cholev написа:Иначе винтоверта е готин- 1050гр с батерия, произведена 8.2017, много удобен. Контрола на оборотите вяечатлява с плавноста и точноста на работа- може да постигнеш например 1оборот за 5 секунди и плавно да увеличаваш.За мен тоя PABS 12 B3 се оказа разочарование и е първият винтоверт парксайд, който връщам в магазина (а имам няколко по-стари модела).
1. Неергономичен (мога да поясня подробно). Старите ми стоят като изляти в ръката.
2. Нарочно "оптимизиран" дизайн - да изгуби максимално бързо добър външен вид при реална експлоатация - с всички тия абсолютно ненужни стърчащи фини "гумени" орнаменти и ръбчета (не истинска гума, а по-смотания материал уретан). Ще задържат мръсотия и ще се протрият за нула време. Практичният инструмент има обтекаема форма, а този е правен да изглежда ефектно на рекламната снимка.
Освен това случих на кофти бройка с крив патронник. Външната гривна бие ужасно, бургията в челюстите - по-малко, но видимо. Не знам дали самия патронник е дефектен или резбата за него на вала е нарязана накриво.
Добре че нямам нищо друго акумулаторно на 12 (10,8) волта от Lidl, щеше да ме е яд.