• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 106
Нека намерим най-тънките цени.
brick - специалист
cholev написа:
Иначе винтоверта е готин- 1050гр с батерия, произведена 8.2017, много удобен. Контрола на оборотите вяечатлява с плавноста и точноста на работа- може да постигнеш например 1оборот за 5 секунди и плавно да увеличаваш.
За мен тоя PABS 12 B3 се оказа разочарование и е първият винтоверт парксайд, който връщам в магазина (а имам няколко по-стари модела).
1. Неергономичен (мога да поясня подробно). Старите ми стоят като изляти в ръката.
2. Нарочно "оптимизиран" дизайн - да изгуби максимално бързо добър външен вид при реална експлоатация - с всички тия абсолютно ненужни стърчащи фини "гумени" орнаменти и ръбчета (не истинска гума, а по-смотания материал уретан). Ще задържат мръсотия и ще се протрият за нула време. Практичният инструмент има обтекаема форма, а този е правен да изглежда ефектно на рекламната снимка.

Освен това случих на кофти бройка с крив патронник. Външната гривна бие ужасно, бургията в челюстите - по-малко, но видимо. Не знам дали самия патронник е дефектен или резбата за него на вала е нарязана накриво.

Добре че нямам нищо друго акумулаторно на 12 (10,8) волта от Lidl, щеше да ме е яд.
zz_stefanov - майстор
cholev написа:
..... На касата пред мене поискаха фактура (човека се огледа и тихо поиска да не би някой да разбере, че професионалист ще си купи любителски инструмент :-D ) а този зад мене пък си взе направо 3броя :shock:
Какво ми плонжираш по лидъл. На работа имаме един верт Бош от профи серия и още два от най евтините от веригите. Купувани са според натоварването което се очаква да има за тях. И не сме се крили по касите като сме ги купували. :lol:
Ей сега ще се окаже, че на всякъде залежават, а само в лидъла на Чолев са ги разграбили :cool:
cholev - майстор
При нас карат само качественни бройки и затова не залежават. И в двата магазина свършиха за минути, а днес гледам и циркуляра беше отнесен, въпреки че бяха доставени доста бройки.
Колкото до ергономията на винтоверта 12в- перфектен баланс. Единственно по широката дръжка, но това е недостатък на всички 10/12в. Например 16 волта с плоска батерия, дръжката по добре стои в ръката, но заради своите +250грама по ми пасва 12в. Перфектна ергономика. Супер е машинката.
И два въпроса по телоподаващото.
Досега пробвах на 3 шева 1мм ламарина.
Около шева има малки пръски по 1мм метал. От какво?
На едно видео, оператора махна накрайника с обяснението, че понеже не се подава газ няма нужда от него. И на мен ми изглежда така + по добра видимост на шева. Поне аз смятам без накрайник вече да заварявам. Нещо против?
fore - майстор
Пръските е ясно от какво са. Първо от липсата на защитна среда от Аргон при което разтопеният метал- плазма, реагира с кислорода и се получават микро-взривове при заваряването. Другата причина е флюса в телта който също реагира с кислорода и образува шлака както при обикновените електроди в опита си да предпази ваната на заваряване.

Заварявай както е по добре и както те кефи. Ако на челна стойка стават по качествени заварки, то тогава го прави така. :lol:

Парксайта и Лидл :prayer: Ненвероятни, големи, яки, издръжливи, евтини.......... :prayer: :shock: :) Направо съм учуден от тия машини !
ESPACE - майстор
cholev написа:
..... На касата пред мене поискаха фактура (човека се огледа и тихо поиска да не би някой да разбере, че професионалист ще си купи любителски инструмент :-D ) а този зад мене пък си взе направо 3броя :shock:

О Боже, каква мъка. Вече дори не ми е забавно.
cholev - майстор
fore написа:
Другата причина е флюса в телта който също реагира с кислорода и образува шлака както при обикновените електроди в опита си да предпази ваната на заваряване.
Абе шлака почти няма. По скоро е свързано с настройка скорост подаване тел, ток. Но и пък тези пръски не са проблем. Само естетично
cholev - майстор
ESPACE написа:
cholev написа:

Не знам какво те мъчи. Просто преразказах случая от магазина. Ето и подробности;
Човека с фактурата спеомена ЕИК. Касиерката записа. Предполагам, че по късно им издават фактурите.
Човека с 3-те броя беше с жена си (колежка, любовница и пр). Тя носеше един брой той два. Грешка е да влезеш с количка, защото не си подвижен и изгаряш- както казах броя машинки < броя желаещи.
Не виждам какво те притеснява- давам само факти.
zz_stefanov - майстор
cholev написа:
ESPACE написа:
cholev написа:

Не знам какво те мъчи. Просто преразказах случая от магазина. Ето и подробности;
Човека с фактурата спеомена ЕИК. Касиерката записа. Предполагам, че по късно им издават фактурите.
Човека с 3-те броя беше с жена си (колежка, любовница и пр). Тя носеше един брой той два. Грешка е да влезеш с количка, защото не си подвижен и изгаряш- както казах броя машинки < броя желаещи.
Не виждам какво те притеснява- давам само факти.
Не бе Чоле, принтера напечатва фактура с размерите на касов бон. Съдържа всички счетоводни атрибути на фактурата :lol:
Изпадам в умиление като те чета, ша знайш :)
Chefo77 - майстор
Не съм знаел, че 10.8 верта ми е неудобен и с широка дръжка - вероятно защото от Бош не са счели за нужно да питат Чолев и да го направят неудобен :wink:
cholev - майстор
Не съм казал, че ми е неудобен- казах че е малко по широк от 16в, на мене лично не ми пречи. Е на 16в малко по добре стои. Но ръката ми е достатъчно широка и нямам проблем. Шефка- 10 волта действително са по широки заради елементи в дръжката верикално. И гледам всички са така.
Колкото до фактурата сигурно е така- касиерката пита човека отговори- бона може и фактура да е. Така или иначе трябва да въведе ЕИК
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 106

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 4" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: