• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
ivouz - специалист
За това нали стана въпрос вече че,не е стойка за бормашина!
ivouz - специалист
ZEDYCUS написа:
С подходящите свредла пробива квадратни отвори в дърво, демек за сглобки (чеп и длаб)се ползва. :partyman:
dadko - майстор
Тая стойка не беше ли за пробиване на квадратни отвори със едни специални свредла?
http://www.ebay.co.uk/itm/Wolf-1-2-Chis ... 1924907606
Chisel Mortiser
EDI - майстор
Да, за чизъли е, но става и за обикновено пробиване.Май съм пропуснал предходно обсъждане на стойката, извинявам се, че повтарям. :partyman:
nikolson - майстор
Старите неща на Волф са с много добро име в Англия. Сегашните обаче ми изглеждат много китайски и може просто да са купили правата за инструментите. Нещо като Риоби и АЕГ. Просто фирма Волф е много голяма и в различен сектор.
Който има свредла, може да си го купи с кеф, ама пък свредлата струват повече от тази стойка. Иначе изглежда като моята стойка на Бляк енд Декер, само захващането е различно. Всичко е много, много стабилно, никакви луфтове, правилно изчислена пружина, дълъг ход, стабилна ръкохватка...Китайчетата са на такива цени и нищо общо няма с тази.
dadko - майстор
... само дето е леко поръждясала...
EDI - майстор
Ръждата се оправя за отрицателно време.Въпроса е, че има ложа за захват на чизълите.Така с бормашина към 1000 вата хем можеш да си правиш отвори за сглобки, хем да си пробиваш обикновени дупки.Въпроса е какъв е Ф на отвора за дрелката, но предполагам, че ще е стандартен.Иначе чийзъл машините са скъпички, втора ръка се намират над 300-400 лева и то рядко.
nikolson - майстор
Както каза Еди, ръждата не е проблем. Моята стойка също имаше ръжда, свалих по-едрото, смазка и беше готова. Аз я купих с бормашината. Това е бюджетно, но качествено решение за колонно пробиване. Има в продавалника от старите малки български бормашини за по 40-50 лева, воала. Не знам как са стойките на Спарки, но и те не изпадат изгодно, а китайчетата са кекави. Това няма да ти приплъзне, да изтърве, да кривне от центъра. Както го нагласиш, тъй върви. Преди месец пробивах едни дебели уайзени, трябваше известна точност, ами много добре се държа. Като стегнат добре винтовете, като нагласиш детайла и центрираш свредлото, то друго не му трябва. На който му трябва, ще му свърши много добра работа.
ZEDYCUS - майстор
Стойките на спарки са перфектни за цената си, моята е вече към то 15г бая отвора съм пробил за панти, няма луфтове.
А тая стойка за чизълите преди я показвах,но ако не сте сигурни за размерите, по добре не я взимайте, вижда ми се малък отвора за патронника и чизълите може да не са стандартни. :partyman:
profesionalist_wood - майстор
Поне отмъкнах чизъла под носа ви преди време :-D Тоя път ударих на камъх с Алцек :cool:
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: