• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 255
Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
Браво,първо прочети упътването
nanobanano - специалист
Налага се,че не съм работил и като им разгледах съкращенията в менюто не ми говорят нищо :) Някой като е разучи ако може да даде някви примерни настройки.
кое не ти е ясно? ще ти кажа
nanobanano - специалист
Ами най-общо как да избирам канал без да имам проблеми с полицаи и да не се преплитат с други-примерно таксита,СОТ-ове и други.
Разрешените честоти за частна телефония PMR можеш да си говориш спокойно навън и полицията няма да те проверява,защото си в разрешените за гражданско ползване честоти.-446 мегахерца....и уреда ти е половин ват и няма полицаите да могат да ти го конфискуват но не стават за подслушване на мвр и други честоти защото са любителски. Всичко различно от cb (citizen band - 27mhz) и pmr446 (private mobile radio - 446mhz) е забранено. за другите честоти или трябва лиценз, или са изцяло забранени - честоти колкото искаш има и не се знае кой какво ползва и дали няма да имаш неприятности. американския свободен стандарт GMRS е просто един частен случай, който в европа е забранен (то и пмр446 е забранен в САЩ)...Абе забранени са щото преди десетина години една възрастна кукундрела беше говорила по една мощна радиостанция около 10 минути със внучето си как да си сготви манджата и други глупости и щеше да падне самолет....така че....

Първо натискаш 5 пъти голямото копче в средата и примерно на дисплея канал 5 започва да мига и натискаш едно от двете малки копчета за звука ,,горе,, или ,,долу,, и започва автоматично да търси канал,като спре на канал 5 и говорят,значи канала е зает, натискаш PTT -push to talk гумирано копче което е встрани от уреда и отиваш на 5 канал, след това натискаш голямото копче в средата 1 път мига ,,5,, натискаш пак мигат горните малки цифри и още веднъж докато не се покаже подканал DCS и пак с малките копчета с изрисувани стрелкички ,,горе,, и ,,долу,, настройваш примерно на 35 подканал и натискаш пак PTT и вече имаш свой канал 5 с подканал 35....и си плямпаш спокойно :) :partyman:
В много случаи ще видиш в описанието на радиостанцията че тя има повече от 8 канала. Това не е вярно, стандарта позволява само 8 канала на по-горе указаните честоти, а всичко друго, което се представя за канали са всъщност сигнали за повикване, които са много повече и могат да бъдат поставяни на всеки от каналите така, че да чувате там само станциите, които имат поставен същия сигнал на същия канал. Тази система позволява по-добро използване на диапазона от множество потребители, които да не си пречат (чуват) помежду си. Това виртуално разделяне на повече канали всъщност се представя за канали на радиостанцията.
Към момента има две системи за кодировка на сигналите за повикване CTCSS и DCS. Втората е характерна само за радиостанциите от по-висок клас. Тя е много по-надеждна, защото използва цифрови методи. При CTCSS сигнала за повикване се формира като честота в диапазона от 67Hz до 250.3Hz.
Имай в предвид, че за този диапазон е характерно разпространението подобно на светлината от точков източник, т.е., докъдето имате видимост до там ще имате и радиовръзка. В много проспекти се указват значения от порядъка на до 5км. но трябва да се има в предвид че това изключително зависи от конкретната обстановка.
С такива радиостанции са правени връзки на повече от 20км., а същевременно ще забележите че само един хълм в планината напълно заглушава радиовръзката. Дори и да има сравнително пряка видимост трябва да се има в предвид, че листата на дърветата също задържат голяма част от енергията на излъчването, което предполага силно намаляване на работния диапазон в планински условия.

Тук съм дал информация - viewtopic.php?f=45&t=42291&start=40
viewtopic.php?f=57&t=31089&start=800
Последна промяна от profesionalist_wood на ср апр 03, 2013 1:13 pm, променено общо 2 пъти.
Mega - специалист
nanobanano написа:
Ами най-общо как да избирам канал без да имам проблеми с полицаи и да не се преплитат с други-примерно таксита,СОТ-ове и други.

Всичките канали са за свободно ползване за това има голяма вероятност да слушаш някой, или теб да те слушат. Все пак нямаш канал запазен само за теб.
Ако иска частен канал, отива в КРС,плаща 400 лв и ще си говори спокойно...то е ясно че ще го чуят но пък нарушителите на твоя ,,частен,, канал могат да бъдат яко одрусани с от 30 000 до 300 000 лв :-D
nanobanano - специалист
Е това ми е мисълта,мога ли да стана нарушител на частен канал неволно и да си имам някакви неприятности или всички канали на тези уоки-токита мога да ползвам?
споко бе, уреда ти е половин ват,кво ти пука,всички канали можеш да ползваш :) Мен са ме псували авджии пък ми е през оная работа :lol:
Виж,ако имаше радиостанция 5 вата тогава загазваш :wink:

моя ALAN 38 е 4 вата мощност 10695/455 kHz

Прикачен файл

f_396355994-3579969456.jpeg
f_396355994-3579969456.jpeg (30.9 KиБ) Видяна 2780 пъти
batkotony - специалист
profesionalist_wood написа:
Много рано трябва да си там :lol:
Айде и аз съм вече в отбора... :-D
Сабахлян буквално отворих магазина...много смешно беше,защото отидох в 6.30 и нямаше никой.В 6.45 се изсипаха десетина пичове и със страхопочитание ме попитаха:Ще оставите ли и за нас? :lol:
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 255

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: