Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
cholev написа:
Тази е полиуретан и се разрежда с вода доколкото прочетох. Другия по спомен май е на друга основа и се разрежда с разтворител- но може и да бъркам. Преди няколко месеца съм го купувал и трябва да го изровя от някъде :-D
Ако е на полиуретанова основа има да добаавяш вода и да бъркаш, да добаавяш вода и да бъркаш. И да чакаш да се разреди.
piper4o - напреднал
То и аз се учудих,ама така пише:разрежда се с вода.Иначе си е логично полиуретан и вода [-X
cholev - майстор
Chefo77 написа:
cholev написа:
Тази е полиуретан и се разрежда с вода доколкото прочетох. Другия по спомен май е на друга основа и се разрежда с разтворител- но може и да бъркам. Преди няколко месеца съм го купувал и трябва да го изровя от някъде :-D
Ако е на полиуретанова основа има да добаавяш вода и да бъркаш, да добаавяш вода и да бъркаш. И да чакаш да се разреди.
Опа. Последно с какво се разрежда да не направиме грешка :?
EDI - майстор
Има лазурни и паркетни лакове, които са някаква смес от акрилатни и полиуретанови емулсии и пак се разреждат с вода.АКВИС от нашенските са такива.Някакви космически изобретения :lol: .ВНа всеки лак си пише с какво се разрежда.Иначе чистия полиуретанов лак хич не можеш го разреди с вода.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
cholev написа:
n_a написа:
Подложи под лака безирец
След монтажа пръсках с нещо скъпо срещу гадости по дървото. Това май заместваше безира?
Не, не замества. Идеята е, че безирът прави идеална връзката. Дърво-безир-лак е много по-добра връзка от дърво-лак или дърво-импрегнант-лак. Всичко хваща, но с безир не пуща ;-)
Не говоря за акрилни лаци. Не ги харесвам, нямам достатъчно опит
Bobi161 - напреднал
Днес - комбинираната фреза и прахо-метлата за вода и с контакт.
Прахото си е екстра - за тези пари няма еквивалент - всичките посочени в предни мнения заместители са категорично по-скъпи със мин. стотина лв., като за някои ТТДанните със сигурност не са верни, което ги поставя под Парксайдската, особено предвид гаранционните условия на Лидъл. Шуми мн. малко повече от домашния Филипс /купен някога за 360лв.!/ - тук не видях драма; затова пък дърпа определено по-добре от него, а той беше върхов именно по този показател, като го взимах.

Фрезата - както някой беше споменал по-горе - захвата й е утрепан и фрезери - ьок. Обаче имам един агент, който обеща да намери и внесе по-голямо количество с добро качество - ако успее, ще пиша. Другият проблем - че не се вади стойкатаа, за да може машинката да се ползва и самостоятелно, се решава тривиално - сваля се страничния капак, вади се стойката - на нея, във вътрешния й край, има едно зъбче ок. 2мм. в диаметър, което се изрязва надлежно и наравно с крачето й. Затваря се капака /вс. това внимателно и безследно/. Внимава се за гайката, с която се затяга - вътрешния детайл е квадрат, който е назъбен от страната, опираща в стойката, с посока в зъбчетата - има си белег как се монтира, който трябва да е откъм предния край! /За протокола - лагерите са истински, железни, а намотките са медни на вид - за сърцевината няма как да разбера./ Така подобрена фрезичката става чудна. Е, ако я натисне човек повече се усещат малкото ватове, но .... говорехме "за парите си"!

Чолев, хич не се обаждай за тоя бур - видял си му сметката - половин ден го възстановявам! За останалите ми Спаркита - правилно си се ориентирал - да не чувам хък за тях :lol: , ама не щото някакви емоции - просто темата тук не им е по достоинството [-X . Прословутия 4-в-1, дето си го ползвал за няма и 15мин. за дюшемето, хич и недей мами за него - да си ползвал най-много и аз не знам какво - да беше поне на 18В и с еднакви на другите батерии, да си комплектова човек, но сега си е пълно недоразумение. Апропо, който го ползва, да си слага гуми на зъбите, антивибриращи ръкавици и задължително да почива на всеки 5мин. - тамън на всеки 2 почивки ще прави една едно-часова за зареждане :lol: .
Последна промяна от Bobi161 на съб авг 13, 2016 9:12 am, променено общо 1 път.
Virtex - майстор
Bobi161 написа:
Данните със сигурност не са верни, което ги поставя под Парксайдската,
Някакви достоверни източници за тази информация имаш ли ?

Че то така може да се каже, че и парксайда е с по-ниски параметри и се поставя под еди-какво-си.
Bobi161 - напреднал
Лично убеждение от сравняването на професионален еквивалентен уред за 1300лв., с китайски такъв за 270лв., примерно - няма как първия да е с по-ниски параметри, или ти имаш доказателство в противното!?
Най-малкото като ги пуснеш един до друг, сравниш сила на засмукване и .... следва истината :)
А парсайда е на такава цена, че няма какво да му се оглеждам - то май по-ниски параметри няма накъде, та въпроса е излишен :lol:
Virtex - майстор
aх,да, субективното убеждение "Аз така мисля" :lol:
Голямо "доказателство" за завишени параметри при едните, но супер далавера при другите... но1 просто :lol: :lol:
jekasus - майстор
potrebitel22 написа:
aх,да, субективното убеждение "Аз така мисля"
Понеже, защото така :-D Е, имам възможност да сравнявам -
Karcher WD 3 (пак ще ходя там да проверя че не съм сгрешил с модела) срещу Парксайда, долу-горе на една цена -
Керхера е зверски тих, но слабосмучи спрямо парксайда и няма контакт за инструмент, маркуча е по-къс, има хубави сменяеми джуджавки за широката джуджавка(ебем ли, как се води) :-D
Падна при бутане със ръка...
Парксайда е зверски по-шумен, по-едър, с по-дълъг маркуч, не пада при бутане...
Всъщност това което искам го нямат нито една строителна прахосмуча...
Пробвах също Bosch GOP 10,8 V-Li - нямам аку подобен на Парксайд, но с такъв с кабел няма сравнение...
Като цяло - по-ниските цени на Парксайд ни позволяват да се определим, дали ни трябват определен инструмент, дори ни позволява да си помислим един месец.
Това е едно голямо предимство.
Ел. отвертка на Парксайд вече не я ползвам, но не ме яд, щото е евтина, ако беше нещо синьо и скъпо... :-D

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: