Трябва да самонивелиращ, както и другите.
Нека намерим най-тънките цени.
jekasus
- майстор
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
jekasus
- майстор
mitko64 написа:Ако излезе утре упътването, ще има по- подробна информация.Beschreibung - Vielseitig einsetzbar durch 2 Projektionsmodi:
Selbstnivellierende, lotrechte Ausrichtung mit LED-Statusanzeige
Beliebig einstellbare Winkel bei fixiertem Laserpendel
Преводача малко весело го превежда -
Гъвкав, 2 прожекционни режима:
Саморазливна, вертикално подравняване с индикатор за състоянието на LED
Всяко регулируем ъгъл с фиксирана лазер махало
koveslav
- майстор
mitko64 написа:Ако излезе утре упътването, ще има по- подробна информация.На мен ми прилича най-много на един модел на Скил,който е около 80лв от доста време насам.Саморегулирането си е добра екстра,но доколкото съм работил с такива чудесии,някои от тях май по-бавно се успокояват-доста се чака,докато лъча застане неподвижно.Понякога е досадно,ако трябва да направиш няколко последователни имервания и нивелации.
koveslav
- майстор
Chefo77 написа:Дефинирай "доста се чака". На Лазерлайнера отнема 4-5 секунди. Много по-малко, отколкото с двете либели на другия.С евтините Бош и Скил мисля,че е по-дълго времето.Ползвам от време на време и от едната и от другата марка,на колеги са.Позиционирам,включвам,изчаквам и като се доближа до стената за да бележа,отблизо се вижда че лъча все още се клатушка и все още не е напълно неподвижен..Не съм мерил време,наистина.Гледам,че на колеги със скъпи нивелири,като че ли доста по-бързо се успокояват,поне доста по-бързо си правят нивата.Но може и те да я карат по-през пръсти,знам ли....
Virtex
- майстор
Боша се самонивелира ако е поставен в определени граници. Т.е. ако е наклонен повече от даден ъгъл не работи ( дава грешка ). "Нормална" разлика си я коригира сам, нали това му е работата 
Проблема, който съм чел за боша не е в самонивелацията ( уж всички ги имат ), а в слабият лазер. След като се мине 2-3 метра (или нещо такова) става неизползваем, защото лазера няма точна индикация. Също така показанията на лазера ( кръста ) не е толкова голямо, колкото го показват на снимката и трябва да се увеличи разстоянието, за да покрие голяма площ. А като се увеличи разстоянието се намаля качеството на лазерният сноп.
В тубата имаше сравнение на бош с 2 други, уж ставащият вариант идваше към 150-200лв от Чехия. Ако се вярваше на видеото, боша караше най-малко като разстояние и точност, другите близо двойно повече. Сравненията ги правеха с марков "въртящ се нивелиращ" лазер или нещо подобно, което показваше въртяща се точка на стената като индикация. За мен необосновано скъпо решение на това, което показва беше това въртящото се нещо, но според информация било и един от най-точните методи.

Проблема, който съм чел за боша не е в самонивелацията ( уж всички ги имат ), а в слабият лазер. След като се мине 2-3 метра (или нещо такова) става неизползваем, защото лазера няма точна индикация. Също така показанията на лазера ( кръста ) не е толкова голямо, колкото го показват на снимката и трябва да се увеличи разстоянието, за да покрие голяма площ. А като се увеличи разстоянието се намаля качеството на лазерният сноп.
В тубата имаше сравнение на бош с 2 други, уж ставащият вариант идваше към 150-200лв от Чехия. Ако се вярваше на видеото, боша караше най-малко като разстояние и точност, другите близо двойно повече. Сравненията ги правеха с марков "въртящ се нивелиращ" лазер или нещо подобно, което показваше въртяща се точка на стената като индикация. За мен необосновано скъпо решение на това, което показва беше това въртящото се нещо, но според информация било и един от най-точните методи.
koveslav
- майстор
potrebitel22 написа:Боша се самонивелира ако е поставен в определени граници. Т.е. ако е наклонен повече от даден ъгъл не работи ( дава грешка ). "Нормална" разлика си я коригира сам, нали това му е работатаЕстествено,той и скила е така по отношение на границите на ъгъла.Даже Боша май въобще не светваше,ако ъгъла на наклон е извън границите му.Въпроса е че следа като си го позиционирал и го включиш,тогава се освобождава,разблокира се механиката му и започва да се колебае лъча,докато се успокои самонивелиращия механизъм.Времето докато спре лъча неподвижно понякога ми се струва досадно дълго.Може и аз да съм нетърпелив,знам ли

mitko64
- майстор
Днес отворих един куфар, от любопитство да разгледам перфоратора и не споделям повечето впечатления тука, че бил сделан, дамски, някакви големи луфтове в СДС-а. Видя ми се добра сглобка, никъде не забелязах мустаци и процепи в пластмасите, готин дизайн, със сигурност е с въртящи четкодържатели реверса, доста солиден. Наврях партонника да видя луфта, е то е по- стегнат от Спаркито ми. Търсих от газовите промоции, но в Перник няма. Да сте виждали в София останали от горелките?
fore
- майстор
methaa написа:Съдейки от видеото, по-стария модел на перфоратора 1050 А1 има съединител!!!
https://youtu.be/eDUmidnVyOA?t=5m46s
Значи Този В2 няма съединител ? Като гледах клипа на един колега на по предната страница и оплакването му че в режим на кътртен се движи патрона напред/назад и на празен ход, действително няма съединител, понеже предният модел го няма това паразитно движение. А механиката му на удара е с планетно сателитно устройство, а не с пневматика, видно от клипа на А1 и като няма съединител се получава точно това паразитно движение.
Тоест, сменят визията с по красива, но влошават качеството и вдигат цената.
За свредлата казах че са яко криви и от арматура правени. За кофти машина стават, но за хубава машина не бих я мъчил с тях. Тоест ако ми се наложи д ги купя ще ги слагам на Парксайта, а не на Спаркито !

---------
Никой не даде отзиви за търсача за кабели и дърво, дали става за нещо или е боклук като старият модел ???
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература