Нека намерим най-тънките цени.
ridik - специалист
Колеги понеже разбрзх за пендулите в Лидл и се двоумя между лидълската и една втора употреба Риоби с 25мм диск 2000W. Та въпроса ми е някой по запознат може ли да направи съпоставка между двете марки като качество на изработка .А и между другото риобито реже до 30,5 см .
profesionalist_wood - майстор
ridik написа:
Колеги понеже разбрзх за пендулите в Лидл и се двоумя между лидълската и една втора употреба Риоби с 25мм диск 2000W. Та въпроса ми е някой по запознат може ли да направи съпоставка между двете марки като качество на изработка .А и между другото риобито реже до 30,5 см .
Взимай лидълката,почти всеки ден си пердаша с него. Нали знаеш лафа на Хенри Форд-Хубавата кола е новата кола :drinkers:
fore - майстор
cholev написа:
Е аз имам стария лидълски 80А за 100лв и заварявам с 2.5. Верно, че с мойто 'майсторство' често го прегрявам :-D . Ама с това пари не изкарвам и не бързам. Дето викаш- колекционер. :) . Ха познай каква бира пия докато го чакам да изстине :-D
Да явно си колекционер. Щом имаш стария модел и ще купиш и новият........................ :prayer:
gogyto - специалист
80A много зле тоя лидълският значи, ще го пропусна и ще се насоча към агро-то.
cholev - майстор
Като си купя новия пускам стария на половин цена. Ако има желаещи да свиркат
ridik - специалист
Ами копнах лидълката -малко не ми харесва звука и но пък съм работил само на трифазен йозчелик та не знам .Пък и Риобито може да е същия тип .
stonesour - специалист
в младост 3 има разпродажба.
тази сутрин имаше пневматичен перфоратор - много бройки - 20 кинта. помпи за източване на автомасло - пак 20 кинта и пак мнооого бройки.
имаше и една фреза за канали - нея я прибрах за 70 кинта.
друго интересно нямаше или е било заровено в клошарската история, която беше настанала.
jekasus - майстор
stonesour написа:
имаше и една фреза за канали - нея я прибрах за 70 кинта.
Що ме дразни това, че си я купил за 70, а аз за 160 :-D
stonesour - специалист
сигурно щото си се минал с 20 лв. :P 139 я чекнах в една стара брошура преди да се запътя към касите :D
пишман_майстор - майстор
fore написа:
Ами то си пише на опаковката- двата са за дърво, а третият с 80 зъба е за алумин. Колкото по малко зъби, толкова повече диска е предвиден за рязане на сурова дървесина и обратното. С повечето зъби се реже по плътни материали и респективно меки метали.
Естествено че с диска за алуминий може да се реже и дърво- и то много по фино поради повечето зъби. Но пък скоростта на рязане, производителността, температурата ще са различни.
Аз не разбирам кой знае колко много , ма само от броя на зъбите ли се преценява дали е за алу или си има значение ( както е според мен ) и самата заточка и наклон на реж,ръб? Понеже имам два диска на Прециза за рязане на алуминий ( поне така пише) с доста зъби, негативен наклон и зъбите се редуват прав и трапец. Отделно са и много масивни самите пластинки. Взех ги чисто нови от едно промо преди 15 години и съм ползвал единия два-три пъти за напречно рязане на твърда дървесина ( бук ) . Реже много гладко , но по-лежерно разбира се. Понякога го ползвам и за фини отрези за рамки на картини/гоблени . Не се поврежда покритието на профила ( МДФ, бук и др)

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: