Нека намерим най-тънките цени.
Николай Николов - специалист
Повечето консумативи на лидъл са под всякаква критика. Шкурки, ножчета за пробен/саблен трион, камъни за шмиргел. Сложени са колкото да ги има ... Велкрото на шкурките залепва добре, ама не вършат никаква работа. Сложиш ли марков консуматив, усещаш разликата веднага...
mitko64 - майстор
Ножчетата за саблен са добри(швейцарско производство). Стоманена тръба 1 и 1/4 я реже за 47 секунди. Тези за дърво- акация и бряст не им се опират. За зеге също ми харесват(пак swiss made). Преди купувах на Бош, но виждам че излишно съм се товарил. Камъни за шмиргел още не мога да намеря със шибания им размер 150Х12,7мм на нормална цена, а със стругари не ми се занимава. Иначе верно бие този, монтиран на шмиргела им.
nikolson - майстор
Bleu81 написа:
Някой купувал ли е от лидл шкурки за орбитален 125мм?
Ако да дали ги е ползвал със син Бош(GEX 125)?
Поздрави
Бош със Бош, нали така http://olx.bg/ad/bosch-shkurki-za-eksts ... 0923fb559a
etconev - специалист
Някой може ли да изкаже мнение за винтоверта, който пускат следващата седмица? Не изглежда лош, но ако е само винтоверт, както изглежда, а не и бормашина, ми се струват много парите.
volf - специалист
На брошурата пише ударенвинтоверт,мисля че трудно би се пробива с него.При повишаване на усилието ще се включва ударният механизъм и ще чупи свредлото.
Chefo77 - майстор
Аз пък си мисля, че това е чист импакт драйвер. Няма регулиране на въртящия момент, няма скорости, 180 нм ... Ако е винтоверт, как се удържат тези 180 нм???
mitko64 - майстор
Естествено че е това, то си го пише на английски. На български обаче превода в упътването е направо смешен http://www.lidl-service.com/static/1699 ... _BG_EL.pdf . Къде съгледаха термин бормашина, не знам!
kendal - специалист
Лазар Ганев не се извинявай моля.Ако може би ли обяснил с по прости думи каква е разликата между двата термина и как се отразява това на работата на въпросния ел. инструмент ,смятам че информацията ще е полезна за незнаещите.
Да добавя само че целта на поста ми бе да споделя личен опит който надявам се би бил полезен на някой от форума ,ако си останал с впечатлението че искам да отнема позицията на някой от форумните професори тук,грешиш.
Последна промяна от kendal на нед юли 03, 2016 9:32 am, променено общо 2 пъти.
LazarGanev - "Велик майстор"
kendal написа:
не съм много запознат но оставам с впечатлението че при този вид машини удара е радиален за да спомогне завиването,не е аксиален като при перфораторите.
Ударът е не радиален, нито аксиален, а тангенциален :cool:. Извинявам се за намесата.
kozl - майстор
Миналата седмица направих няколко отверстия в стоманобетон със лидълския по-малък перфоратор и дълго свредло от лидълския сомплект. Свредлото се заклини и не помръдна и в двете посоки. Задейства се фрикциона. Пробвах с тръбен ключ, е не ми стигна силата да го завъртя това свредло в която и да е посока. Пробвах със спаркито и неговият съединител пробоскува, но превъртя свредлото, е със счупен връх де.
Извод - фрикциона на спаркито превърта при по-голям момент от този на лидленския перфоратор.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: