Нека намерим най-тънките цени.
bulhomes2 - майстор
К'во, к'во??? Знаеш ли колко ми дреме що за личност е форето? Дреме ми за "съветите" на такива като него и че, форума умря заради тях. Ето - вече се "подразбирало", че се пита за полвинчати неща. А беше наистина добро място.
Tiger221 - специалист
bulhomes2 написа:
Tiger221 написа:
Да това е въпроса, за какво боядисване става въпрос. А в тази тема зададен въпросът, дали става за боядисване, се подразбира, че питащият няма да го ползва за професионално боядисване на автомобили или други отговорни детайли, а ще боядисва най-много някоя ограда, врата, вместо да го прави с четка или валяк. А за това, както сам каза, всеки компресор би се справил.
Явно съм пропуснал кога е почнало да се подразбира. Няколко години съм пред теб в тоя форум, преди него имам още 6 години в един друг, и досега не знаех, че като пита някой нещо трябвало да се подразбира, че пита за полвинчати неща. Във форума влязох, защото получих суперпрофесионални съвети, които в предния ми форум нямаше кой да ми даде. И до този момнет мога да се обзаложа, че съм научил много повече неща от ТОЗИ форум за отоплението, отколкото знаят повече от половината "парнаджии" в страната. Но тогава не се допускаха полвинчати съвети. За съжаление почти всички специалисти се изнесоха от тук и форума остана да взема акъл от няколко форета и тинкита.
Ами темата е за инструменти Parkside (любителски, за домашна употреба). Малко е смешно да влезе професионален бояджия, да пита, дали става за качествено боядисване на автомобил. А с другите операции (боядисване на врати, огради), смея да твърдя, че малкият компресор Parkside и пистолета вършат работа за любители аматьори (какъвто съм и аз). И най-добрият компресор да имам в комплект с пистолет, няма да боядисам по-добре или по-бързо, по гореописаната причина.
От друга страна не е ли подвеждащо, професионален бояджия да напише, че не става за боядисване. Всичко е въпрос на гледна точка.
Това не го пиша, за да се заяждам и не претендирам с нищо. По форумите съм основно, четящ и рядко пиша (тук малко се поотпуснах).
Последна промяна от Tiger221 на съб окт 08, 2016 9:19 pm, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Не малко, много е смешно професионален бояджия да пита тук. Тук питат начинаещи - такива, които не са имали опит и очакват съвет. Всеки професионален бояджия някога е бил начинаещ. И когато някой пита за нещо дали става, би трябвало да му се отговаря дали става наистина за това, или ако става до някаква степен - да се обясни до каква.
Tiger221 - специалист
Да, съгласен съм, но и питането трябва да е малко по обосновано, за да може и отговорът да е по-точен.
bulhomes2 - майстор
Не мога да се съглася. Не се заяждам. Просто и аз някога не съм знаел, че е възможно боядисванията да са "домашни" и "професионални". За да обоснова въпроса, ако съм щял да питам като начинаещ. Като с такер - може да забива или не може. Да не говоря, че изобщо не съм си представял, че не всеки компресор става за боядисване. И аз така си мислех - компресор - надува въздух - значи става за всичко що е на въздух. Ми става, ама не и за РАБОТА. Няколко пъти пиша работа с главни букви. Щото чакането да надуе компресора или да се охлади не е работа.
jekasus - майстор
bulhomes2 написа:
Просто и аз някога не съм знаел, че е възможно боядисванията да са "домашни" и "професионални".
Видях и Лада, боядисана със Пейнт Зуум, дори мога да посоча на варненци,къде да я видят... Иначе трябва да варосам къщата, с валяк, четка няма начин - мързел е голяма работа.... :-D 6-литрово Стенли може и да помогне, помежду цигарите, пиене, пържолите... :-D Друго няма, така че ще се мъча домашно в почивките...
gnt69 - майстор
Чакай да напиша и аз нещо че не можах да се сдържа. Професионално използване на даден инструмент е това с което си изкарваш парите. Да работи 8 часа на ден без почивка. Работника да не го изчаква да дигне въздух щото надника върви. А ние тука сме се събрали все любители, които се занимаваме през свободното си време с нещо като поддръжка на градината и домашни майсторлъци. Повечето инструменти от лидл и такива нискобюджетни вършат работа за в къщи щото ние имаме само по две ръце, и не можем да ги държиме и да работим едновременно с всичките. Ако ще боядисваш коли или ще развиваш гуми от сутрин до вечер си купи 500 литров компресор. За в къщи става и лидълския да си припомпиш гумите, да си удухаш филтър, да си пръснеш оградата. Това е хобиииииии. Като загрее дадена машина и ние загряваме, трябва да има време и за бира. Все пак работим за кеф. Ако не ни е кеф викаме майстор професионалист а ние плащаме и връзваме косури.
gnt69 - майстор
][/quote]Видях и Лада, боядисана със Пейнт Зуум, дори мога да посоча на варненци,къде да я видят... Иначе трябва да варосам къщата, с валяк, четка няма начин - мързел е голяма работа.... :-D 6-литрово Стенли може и да помогне, помежду цигарите, пиене, пържолите... :-D Друго няма, така че ще се мъча домашно в почивките...[/quote]
Ама стоповете и фаровете и стъклата бяха ли мазни, щото в казармата като боядисвахме с професионални компресори на които не им свършва въздуха мажехме стоповете фаровете и стъклата и огледалата с грес.
fore - майстор
Абе действително от къде се пръкна ти и почна да съдиш всички бе !

Темата и Форума не е за професионалисти.
Че и се оплаква на модераторите, Човека дето заплашва.

Точно от тебе нищо не може да се научи. Нищо не си купил, нищо не си пробвал или разглобил, но за сметка на това не спря да се заяждаш и да дъвчеш тия боядисвания и компресори дето не ставали. Ами разбрахме че не стават.
Аиде дай нещо което да е по същество.
Такива като тебе много.....

И аз ще те докладвам щото ти и заплашваш с кражби
!!!!

Дойде в тази спокойна тема и я насра !

Като питах за компетентно мнение по параметрите на различните машини други колеги обясниха. Като исках да усиля силата на гайковерта пак други дадоха съвети но не стана съвсем.
Сега ти се появи да дрънкаш глупости и да съдиш.

Личи си кой колко разбира и става смешно вече бояджията от Троян. :axe: :toimonster:

Тъста ми има на Базата мисля 500 литров компресор щото вдига налягане в всички цехове за работа с машините и правене на заготовки за покриви от ламарина и коли даже се правят там, че и реставрира антики за хоби. Е и какво ....

Дано тоя става ! :prayer:

Реставрираните ретро автомобили ги дава за боя на професионалисти с още по големи компресори. Че и награди взе.
Последна промяна от fore на нед окт 09, 2016 1:14 am, променено общо 2 пъти.
Chefo77 - майстор
fore написа:
Темата и Форума не е за професионалисти.
Ами ако няма професионалисти, кой ще ни казва къде и как грешим бре, Форка? Трима слепци колкото и уверено да вървим, ако е в грешната посока, смисъл няма. Аман от това аматьори да учат аматьори. Затова всичко ни е на този хал - 'щото всички разбираме от всичко - но на ниво нищо. Това по-добре ли е според теб??? Аз например от този форум (благодарение на Гечев) научих, че замазка се оставя да изсъхне самостоятелно поне седмица, преди да се вкарат влагоуловители - за да се свърже цимента. Знаеш ли колко професионалисти вкарват машините на втория ден и после се чудят защо се пукат и разлепят?
fore написа:
Дойде в тази спокойна тема и я насра !
Темата беше спокойна, докато някои непрофесионалисти започнаха да сравняват хоби машините от Лидл с професионалните и с въпроси с какво са по-лоши. На което хората, които си вадят хляба с работа с профи машини, няма как да останат безучастни. Малко като келешите с "тунинговани" с алуминиеви джанти Хонди започват да изказват мнения в темите на по 500+ проектите в тунинг форума.

И не, тук не нападате тези, които не са си купили нищо. Тук нападате всеки, който не е доволен от даден продукт на великия хоремаг. Писах, че нито електрическия, нито пневматичния такер стават за нещо, нито пък зегето им. Убиха се да ми противоречат. Едва ли не колко съм тъп аз и защо не ги харесвам - какво искам от една машина. Можеш да намериш назад мненията. Е*аси цензурата - да не кажеш нещо лошо.
Благодарение на манията, брат ми днес е отнесъл гайковерта с идеята с пикливия си 24 литров компресор (без значение, но Райдър, :vom: ) с тънково 6 мм маркученце да си сменя гумите на джипа. И благодарение на темата, днес му разбих илюзиите че ще стане безпроблемно с този компресор на тоя верт. Баща ми се беше засилил да НИ купува по една бройка да си имаме - за какво ми е, лашване с кръстачката и оттам нататък с импакта, няма да ми работи нонстоп NuAir-а, за да го нахраня...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: