Нека намерим най-тънките цени.
LZ - специалист
Тъй като много от нас не се занимават със строителство постоянно, а доста рядко, когато се наложи, логично е да не сме в час със актуалните цени на основните строителни материали.
Например искам да си сметна колко ще ми излезе Х м2 замазка, но не знам актуалната цена на цимента, на 1 м3 пясък и на транспорта (например за София). И се почва едно търсене (отново).
Няма ли да е доста полезно, ако се сложи една "важна" тема в която да се актуализират цените на основните строителни материали (от - до), да се сложат ако има връзки към такава информация и т.н. Изобщо да е по-лесно на човек, когато се замисли нещо да прави да сметне с достатъчна точност цената на материалите. Може да има такава тема и за цената на услугите, ама нали все пак сме форум "направи си сам".
shadowman - майстор
бетон - 87-93
желязо - 0.85

Дано съм помогнал.
LZ - специалист
И това е полезна информация. Аз мислех, че бетона е към 120-150.
Идеята е да има една тема и в първият пост да има списък с най-използваните и основни строителни материали и техните цени. Информацията да се обновява 1-2 пъти годишно, така, че като му дотрябва на някой да погледне и да се ориентира със задоволителна точност.
nikibi - специалист
Идеята е добра, но реализацията е изключително сложна. За да има обаче някаква полза актуализацията трябва да е поне един пьт в седмицата. Отделно трябва да се синхронизират термините от типа на град, квартал, адрес, склад, магазин, фирма производител, тьрговец вносител, цени на едро, количество, тьрговска отстьпка, процент, стр. материали, видове, производители, качество и безброи много дребни но важни детаили. Лично аз сьм си направил екселско фаилче за тези материали които ползвам и в което при всеки пазар си вьвеждам цените рьчно. Не че не се опитах да го вьржа с някоя тьрсачка, но резултата беше просто хаос пьлен и се отказах категорично. Болшинството от саитовете в мрежата не поддьржат цени вьобще или пьк не са актуални.
Да не говорим за тьрговската реклама която си е чиста проба подвеждаща информация за пробутване на всевьзможни нужни и ненужни продукти и услуги. Все пак ако някои реши да се занимава с това по сериозно ще помагам с каквото мога. Много добре ще се получи ако трьгнеш на пазар с актуална информация.
bigshop - специалист
Справка за основни строителни (и не само) материали може да се направи на
www.tashev-galving.com
_Любител - специалист
Идеята не е лоша, но трудоемка :?
Може да се направи списък и всеки да пише на какви цени ги намира нещата и къде :idea:
mitko414 - специалист
Почти всичко, за което сетиш в тази област. Аз си го държа в "Отметки" за справка.
Тук.

Тема "Цени на строителни материали" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: