Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
От шестиците се отказах след третото-четвъртото още. Първите бяха трепач, после ужас. Ама от големите - свредлото бягаше с по сантиметър от правата линия :( Сега се мъча с Хавера на дългите и едни австрийски за късите размери.
А пластмасовият нивел аз не го и използвам като професионален. Много далеч е от тях. За там си имам самонивелиращ се Лазерлайнер, но той далеч не може да се сравнява с пръчката ссфенер и червена лампичка от бакалията :)
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
А пластмасовият нивел аз не го и използвам като професионален.
За красота го носиш... :-D
То и аз имам два непрофесионални жълти на топмастер, перфектни са за мастари за плочки :-D
Та смисъла - за какво да купувам профи техника, като не я ползвам като такава...
То и аз убих вчера пистолета си за горещ въздух след година и половина профи ползване при ВиК.
Не става при продължително и грубо сваляне на боя.
cholev - майстор
Chefo77 написа:
Ти ако знаеш каква е разликата между 5 пъти по-скъпите и творенията на Парксайд, няма изобщо да споменаваш за разликата в цената... :wink:
Оу, те били качествеННИ, значи е нещо различно :wink:

Надявам се си пробвал и от двата вида триона за да правиш тези изявления или просто религия :lol:
Кое е добро е добро. Биметалния сребрист трион на парксайд у нумбер ван. А hss ножчетата за мултитула не стават въобще. Вчера рязах един винт- срязах го, но ножчетата- и полукръглото и правото им се разказа играта
Chefo77 - майстор
Честно да си кажа, не съм пробвал саблен трион никога. Съдя по ножчетата за мултикътър - бошовите режат добре и са тихи (не вибрират), на парксайд се затъпяват само от въздуха и като включа кътър-а, заглушава прахосмукачката :lol: С ножче за метал бошово биметално, съм подрязвал каса на метална врата. Истинска. Писал съм го. Е, замина си, но я сряза :)
Bobi161 - напреднал
Значи Ванка, аз съм ОК за сряда - само звънни да потвърдиш!
Иначе за въпросното чудо 4-в-1 наистина няма какво да го говорим - теста, който направих уби всякакво желание да го гледам даже - както не бих погледнал и кола на гориво за печки /ти си знаеш де :-D /. Вибрациите и прегряването му от нищото говорят за лошо изчислени механизми и нямам никакво намерение да вържа безсмислени пари в него - по-добр да дам 224 за 10,8В БУР Спарки, нищо че е само един уред - поне ще мога да разчитам на него.
Подобни комбинирани уреди са примамливи, заради компактността си, но са и по-чувствителни откъм инженерна мисъл, което точно в Парксайд явно не е водещото, поне за този уред.
За колчо - не пробвах този уред заради мнението на чолев, а понеже ми трябваше подона компактна комбинация в момент, когато финансово няма как да си я позволя в нормални инструменти. Доколкото Лидъл позволява подобен експеримент, не видях проблем да пробвам, въпреки предварителния ми скептицизъм /който уредът надмина драстично/. Отделно, че имат изввестни попадения с някои от инструментите - виждал съм използвани професионално някои от тях по 3-4г. и работят, което, предвид цената и 3г. безпроблемна гаранция не са за пренебрегване, нали!?

А с чолев наистина се познаваме отдавна и го знам, че си пада малко фен - хареса ли му нещо си го заобичва и не ще да чува за друго - хвали си го, препоръчва си го и то напълно безплатно - от Пежо-Ситроен трябва да му подарят нещо ново хидравлично и дизелово за годините безплатна реклама, която им прави на печките. Явно същото е и с лидълските играчки - така, че не му приписвайте несъществуващи грехове - нито е трол, нито е платено рекламно лице - реален човек, който споделя лични впечатления и опит, както м/у другото и всички останали тук можем да споделим само личните си оценки - всеки си носи глава на раменете после да разсъждава, нали!?
Тъй, че не приемам за нормално нападателното към него отношение, което му спретнахте по-горе - дайте възможност на хората да си имат своите заблуди, така както си ги имате и вие /някои тук, напр. все още вярват, че Бош са върха на инженерния гении, което също буди тънки усмивки/.
cholev - майстор
Боби донеси нещо любимо от спарки в средата да се порадвам на качествен инструмент :-D
аз ако требва да нося любими требва да наема камион :-D , не че и дизеловото ц-5 комби е малко :rock:
Щом не щеш моето 4в1 да гледаш ще донеса 10.8 2011г една греда и 100винта да го тестваме :-D
Chefo77 - майстор
Аз не виждам някой тук да счита Бош за върха, та да буди иронични усмивки, но определено са много по-напред от ... Айнхел/Гризли/Компернас/друг, който е дал най-ниска цена за да брандира Парксайд.
Сравнение с която и да е от по-големите марки е леко неуместно, да не кажа смешно и никой "фен" на някоя от тях не го прави. Правят го само тези, които се опитват да се самоубедят, че и тяхното е голямата работа. Лошо няма. И аз искам да карам чисто ново Кади, но се задоволявам с фиатката. Дали няма да е смешно, ако започна да убеждавам всички как няма смисъл никой да си купува Фолксвагени, щом има стари Фиати? :wink:
Чолев, да ти изпратя по куриер една Макита 6270 около 2008-а с оригинална батерия, да добавите едни 400-500 винта в тая греда? :)
Bobi161 - напреднал
Ванка, няма да ни стигне целия ден да мерим, да знаеш, па и винтове да купуваме - едни няколкостотин.... Но ще взема поне да им хвърли едно око. А за любими - не бих казал - просто са достатъчно добри за парите си, пък и поне малко повече от парите да си остават в БГ.
За сравнението с по-професионалните инструменти - ами именно, колега - изобщо не му е мястото точно в тази тема и аз точно това не правя - единствено давам пример за "фенството", а субекта му е без значение /да кажем Лада Нива е най-продаваното 4х4 в Германия, с голям фен-клуб - парадоксално, нали - в страната, център на автомобилостроенето и с най-висок стандарт в Европа!?/.
А че доста от вас най-редовно правите именно такива сравнения /самият ти, Чефо, го направи одеве предлагайки макитата си, напр./ - как Бош и Макита ще счупят по всичко Парксайд - което е абсолютно вярно, де..... Ама се получава като развален телефон...., той и Чолев не твърди друго, ама що го заядохте....!?
Отдавна чета този форум без регистрация, именно за да не пиша, че от безсмислени спорове в нет-а .... чиста загуба на време. В случая се включих, тъй като познавам човека и ми се вижда несправедливо да замълча, а иначе пиша само неща, за които имам личен, или най-малкото нагледен опит и познание, та ако мога да съм полезен някому.
Апропо, от Ситроенския форум тук има и още не малко хора, струва ми се - да не се скатават така зад саждите :lol:
Chefo77 - майстор
А като четеш отдавна, защо четеш избирателно и пропускаш постове ... на твоя познат, да речем?
Да, достатъчно добри са за парите си - в общия случай. И това съм го писал и никога не съм го отричал. Друг тръгна да ги сравнява - и той изобщо не беше от тези, които ползват професионална техника :wink: Дори имам съмнения, че някога е ползвал такава, та да има някаква база за сравнение.
Апропо, Макитата не е моя. Беше моя. Интересно, защо ли някой отбеляза годината 2011 :wink:
Bobi161 - напреднал
Нищо не пропускам, просто му познавам стила на писане и го разбирам правилно - приеми го откъм шеговитата му страна :) ....

По този повод, прахо-метлата сега от събота, аз ли я пропуснах, или изчезна преди да излезе!? Бях я виждал в една автомивка на ок. 2г. работа и не спираше. Та, дали е било до бройката, или вЕрно е толкова добра!? И ме интересува дали някой има инфо за дебита й, че не го намирам в документацията!?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: