Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
Chefo77 написа:
jekasus написа:
По спомен Чефо си има зеге син бош, за това сравнение(впечатление) е не коректно :-D
Тцъ. Правилно помниш по принцип, но онова време мина. Чефо има върховия модел на Макита с аналогичния захват и в оригинал нямат абсолютно нищо общо. Не съм сравнявал с Макитата, защото би било некоректно - само описах какво ми допадна и какво определено не ми хареса.
Повтарям ако някой не е видял - ще върна моята бройка в магазина така или иначе, ако някой го иска, но го изпусне - да свирка. Така или иначе парите ще си ги взема, ако мога да "помогна" на някой - защо не.
Лазерният нивел го имаше сутринта в Лидл - зеленчукова борса, имаше цял палет. Но като нищо ще да са свършили...
Не вярнам да купят цялото пале,ако са живяли в пещера 45 години е възможно...при положение че има хиляди марки и кои по-добри
cholev - майстор
profesionalist_wood написа:
Начи марката им Флорабест е боклук основно при градински машини-резачки,косачки и др,но в производството на градински инструменти като гребла и конектори за маркучи са добри,ама в машините още им куца работата :?
Аз имам триона за клони и бензиновия уред 4 в 1. Нищо лошо не мога да кажа за тях. Триона за клони си е всъщност акумулаторен саблен трион. Греди до 10см х 10см реже без проблеми. от 4 в едно съм ползвал, косачката с корда, ножа и вережния трион. Всичко си бачка нормално. Качеството на изработка е добро.

Лазера като гледам трябва да се ползва с някакъв статив, защото трябва да е на височината на хоризонталната линия, за да се самоневелира. Ама май не съм виждал подходящи стативи да се продават?
stan73 - майстор
По фотографските магазини има читави стативи. Резбата ми изглежда стандартна.
kozl - майстор
В комплекта има приспособление ( стойка) за закрепване към маса, стълба и......... ,което го прави още по универсално. Още не съм проверил линиите от лазера с нивелира с либела, който ми служи от доста време.
kolcho - специалист
cat написа:
Парксайд са много добри домашни инструменти и средни клонящи към малко по добро от средното ниво профи но гаранцията им ги прави отлични
Да се твърди, че Парксайд имат нещо общо с професионалните електроинструменти, е някакво недоразумение. Всеки, който е държал в ръка професионален / подчертавам ПРОФЕСИОНАЛЕН, а не такъв, на който гордо пише "профешънъл", "суперхевипрофешънъл" и пр :wink: / знае за какво иде реч. Това не прави инструментите от тази марка лоши. С оглед на гаранцията/цената, ако човек е решил да купи нещо любителско - вършат работа. Т.е. - можеш от време на време да срежеш, пробиеш нещо, и... дотук. За сериозни професионални натоварвания инструментите /и цените им/ са други.
stan73 - майстор
Относно лазерният самонивелиращ се нивелир: преди малко го сравнихме с нивелирът на племенникът ми (ДиУолт 088 (за около 400 лева)) - по вертикала и по хоризонтала съвпадат изцяло, но ДиУолтът свети малко по-силно (с 3 батерии е), има готина метална магнитна стойка и като цяло има повече екстри, но няма блокировка на механиката (заключване) и няма възможност за закрепяне на статив, чрез винт. Като цяло мнението му е, че лидълският не е лош, а също каза, че и стойката му би вършила работа.
stan73 - майстор
kolcho написа:
cat написа:
Парксайд са много добри домашни инструменти и средни клонящи към малко по добро от средното ниво профи но гаранцията им ги прави отлични
Да се твърди, че Парксайд имат нещо общо с професионалните електроинструменти, е някакво недоразумение. Всеки, който е държал в ръка професионален / подчертавам ПРОФЕСИОНАЛЕН, а не такъв, на който гордо пише "профешънъл", "суперхевипрофешънъл" и пр :wink: / знае за какво иде реч. Това не прави инструментите от тази марка лоши. С оглед на гаранцията/цената, ако човек е решил да купи нещо любителско - вършат работа. Т.е. - можеш от време на време да срежеш, пробиеш нещо, и... дотук. За сериозни професионални натоварвания инструментите /и цените им/ са други.
Те все пак се водят любителски, но понякога имат доста добри попадения. Не е тайна, че понякога част от тях ги ползват успешно и за профи цели... Аз, за моите любителски цели съм достатъчно доволен (е случи се да купя и шмиргелите им (с 2 камъка и с един камък и лентов шлайф), рендето, инфрачервеният термометър и мултифункционалният детектор - не бяха добри и ги върнах (имам такива (ренде и шмиргел) Бъджет (от бившият Практикер), които мислех да ъпгрейтна с тези, но бъджетските се оказаха по-добри), но други доста лидълски инструменти (страх ме е да ги преброя вече) ми вършат добра работа и съм доста доволен, също така ми допада и гаранционната им политика.
mitko64 - майстор
Гледам нов модел консумативи за мултикътър пускат, да не пуснат и нова машина със SDS захват http://www.lidl.de/de/parkside-multifun ... a1/p221334 . А рендето е за мане най- успешният им инструмент. Сигурно си попаднал на кофти бройка. Единствено досега съм върнал една машинА за вакумиране- вообще не прави вакум.
Последна промяна от mitko64 на пет юни 03, 2016 8:17 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
mitko64 написа:
Гледам нов модел консумативи за мултикътър пускат, да не пуснат и нова машина със SDS захват http://www.lidl.de/de/parkside-multifun ... a1/p221334 . А рендето е за мане най- успешният им инструмент. Сигурно си попаднал на кофти бройка.
Стъргалката и диамантината не са такива...
Avas_co - майстор
stan73 написа:
kolcho написа:
cat написа:
Те все пак се водят любителски, но понякога имат доста добри попадения. Не е тайна, че понякога част от тях ги ползват успешно и за профи цели... Аз, за моите любителски цели съм достатъчно доволен (е случи се да купя и шмиргелите им (с 2 камъка и с един камък и лентов шлайф), рендето, инфрачервеният термометър и мултифункционалният детектор - не бяха добри и ги върнах (имам такива (ренде и шмиргел) Бъджет (от бившият Практикер), които мислех да ъпгрейтна с тези, но бъджетските се оказаха по-добри), но други доста лидълски инструменти (страх ме е да ги преброя вече) ми вършат добра работа и съм доста доволен, също така ми допада и гаранционната им политика.
Тя, гаранционната политика на Лидъл е ясна, и е много добра, но все пак повечето им неща са си като правени за ЛЪКИ БОЙ, вертовете им на вид много ме радват, но никога не съм хващал такъв.За в къщи мисля нещата им като цяло не са никак лоши, но хайде да не ги надценяваме.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: