• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 255
Нека намерим най-тънките цени.
VLADO66 - майстор
VLADO66 написа:
nikolson написа:
Mega написа:
За сметка на това си взех така чаканата ножица за клони, която е много масивно изработена.
Трябва ми такава, затова, ако дадеш отзиви, ще се възползвам от тях.
Още довечера ще ти дам отзиви :)
Хруска клоните като солетки,много съм доволен :rock:
пишман_майстор - майстор
Stefan_62 написа:
Аз също си заприходих от Лидл зенкери и при пробата в дърво си работят добре не забелязях да посинеят както казва колегата "пишман_майстор". Явно ги е пробвал в метал :lol:, а и от метчиците съм доволен, само още не съм изпробвал " Форстнер свредлата".
Хаха...в дърво беше, правих една пейка с дъски от салкъм , проблема не беше в зенкера,той е добре.Проблема е в самото свредло , ако може да се нарече така - то посиня,върха му .За тези които не знаят-прилича буквално на пирон с канал , но не и на свредло :evil: За чам-да ,там трудно ще посинее
EDI написа:
Е, то остава и в метал да ги е пробвал. :-D .пишман_майстор, я опитай да заточиш леко режещите ръбове на зенкера, да не би да нямат ъгъл и да трият, дали няма да стане.
Посмъртно не мож проби и поцинкована ламарина с него :-D
Това ,което ще направя е да сменя самите свредла и да сложа на новите зенкерите от Лидълските , смятам ,че така ще стане :razz: и проблем с пробиването не ще имам повече :wink:
mitko64 - майстор
Пробиват 3мм алуминий, 4см дъбова дъска, правят си фрезенка, но си имат много други кусури. Не си заслужават парите.
mitev75 - напреднал
Винтовертите имат много слаба сглобка,не издържат на падане от 8-я етаж :lol: :lol: :lol: .Чакам пак да ги пуснат ,че ми остана батерия. :roll:
teon - специалист
[quote]Някой измислил ли начин да се зареждат от запалката на колата станциите?

...за станциите не знам...досега не ми се е налагало но ако потрябва батериите ще си ги зареждам с това:
Прикачен файл:
Canon 205.jpg
Canon 205.jpg (104.31 KиБ) Видяна 2875 пъти
Прикачен файл:
Canon 204.jpg
Прикачен файл:
Canon 203.jpg
MamaMy - майстор
MamaMy написа:
RABATA написа:
Комшията си купил винтонарезната джаджа. Пробвахме я на половин цол поцинкована тръба и ножовете сдадоха багажа. Утре ще взема от работата резервните ножове на ротенбергера да видим дали стават.
ПП То в книжката си пишело, че е е само за тръби от цветни метали, ама кой да чете :?
Моята няма книжка, а само от вън един картон. Сигурен съм, че не е имала заводски защото си избрах единствената със здрав целофан.
Разгледах главите и се усетих, че наистина могат да се скапят резците ако започне навиването от обратната страна. Все пак те са под ъгъл и резбата е конусна. Значи при навиване на резба тръбата трябва да се прекара през цялата глава и чак тогава през ножовете. Така главата насочва тръбата за правилно нарязване.
Ще изчакам да се постопли времето и да се стопи снега, че голямото ми менгеме е на двора. Ще пробвам и ще пиша пак. Наистина не са най-добрите на света, но за толкова пари и за домашно ползване мисля, че няма да има проблеми и ще са по добри от плашките които ползвам. Поне резбите са конусни и после ще има по-малко течове
Обещанията трябва да се изпълняват. Днес времето беше изключително подходящо за дворни занимания. Пък и е време да подкарваме слънчевите бойлери. Извадих винторезките, една тръбичка 1/2 и пробвах първо резачката за тръби. Реже без да се натрапва или нащърбява диска. Става бавно, но е по лесно от ножовка и за места с липса на ток е супер. На тънкостенни тръби сигурно е песен. Най-вероятно с подобни ролкови резачки крадат катализаторите на колите :evil: .
Пробвах и винторезките. По точно само тази 1/2. Нямах нужда да навивам резби, а само за проба. Всичко е перфектно. Нито се подбиват, нито повличат. Режат добре. Естествено спазвам няколко правила които са същите при плашките. На всеки 2/3 оборота връщам 1/3 назад да пререже стружката. Щом усетя затруднение веднага капвам масло с масльонката. Явно тук е разликата . Аз ползвам 5W30 пък вие сте ползвали 10W40 и затова при вас резултатите са лоши :-D . Резултата е конусна резба със значително по-малко усилия от плашката и без необходимост предварително да изтънявам тръбата за да захапе. Според мен за любителско ползване инструмента е супер. Ползвах тефлоновата лента. От дебелата е и също ми хареса. Оценка - аз доволен.

Изображение

Изображение
torbalan - Дървен философ
Аз пък тествах електрическата мотика - доволен съм :)
nv952 - майстор
Аз пък бях си купил (есента майче беше) една раница от лидъл обем 30литра много ме кефи вече като карам колелото не ме боли гърба има едни метални неща за гърба.

Прикачен файл

P070413_0006[01].jpg

Прикачен файл

P070413_0006.jpg
aiako - специалист
Колко пари е била ?
nv952 - майстор
ако питаш за раницата не съм сигурен към 25-30лв
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 255

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: