Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
Аз говорех за 12 волтовата, къде са 40лв., къде 23 евро. 18 волтовите още не са дошли. Не знам с това зарядно https://grizzly-shop.de/Ladegeraet-18V-26-Ah-UK (70W, Output 2600mA) дали може да се зареждат 18V, 1,5Ah батерии, предполагам за около 40 минути ще ги зареди.
Chefo77 - майстор
Ако някой иска да има минициркуляра, който беше в магазините по-миналата събота (на 111 лева), да свирка докато не съм го върнал. Егати курника - НИЩО НЕ СЕ ВИЖДА къде режеш. Иначе среза е чист - факт.
fore - майстор
Митко нали ти казах че пробвах да зареждам с двата вида зарядни двата вида батерии на 18 В. Ефекта беше прегряване или на зарядното или на батерията. Бързият заряд на батерията води до лошо зареждане и прегряването и.

-----------------

Естествено че няма да внесат тия Бушонираните и Гризли батерията на 2,5 ампера- първо е предназначена за Флекса и второ цената и ще е 80 лева мин. Кой ще си я купи ? :?
Флекса и Прободният трион от великата Тройка няма да ги внесат според мене поради споменатите по преди причини.
cholev - майстор
Гост написа:
Купих тази сутрин ексцентършлайфа, ама ще го връщам май, тъй като няма регулиране на оборотите.
На празен ход- с 24000 об/мин.
Отпред на челото има червено колелце.
11. Регулатор за честотата на вибрациите
Чети ръководството човече.
EDI - майстор
Май само виброто беше с регулиране, ексцентъра не е ли без регулатор.
cholev - майстор
n_a написа:
cholev написа:
Махнах една стара мивка и сега трябва да оформя гипсокартона около нея. Т.е смятам с циркулярчето 85мм дето си купих предната седмица да направя прави срезове в гипсокартона. Въпроса е кой от трите диска, стандартния с твърдосплавни пластини HW(дърво, пластмаса, плочи); с обикновените зъби (меко дърво пластмаса мек метал), диамантен (керамика, пластмаса)
Гипсокартон се реже с макетен нож. Режеш картона, огъваш и се чупи по линията на сеза. Ако режеш крижи линии, режеш картона и с почукване по среза ти се начупва и гипса (както се реже стъкло). Дооформяш с пила, ако се налага. Разбирам, че искаш да си режеш с новата машинка, но не е за това
https://www.youtube.com/watch?v=L-Yo0lN0DXc
Разбира се пробвах с циркулярчето и верно не е подходящо. Наби се с гипс и трябваше да включвам компресора да го чистя. :-D
Е естественно и с макетно ножче не е подходящо. Гипсокартона е шпаклован и тези срезове не са толкова прости.
Ето и решението:
с лазерната нивела на парксайд PKLL 7 A1 правиме прави линии, очертаваме
с мултифункционалния акукулаторен PAMFW10,8 с широкия нож за дърво режеме по линията- става бързо и чисто. Естественно почва да изключва защитата на последния участък и затова отваряме стария добър парксайд мултифункционален на 220в.
Всичко става за минути, чисто, бързо и качественно.
cholev - майстор
EDI написа:
Май само виброто беше с регулиране, ексцентъра не е ли без регулатор.
А верно. Аз говорех за виброшлайфа. Прав си ексцентъра няма
Някой има ли пневматичния ексцентър. Нещо не мога да го докарам до нормална работа. Харчи много въздух. Не е ефективен
fore - майстор
Аз го купих и действително е много лаком на въздух. Моят даже не беше уплътнен добре -фабричният преход към него и го развих на менгемето. После го уплътних с тефлон. Но с тези шкурки в комплекта му не пилеше особено добре. Явно наистина са калпави и те.

Плевмо триончето и то е малко като играчка- не реже много. Или аз не знам какво може да реже точно ? :? Абе колекционерско е. :) :wink:
cholev - майстор
Има една гума върху изпускателните отвори и тя при мене е хлабава и пада. Може и големия разход от там да е.
А триончето има вид на правено в час по трудово. :-D . Но го ползвах 2 пъти и то успешно. Единия път един прорез в дърво, като с нищо друго не успявах - на труднодостъпно място и веднъж един болт. Закрепването на ножчето е кофти и трябва постоянно да се проверява. А и ножчета не съм виждал да се продават.
fore - майстор
Ножчета за екзотиката си пилиш от такива за зегер. Мисля че ще станат. Явно е за екзотична употреба.

Къде е тая гума в тоя шлайф ?

Това ако правилно те разбирам е предпазител за прах на изпускателният отвор. едва ли той има ограничителна функция.

Регулатора има такава функция.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: