• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 370
Нека намерим най-тънките цени.
kozl - майстор
пон яну 18, 2021 11:50 pmvaco написа:
пон яну 18, 2021 6:14 pmnautilus33 написа:
Кримп клещите, който пускат в четвъртък, стават ли за работа, или по-добре да се подминат?
Същите клещи които сега ще пуснат ги имам отдавна. Сега ми потрябваха и бях скептичен. До сега не бях ползвал кабелни обувки с ПВЦ за кримпване. Свивал съм от обикновените обувки с обикновени клещи. И при тях захвата към кабела не е особено добър.
Тези кримп клещи се оказа, че доста добре кримпват и към изолацията и към проводника. И за заголване вършат добра работа.
Явно и ПВЦ то върху кабелните обувки е доста пластично при деформация. Станаха доста яки връзки и на дърпане е невъзможно да ги разкача.

Въпроса е правилно да се подбере размер на обувката и да се кримпне с правилният размер на клещите. Има вълнообразна преса за кабелни обувки и дъговидна в няколко размера за тръбни изолации. Има и три цветни точки които указват кой е правилният размер и надписи с размерите на кабелите. Но и аз много не мога да схвана тези цветни точки какво точно казват.
Нека по запознатите да обяснят какво казват тези точки.
Направо не вярвам на очите си от прочетеното. Тези комбинирани клещи са ми пълен провал. Със свалянето на изолацията се справят, но с кримпването не. Сравнявям ги с ProsKit 6PK-301H. То на ПросКита може да се подменят челюстите за различно кримпване, а да и нямат заголващи функции за проводници. Само кримпват. Цената не помня, ни на Лидълските, нито на ПросКита, но залагам, че на Лидълските е по-ниска поне 2 пъти. Но като не стават за кримпване само за сваляне на изолацията не съм сигурен, че си заслужава покупката им.
kozl - майстор
вт яну 19, 2021 12:07 ambrum написа:
Би трябвало и с тези в комплекта да стане. Те са стандартни май...
Малко ги ползвам цветните. По принцип по размери трябва да са стандартни, но от опит с другите клеми без пластмасови тръбички от голямо значение е материала, от който са направени.Имам едни дето се чупят и не стават за кримпване, но пък не ръждясват. От тях съм запоявал и в автоинсталацията по по слабите токове пак ги вкарах в употреба.
От лидълския комплект ползвах клеми с ПросКита, но въпроса е не само с какво усилие се изважда проводника, а и колко ще изкарат. Как устояват на корозия и висока Т :? А примерно в готварска печка изобщо не са подходящи с тези пластмасови тръбички.
resistbody - майстор
Няма клещи които и да оголват и да кербоват.. най-евтината кербовка е 20 и някой лев и кербова само един тип обувки, освен ако не ти се занимава да монтираш/демонтираш камъни... Китайците нищо не ги бърка да променят леко щанцата на дръжките и да ги продават като комбинирани... забелязва се в много от инструментите, но не стават... то ако ставаше, нямаше да се продава специализиран уред..
stefanjor - специалист
Бре, доживяхме у нашио Лидл да е по- ефтино от германците...
Crimpzangen-Set »PCZS 231 A1
ky-kyy - майстор
Аз също нямам вяра на многофункционалните клещя....Ако е за инцидентно ползване, стискай с комбираните, калайче и си пий ракията...

ПП Забравям, че "профитата" от форума, само с такива работят, ама пък си имам едно на ум, кви ли пък, ще да са профита тия :)
Virtex - майстор
вт яну 19, 2021 7:26 amkozl написа:
Направо не вярвам на очите си от прочетеното.
Не му се връзвай, това е стар трол :wink:
dpp - специалист
Лентовия шлайф от 21.01 нещо нов модел ли е колеги или същата работа..
Читав вариант ли е?
75мм широина на шкурка малко тясно, ама са евтини, че 100мм -вите са по 3лв бройката гледам...
5 бр, са без пари...да си накупи човек 5-6 комплекта да има..
900w...дали има 400? :?
dpp - специалист
Колеги, никой ли не е взимал от тоя модел шлайф??? :? https://www.lidl.bg/bg/p/sbudi-maystora ... ayf/p49060
ky-kyy - майстор
ср яну 20, 2021 3:34 pmdpp написа:
Колеги, никой ли не е взимал от тоя модел шлайф??? :? https://www.lidl.bg/bg/p/sbudi-maystora ... ayf/p49060
cholev, със сигурност си го е купил, ама май е в почивка...
bulhomes2 - майстор
Тоз модел не съм, но имам по-стар. Вътре има един назъбен ремък. Изрони се преди да похарча шкурите, с които се продаваше. За нов ми поискаха 20 лв, щото не си намерих касовата бележка.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 370

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: