• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
единак - специалист
Идва ред да купувам материали за шпакловка, теракоти фаянси и окачени тавани.

От няколко дни препрочитам изцяло форума за да си съставя мнение за това, какви материали, къде да използвам. В резултат ми се поизбистриха нещата и сега трябва да издиря къде са най-ефтини тези неща в Бургас. Всички изброени материали съм ги градирал - първи номер е най-хвален във форума и оттам надолу. Основните направления са три:

- Шпакловка.

1. Церазид 126
2. Пластика
3. Боро
4. Бяла, гасена вар/това е извън градацията, просто с жена ми решихме да видим дали наистина може да се добие ефект на стуко с рецептите от форума/

*В какви торби ги продават и къде са най-ефтини.
Ако има и други материали, които съм пропуснал, кажете.

- Лепило за теракот и фаянс

1. Изомат АК20
2. Изомат АК10
3. Изомат АК9
4. Боро теракол флекс

* същото

- Окачени тавани

лист ГК 120х200х1,2
директни окачвачи 15см
директни окачвачи 20см
директни окачвачи 30см
УД профили/желателно на 4м/
ЦД профили/желателно на 4м/
анкер пирони 6х40 или близък размер
дюбели 6х40 за УД
рапиди 35мм
копчета

Тук една вметка. Някой някъде спомена, че съществуват и толкова дълги окачвачи. Ако все пак никой не е виждал, нека да е шиш 30см. Анкерите и дюбелите може и да не са този размер, а близък, може и по 60 да са...

Сигурно изглежда идиотско отстрани да питам за цени на дюбели, ама нямам възможност, не мога да пратя никой да обикаля и да сравнява. Питам за мнения, имаме майстори от Бургас тук, сигурно имат идея къде какво има и къде е по-ефтино. Ще съм благодарен на мнения, дори и само за част от нещата, защото другата седмица трябва да започва да се обикаля.
Моля за преки впечатления, линкове и гугъл... друг път.
Скоро се връщам, бирата от мен. Че май ще се наложи и инструменти да прося...
dundurma - специалист
вулкан в комлука
solo5 - майстор
единак написа:
Идва ред да купувам материали за шпакловка, теракоти фаянси и окачени тавани.

От няколко дни препрочитам изцяло форума за да си съставя мнение за това, какви материали, къде да използвам. В резултат ми се поизбистриха нещата и сега трябва да издиря къде са най-ефтини тези неща в Бургас. Всички изброени материали съм ги градирал - първи номер е най-хвален във форума и оттам надолу. Основните направления са три:

- Шпакловка.

1. Церазид 126
2. Пластика
3. Боро - следи промоциите в Мастерхаус
4. Бяла, гасена вар/това е извън градацията, просто с жена ми решихме да видим дали наистина може да се добие ефект на стуко с рецептите от форума/

*В какви торби ги продават и къде са най-ефтини.
Ако има и други материали, които съм пропуснал, кажете.

- Лепило за теракот и фаянс

1. Изомат АК20 - следи промоциите в Практикер
2. Изомат АК10 - следи промоциите в Практикер
3. Изомат АК9 - следи промоциите в Практикер
4. Боро теракол флекс - следи промоциите в Мастерхаус

* същото

- Окачени тавани

лист ГК 120х200х1,2 - склад до КАТ Бургас,, май с Д започваше името
директни окачвачи 15см- склад до КАТ Бургас,, май с Д започваше името
директни окачвачи 20см- склад до КАТ Бургас,, май с Д започваше името
директни окачвачи 30см- склад до КАТ Бургас,, май с Д започваше името
УД профили/желателно на 4м/- склад до КАТ Бургас,, май с Д започваше името
ЦД профили/желателно на 4м/- склад до КАТ Бургас,, май с Д започваше името

анкер пирони 6х40 или близък размер
дюбели 6х40 за УД
рапиди 35мм
копчета

Тук една вметка. Някой някъде спомена, че съществуват и толкова дълги окачвачи. Ако все пак никой не е виждал, нека да е шиш 30см. Анкерите и дюбелите може и да не са този размер, а близък, може и по 60 да са...

Сигурно изглежда идиотско отстрани да питам за цени на дюбели, ама нямам възможност, не мога да пратя никой да обикаля и да сравнява. Питам за мнения, имаме майстори от Бургас тук, сигурно имат идея къде какво има и къде е по-ефтино. Ще съм благодарен на мнения, дори и само за част от нещата, защото другата седмица трябва да започва да се обикаля.
Моля за преки впечатления, линкове и гугъл... друг път.
Скоро се връщам, бирата от мен. Че май ще се наложи и инструменти да прося...
единак - специалист
Вулкан в Комлука какво продават?

Промоциите нещо ми е трудно да ги следя от Англия, освен това ще ми трябват повечко торби. Планът е, когато разбера кое откъде, да си наема транспорт и да взема всичко на един път. Не ми се иска да плащам залудо днес и утре и да ловя промоции... транспорта ще ги елиминира.

Склада до КАТ го препоръчваш, защото е по-тънко за ГК ли? Евростил не са ли и те там някъде? Иииии... в този склад има толкова дълги директни окачвачи?
ribnikolaevi - майстор
Има и друго важно нещо. Имаш ли план-график? Като купуваш материалите, трябва да се има предвид срока им на годност (макар и голям за повечето строителни материали), че изтича, особено при престой в склада. Като ги купиш наведнъж и ако се застоят на обекта, може да се понижат качествата им.
единак - специалист
Няма застояване... До началото на есента всичко ще е издухано, вложено де.
sasooooooooo - "специалист"
Това до КАТ се казва Ди-трейд. Аз също си купувах от тях ГК, защото имат услуга Транспорт - 10-15лв. в града.
Освен ГК имат и материали на Боро. Борото според рекламите в момента е + 10 %:? или колкото там беше гратис към торбата.
За вътрешно лепене на плочки не е нужно да купуваш мразоустойчиво лепило , виж добре показателите му.

Булкан в Комлука складове с всякакви материали.
Имам една кутия анкер пирони 6х35, ако ти върши работа ти я подарявам.
solo5 - майстор
sasooooooooo написа:
Това до КАТ се казва Ди-трейд.
вчера се сгънах от мислене как се казваше :lol:
dundurma написа:
вулкан в комлука
намира се хранителен магазин Екватор (близо до бензиностанция Шел)
единак написа:
Промоциите нещо ми е трудно да ги следя от Англия, освен това ще ми трябват повечко торби. Планът е, когато разбера кое откъде, да си наема транспорт и да взема всичко на един път.
ами може и да е странно но в Практикер пускат добри промоции на Isomat. Примерно AK-20 от 19.99 лв стига до 16.99лв при това с 2.5 кг гратис. Проверих и на други места и странно в Бургас май по-евтино от никъде не може да се купи
Мастерхаус са официални дистрибутори на Boro, имат добри цени, както и добри промоции от време на време.
Ди-Трейд колкото и да е странно продават Boro-то много скъпо
Като ги попитах ми отговориха че го продават за асортимент и не им е основна дейност
единак - специалист
Мерси много, ориентирам се горе долу. Другата седмица сигурно започвам поръчките. Ако се сетите нещо друго, свиркайте.
sasooooooooo - "специалист"
Мастърхаус държи предимно високи цени.
Ако намериш обаче някой с карта за намаление 9%, то покупката става изгодна. Аз нямам такава карта, щото на бошнака му се досвидяха, когато му правехме магазина в Несебър...
  • 1
  • 2

Тема "Материали в Бургас, помагайте." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: