• 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 106
Нека намерим най-тънките цени.
Svetoslavoff1 - майстор
fore написа:
Естествено че това ще реже което са написали като широчина. Пендулата за това е направена с изтегляне.

На вторият ти въпрос да ти отговоря с въпрос- ти като го гледаш така този герунг според тебе може ли да го размонтираш от стойката и да стане преносим ?

Ти майче искаш да си направиш циркуляр на смъртта........ :prayer: :lol:

Имай в предвид че и преносимите циркуляри са достатъчно опасни машини.
Напомни ми, че съм в български форум, благодаря!
fore - майстор
Напомни ми, че съм в български форум, благодаря!
Човек питаш откровени глупости меко казано на който получи точен отговор. Повече от това здраве му кажи !

Пробвай да питаш подобни щуротии в английски форум да видиме каква ще им е реакцията на Лордовете.

---------------
С 5000 оборота се реже дърво, а за твърд метал иска 10 хил !

Едно време като имаше само Елтоски флексове по 2000 вата някой се чудеха как да режат дърво с тях при 10 хил оборота. Което си беше доста опасно. Сега има вече герунги за дърво с нормалната скорост за това. Естествено някой иска да реже с тях винкел. Това е Българщината. :roll:
Shift - специалист
fore написа:
Ти майче....
кАжи,майче? :-D
Chefo77 - майстор
Svetoslavoff1 написа:
И аз да питам за настолния циркуляр.
Никога не съм работил с такова нещо, казвам, че да не се чудите на въпросите ми :)
1. По данните дават 120мм, толкова широка дъска или плоскост мога да режа максимално?
2. Може ли да се снема от стойката и да се ползва като ръчен?
Защо питам - имам едно малко настолно руско циркулярче, не си знае годините и нещо взе да прави номера. Освен това беше ми паднал ръчен на Райдер, използван и доста амортизиран. Бях го постегнал - лагерчета, четки, но той пък скоро пропуши, в студа не съм ходил до вилата да го отворя.
Та дали с Лидълския настолен мога да имам 2 в 1 ...?
Само за любителско използване, инцидентно и неотговорно.
Не можеш, Жоро. Не можеш да го свалиш от стойката. Фиксиран си е към плота.
Да, толкова широка дъска му е максимума - 120 мм.
fore - майстор
То проблема не е това че е фиксиран към стойкат, а това че като го свали ще остане без нито една дръжка. Иначе със сигурност ще го размонтира , но без добър захват и вероятно ще трябва да махне и предпазителя който ще пречи и полученият уред ще е ............. :shock:

Знаеме как се чупят зъби от тия дискове. Едно време като слагах ламината в нас, майстор дойде с преносим циркуляр и естествено блокира предпазителя да е отворен. Така го ползваше обърнат нагоре да реже ламината. Опасно. Естествено се отчупи един зъб. Но понеже все пак имаше предпазен кожух в другата част на диска отгоре зъбът не направи беля.
пишман_майстор - майстор
Не ми стана ясно защо се цели смъкване от плота му? То за целта си има ръчен циркуляр.
Не съм го виждал наживо този циркуляр. Аз бих огледал следните неща : дали поддава прекалено при страничен натиск, какъв е луфта в зъбната двойка на редуктора и нагласянето на наклоните и градусите . То ясно, че няма как да е за 120лв и да бъде на нивото на маркова машинка, но в повечето случаи ще върши работа + политиката на лидл при дефект...
fore написа:
С 5000 оборота се реже дърво, а за твърд метал иска 10 хил !

Косис 10 к.оборота са много , дори и за карбофлексов диск , диска му не е 125мм , че да позволява такива обороти . Има дискове за стомана с твърдосплавни пластини, но са нискооборотни и са за безискрово рязане. Естествено този циркуляр категорично няма стане за стом. детайли. Най-много за мек метал с подходящ диск и внимателно подаване, за инцидентна работа.
nikolson - майстор
Именно, метали на ниски обороти. Иначе може да отхвърчи някой запоен зъб. :lol:
cholev - майстор
Chefo77 написа:
С изтегляне става 305 мм. Четете ги тези упътвания бре, хора :)
Чукча писатель не читатель :-D
Четеме ги бе шефка- та там точно в моето поне пише 90о 340/58мм

По повод телоподаващото, че ми е тема i на 'колегата' в кавички понеже лаишки се изказа за легото ето и доказателство на моето твърдение за конструкцията на механизма на подаване жица.
http://stanok.guru/oborudovanie/raznoe/ ... tomat.html
Още на първата картинка виждаме механизма използван и в парксайда- 99% съвпадение, колегите с апарати ще потвърдят. Всичко е 1/1 даже и разположението на винтовете. 'Разлика'- Винта за финно настройване и само ако се вгледаш внимателно в него :-D .
Тел си поръчах от пчелата.ком 20тугрика ама + доставка 6.60. Хора ползвайте спиди 5лв или МиМБ 3.50лв и без опашки. Стандарта 1/1
AWS A5.20 E71T-GS
Прикачен файл:
podayushchiy-mehanizm-.jpg
podayushchiy-mehanizm-.jpg (9.18 KиБ) Видяна 1837 пъти
Chefo77 - майстор
Значи Чолев - дължа ти извинение! Това е първият циркуляр на тези размери, който виждам да реже 340 мм. Всички режат 305. Явно са поръчали с по-дълги водачи или са описали капацитета по различен начин. Опитай да отрежеш нещо 340*58 мм и кажи дали го реже открай докрай без да го местиш.
EDI - майстор
340 идва вече дълго рамото, и двойното лагеруване на двете рамена не спасява от изместване на ряза.Па де да знам, може да са го докарали.Не случайно всичко марково от този тип масово е до 305, да може да реже стабилно до 300 мм ширина, което горе-долу иде някакъв стандарт за ширина плоскости в долапи и мебели при монтаж и т.н. .Нататък от този размер вече си има други машини.Има няколко машини, режещи до 345 мм, ама там цените са други.Само радиалните са до около 600.
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 106

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 4" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: