Значии ще трябва да се изработват нови на струг с метални цилиндърчета от инструментална стомана, да се разпробият на фреза осовите дупки и да се мине с метчика и си е ебало мамата 

RABATA написа:Комшията си купил винтонарезната джаджа. Пробвахме я на половин цол поцинкована тръба и ножовете сдадоха багажа. Утре ще взема от работата резервните ножове на ротенбергера да видим дали стават.Моята няма книжка, а само от вън един картон. Сигурен съм, че не е имала заводски защото си избрах единствената със здрав целофан.
ПП То в книжката си пишело, че е е само за тръби от цветни метали, ама кой да чете
MamaMy написа:To китайските винторезки не са скъпи. Купих една такава за 50-тина лева преди 10 г. и върши чудесна работа за стоманени тръби, въпреки, че над 3/4 не съм пробвал. В тази оферта най- ме блазнят гаргите и тръбореза, ако е за стоманени тръби. За бакърени се намират бол на ниски цени, но за стоманени са все маркови и все яка цифра.RABATA написа:Комшията си купил винтонарезната джаджа. Пробвахме я на половин цол поцинкована тръба и ножовете сдадоха багажа. Утре ще взема от работата резервните ножове на ротенбергера да видим дали стават.Моята няма книжка, а само от вън един картон. Сигурен съм, че не е имала заводски защото си избрах единствената със здрав целофан.
ПП То в книжката си пишело, че е е само за тръби от цветни метали, ама кой да чете
Разгледах главите и се усетих, че наистина могат да се скапят резците ако започне навиването от обратната страна. Все пак те са под ъгъл и резбата е конусна. Значи при навиване на резба тръбата трябва да се прекара през цялата глава и чак тогава през ножовете. Така главата насочва тръбата за правилно нарязване.
Ще изчакам да се постопли времето и да се стопи снега, че голямото ми менгеме е на двора. Ще пробвам и ще пиша пак. Наистина не са най-добрите на света, но за толкова пари и за домашно ползване мисля, че няма да има проблеми и ще са по добри от флашките които ползвам. Поне резбите са конусни и после ще има по-малко течове
MamaMy написа:Точно така я пробвахме. Все пак не сме хванати от гората и не за пръв път ползваме пафти за резби.RABATA написа:Комшията си купил винтонарезната джаджа. Пробвахме я на половин цол поцинкована тръба и ножовете сдадоха багажа. Утре ще взема от работата резервните ножове на ротенбергера да видим дали стават.Моята няма книжка, а само от вън един картон. Сигурен съм, че не е имала заводски защото си избрах единствената със здрав целофан.
Разгледах главите и се усетих, че наистина могат да се скапят резците ако започне навиването от обратната страна. Все пак те са под ъгъл и резбата е конусна. Значи при навиване на резба тръбата трябва да се прекара през цялата глава и чак тогава през ножовете. Така главата насочва тръбата за правилно нарязване.
Ще изчакам да се постопли времето и да се стопи снега, че голямото ми менгеме е на двора. Ще пробвам и ще пиша пак. Наистина не са най-добрите на света, но за толкова пари и за домашно ползване мисля, че няма да има проблеми и ще са по добри от флашките които ползвам. Поне резбите са конусни и после ще има по-малко течове
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: