
Само марково, никакви компромиси, правиш си го сам-лесно е!
Ето моето:
Може ли някаква информация за тръбите и дюзите - от къде, за колко и т.н. ?
ами аз от тука пазарувах всичко и капковото и за поливната и съм много доволен.
http://napoqvane.com/index.php?route=common/home - на едната снимка се виждат част от частите - програма тора, тръбата, фитингите..............не забравяй и сензор за дъжд, за да не ти се смеят съседите :lol:
keymaker - специалист
fore написа:
Митко, отдолу под тази ножица която не е с телескоп и е друг модел, стои телескопната с човка на Гарга, която пускаха последно и струва 10Е. Така че тази е някаква нова и е с нова цена.

Разликата в цените за Немският пазар идва от много фактори, като поръчани бройки, транспортни разходи, стандарт на живот и тнт. Тук се зареждат по малко бройки на по висока цена, и отделно цените на всичко скачат, което оскъпява и транспорта и всичко свързано със стоката до нейната продажба.

Далаверата, е измислена отдавна на Запад, ние само копираме. Разликата е че на Запад след като са измислили далаверата са измислили как да се борят с нея и тя не вирее там. Имат закони и ги спазват, а имат и добри доходи, и далаверата сама изчезва.
Кажи речи ние нищо не сме измислили, дори и това.

------------
Някоя от тези вериги/шини става ли за Лидлската ел. резачка ??? Мисля че има за нея тук консуматив.
-------------------------------
Вригата ти е 3/8 LP . Виж колко пети(не зъбите ,а водещите звена) е и си вземи такава .
Ножиците едните са с едно острие опиращо в ''наковалня'' - Те правят по-чисти срезове, но оставят ''рани'', другите са си класически ножици '' лозарски'' те са с разминаващи се остриета (байпасна). За мен по подходящи и приложими са байпасните всепак са си класика , не че нямам и с наковалня ,но при рязане на по дебелички клончета се наранява или смачква мястото на среза, което си е едно мъчение за дръвчето.

http://mina-parts.com/categories.php?CategoryID=73

Какво точно значи Байпасна ножица и коя е по удачна за асмалъка - тази за Клони или Байпасната ? От тия двата вида малки ножици дето ги пускат ?
-------------------------------
Вригата ти е 3/8 LP . Виж колко пети(не зъбите ,а водещите звена) е и си вземи такава .
Ножиците едните са с едно острие опиращо в ''наковалня'' - Те правят по-чисти срезове, но оставят ''рани'', другите са си класически ножици '' лозарски'' те са с разминаващи се остриета (байпасна). За мен по подходящи и приложими са байпасните всепак са си класика , не че нямам и с наковалня ,но при рязане на по дебелички клончета се наранява или смачква мястото на среза, което си е едно мъчение за дръвчето. За лозарски цели са байпасните ножици, тия с наковалнята ги водят овощарски, ама на мен не ми допадат особено.
borkata99 - специалист
potrebitel22 написа:
borkata99 написа:
Само марково, никакви компромиси, правиш си го сам-лесно е!
Ето моето:
Може ли някаква информация за тръбите и дюзите - от къде, за колко и т.н. ?
:)
Тръбата е такава http://napoqvane.com/drip_irrigation/dr ... ine_16_50m тя е с вградени дюзи, така че няма да ти се налага да купуваш. Дюзите са през определено разстояние и са с по 2 капки от двете страни на тръбата, която е доста твърда и добра. при мен за 3 сезона не е мръднала, зимата не я прибирам, така си стои в снега и засега никакви проблеми.
Трябват ти фитинги http://napoqvane.com/drip_irrigation/dr ... n_fittings само - тапи, тройници, колена и прави връзки малко. Не знам как ще подаваш водата, от кладенец или от водопровода, но си вземи и регулатор на налягането http://napoqvane.com/drip_irrigation/dr ... n_fittings - на една снимка се вижда добре. Филтър задължително. Има кранчета разни...........каквото ти душа иска, направи си го да ти е удобно и да не го мислиш. От Лидъл-а си вземи програматор, ако си на водопровод и на вилата няма някой постоянно. Ако си на кладенец и искаш да ползваш програматор ще ти трябва хидрофор или да сложиш на помпата флуид контрол. Аз на моята система съм сложил дренажни клапи зимата да не я мисля, ама ти може и с едно компресор че да я продухваш преди студовете.
Ами това е в общи линии - успех. :)
brick - специалист
nikolson написа:
Опаа, хвалихме, хвалихме ножицата за клони и цената хвръкна с 50%. От кумова срама е някакъв нов модел, май е малко по-дълга и капацитета е посочен 46 мм, вместо 40 при старата, която също се справя с 45мм, ако не е сух клон.

Този модел (с наковалнята) си беше 30 лв. още през май 2013 г. - оттогава я имам. После още веднъж я пускаха, не помня кога. Абсолютно непроменена е конструкцията, само цвета на дръжките сега е жълт, а на моята е зелен.
mitko64 - майстор
И аз това се опитвам да обясня, че е пускана 2013г., OWIM е доставчика.
nikolson - майстор
Освен да съм я купил на разпродажба. Моята я купих за 20 лева. Да, с наковалнята.
mitko64 - майстор
Сегашната ми също е с наковалня http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 0%BD%D0%B8 , но старата, не телескопичната ми по харесваше, режеше с по- малко усилие.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: