Нека намерим най-тънките цени.
agj - майстор
mialy написа:
agj написа:
Мултицетите от 5-8 лв.освен автоматична индикация ,другите функции ги нямат!Поне така ми се струва.
Мултицетите за 5-8 лв. със сигурност имат останалите функции, без тази за „памет“. Поне аз не съм попадал все още на такъв, който да няма опция за пищене като вържеш на късо двете сонди, нито такъв, който да не покаже „минус“ на дисплея, ако размениш сондите при измерване на напрежение. Тези двете звучат като „наличие на волан и седялки“ в обява за продажба на автомобил, абсолютен минимум са, но за сметка на това звучат като нечувана функция. :) Освен това тези мултицети за 8 лв. има по-голям обхват при измерване на AC/DC ( :rock: ) напрежение, често имат термодвойка за мерене на температура (ясно е колко точно, но все пак), често поставят и изводи за мерене на hFE на биполярните транзистори, а на този тук му искат 27 ) .
Сега остава да ни посочиш точно от къде да си купим мултет за 5-8лв.с висчки тия функции +тестер за батерии,понеже някой по напред в темата твърдеше че тоя лидълски мялтицет струва не повече от тия 5-8лв.Чакам?
mialy - помощник
agj написа:
Сега остава да ни посочиш точно от къде да си купим мултет за 5-8лв.с висчки тия функции +тестер за батерии,понеже някой по напред в темата твърдеше че тоя лидълски мялтицет струва не повече от тия 5-8лв.Чакам?
Не помня да съм длъжен с нещо на някой... :?
Който го е написал това по-рано за 5-8 левовия мултицет, да ти отговори. Аз не написах че има такъв на 8 лв., а че тези на 8 лв. имат по-разширен обхват. DT838 последно преди 6 години ми излезе толкова някъде от конрад, а мери до 750V примерно. Зумер също си има, както и показва "минус". Сега уредът е по-скъп, да.

За 20лв. например има ей това http://elektronikabg.com/product/407/ts ... 9208a.html
• Обхват за измерване на постоянно напрежение DC: 200mV-1000V ±0,5%
• Обхват за измерване на променливо напрежение АC: 20V-750V ±0,8%
• Обхват за измерване на постоянен ток DC: 200mA-20A ± 0,8%
• Обхват за измерване на променлив ток АC: 200mA-20A ± 1,8%
• Обхват за измерване на съпротивление: 200ohm-200Mohm ±0,8%
• Обхват за измерване на капацитет: 2nF-20µF ± 2,5%
• Обхват за измерване на честота: 2KHz-20KHz ±1,5%
• Температура: -40°С~1000°С ±0,75%
• Проверка на диоди
• Проверка на транзистори
• Зумер
• Автоматично изключване
• Data Hold
• LCD дисплей 31/2
• Максимално показание на дисплея: 1999
(взето от https://vikiwat.com/multimer-dt9208a.html)
Обаче го няма прословутия тестер на батерии, съжалявам, но пък е и 7 лв. по-евтин (зависи от конкретния магазин).
Има и други модели с подобни характеристики на подобни цени.
pgt - специалист
mialy написа:
За 20лв. например има ей това http://elektronikabg.com/product/407/ts ... 9208a.html

Този по го бива, нищо че няма тестер за батерии, но пък има тестер за транзистори, капацитет, температура и честота, като се вземе в предвид, че и по-евтин. Иначе за непретенциозни работи стават и тези от 5-8 лв. същите обхвати като горния + тестер за транзистори и диоди, малки размери, който не знае намират се даже и по магазините за левче, а пък който иска може да си купи и от Лидл, въпрос на вкус :wink:
MamaMy - майстор
mialy написа:
...

Минал си се. Същия с накланящ се дисплей го купих за 11 лв. Работи повече от 7 години вече. Е, с няколко смени на батерията. :-D
mialy - помощник
Минал съм се, ако съм си го купил. Единствено DT838 съм писал че имам, но след 10 поста още, може да се окажа със сестра, за която не знам. :lol:
agj - майстор
mialy написа:
Не помня да съм длъжен с нещо на някой... :?
Който го е написал това по-рано за 5-8 левовия мултицет, да ти отговори. Аз не написах че има такъв на 8 лв., а че тези на 8 лв. имат по-разширен обхват. DT838 последно преди 6 години ми излезе толкова някъде от конрад, а мери до 750V примерно. Зумер също си има, както и показва "минус". Сега уредът е по-скъп, да.
За 20 +лв.мултицети колкото щеш ,с най различни възможности !Въпроса тук беше защо именно тоя лидълски уред трябваше да му бъде поставена цена 5-8лв. вместо да бъде сравняван със такива от 20+лв. Именно от там започна спора.
А примерно на мен никога не ми е трябвало, пък и надали някога ще ми потрябва тестер за транзистори и диоди ....такА че трябваше да бъде направена една реална оценка на това което се предлага в промоцията, а не да се пишат глупости!

П.П. Впрочем определената цена за уреда е тая :
gogosto написа:
За мен този мултицет е с цена между 6 и 9лв.
Обаче човека повече не пожела нито да коментира цената ,нито да отговори на въпросите зададени към него !!!!!!
Последна промяна от agj на пон авг 01, 2016 9:06 pm, променено общо 1 път.
cholev - майстор
Стария ми мултицет, който подарявам е дт33 -айде бе хора- отърветете ме от последните два уреда, които на са от нашите. (Не броя компресора, ама с него ще се разправяме по късно :-D )Какво са 30лв за качественни инструменти.

И да сме по темата: някой има ли трите маси, които ще пускат от четвъртък, че нещо им се угледах
jekasus - майстор
cholev написа:
някой има ли трите маси,
По спомен такива маси за тапети струват над 200 лв, да се ползват отделно си е предимство.
Като цяло са фазер със алуминиева рамка и реално не стават за нищо освен намазването и разкрояване на тапети :-D
resistbody - майстор
jekasus написа:
cholev написа:
някой има ли трите маси,
По спомен такива маси за тапети струват над 200 лв, да се ползват отделно си е предимство.
Като цяло са фазер със алуминиева рамка и реално не стават за нищо освен намазването и разкрояване на тапети :-D
Жалко, смятах да ги взимам за кърски моабети :D

Дядото ми е взел къртача от събота но не съм го виждал още, като дойде време за гостенско ще си го взема и ще пиша впечатления...

Бях се наточил на прахосмукачката, но много начесто ги пуснаха и няма как 2 уреда по 200лв в един месец...
jekasus - майстор
resistbody написа:
Жалко, смятах да ги взимам за кърски моабети
Кой знае, да не излязат по-здрави от профи-масите, с тях имам опит :-D
resistbody написа:
и ще пиша впечатления...
Интересно ми е ...
resistbody написа:
Бях се наточил на прахосмукачката
И днес ми беше голям помощник. :-D

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: