• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 310
Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
нед яну 27, 2019 10:40 pmChefo77 написа:
Въпросът е ЗАЩО да ги завиваш с по-малкия? Мързел? Ако нямаш друго наблизо - ОК, завий няколко. Но да е на 5 метра и да го пазиш за нов ...
Отговора е - за да не ти умалее ръката. Нали това все говорите колко тежи 18 волтовият примерно. И ако трябва да се навива поликарбонат във винкел на високо този малък винтоверт е по удачен.

И на мене ми е интересно колко самопробивни копчета на 4,8 мм би навил 12 в. с едно зареждане във винкел.
nikolson - майстор
С тия 28 нм на книга, без проходен отвор николко.
Chefo77 - майстор
вт яну 29, 2019 9:44 amfore написа:
нед яну 27, 2019 10:40 pmChefo77 написа:
Въпросът е ЗАЩО да ги завиваш с по-малкия? Мързел? Ако нямаш друго наблизо - ОК, завий няколко. Но да е на 5 метра и да го пазиш за нов ...
Отговора е - за да не ти умалее ръката. Нали това все говорите колко тежи 18 волтовият примерно. И ако трябва да се навива поликарбонат във винкел на високо този малък винтоверт е по удачен.

И на мене ми е интересно колко самопробивни копчета на 4,8 мм би навил 12 в. с едно зареждане във винкел.
Форка, аз НЕ говоря колко тежи 18-ката, защото не зная - имам си 12 импакт и не виждам нужда от тежък винтоверт.
fore - майстор
Не съм сагласен с теб приятелю nikolson.

За да се пробие стената на винкела и да захапе в него самопробивният ти трябват точно 0 Нм и 400 об/м на 1 скорост на винтоверта. А след като пробие стената и почне да се навива ти трябват може би около 5 Нм. И за да не пренавие се слага съединителя на минимум.
Поне с ударният на 18 волта това установих.
Така че Нютони ти трябваат за дърво...

А импакта Chefo77 е за дърво също. Във винкел нещата са различни.
fore - майстор
пон яну 28, 2019 8:57 pmcat написа:
пон яну 28, 2019 9:58 amThe master написа:
вт яну 15, 2019 12:54 amlov написа:
cholev айде стига я хвали тая телчарка. Доста от пишещите тука са от занаята и знаят какво е заварка сврачи гняздо. :lol:
Именно от занаята, което е различно от любител. И освен, че знаят какво е "заварка сврачи гнездо" трябва да знаят (предполага се)и разликата между професионална и любителска, хоби техника и разликата в тяхното предназначение.
Не е така ,заварката си е заварка един вратник на село да искаш да си направиш трябва да е заварен като хората не да се къса на 6 месеца . Разликата между профи машина и такава за домашно ползване е ПВ при профи машините може да регулираш индуктивноста примерно и още куп такива благинки . Тая телчарка от лидл е пари хвърлени на вятъра , понеже един от аргументите беше че не се нуждае от бутилка ами вече има електроди 1,6 с тях 1 мм ламарина не е проблем да се завари има и евтини 3 л бутилки за въглероден двуокис ,бе самозалъгвате се .
Моята регулира индуктивността. Значи е профи.... :cool:

Ето по задълбочен клип за винтоверта с пробиване на винкел....

stefanjor - специалист
Някой има ли наблюдение от първа ръка на този:
PARKSIDE® Akku-Schrauber PDSSA 12 A1
https://www.lidl.de/de/parkside-akku-sc ... so_clicked

Дали може да докара тези 90 NM които му дават?
dpp - специалист
Колеги, тея въжета стават ли за нещо?
https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=20339
Два врианта уж са и има май нещо объркано. ...
Едното е 9.5мм/30м и до 110кг, другото е по -тънко 5.4мм/30м а за 220кг... :?
пишман_майстор - майстор
stefanjor написа:

Ако ще се ползва и разчита като импакт- забрави. 90 Нм звучат добре, но реално е мижава работа, ще има го чаакаш за завиеш нещо, всъщност под 150-180Nm човек въобще не бива да поглежда .
П.п. винтоверта , който поръчах дойде, засега бива на пръв поглед, има какво да се желае още , но за 30евро -толкова . Ако се скапе преждевременно, да не ме е яд, мятам го в кофата и се връщам пак на малкото бошче .
Lutchezar - майстор
вт яну 29, 2019 1:24 pmstefanjor написа:

На кутията дори е нарисувано: винт в дърво - 23 или 28 не помня, гайка с болт - 90.
Сигурно и документацията пише нещо по въпроса.
Не съм го напъвал още,само две дупки в талашит за закачалки в гардероб, просто нямам време за сериозна работа....
kalin.angelov - помощник
вт яну 29, 2019 3:05 pmdpp написа:
Колеги, тея въжета стават ли за нещо?
https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=20339
Два врианта уж са и има май нещо объркано. ...
Едното е 9.5мм/30м и до 110кг, другото е по -тънко 5.4мм/30м а за 220кг... :?
И аз ги гледах въжетата, и аз се помислих, че има нещо объркано. Нека някой запознат да каже
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 310

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: