Идва ред да купувам материали за шпакловка, теракоти фаянси и окачени тавани.
От няколко дни препрочитам изцяло форума за да си съставя мнение за това, какви материали, къде да използвам. В резултат ми се поизбистриха нещата и сега трябва да издиря къде са най-ефтини тези неща в Бургас. Всички изброени материали съм ги градирал - първи номер е най-хвален във форума и оттам надолу. Основните направления са три:
- Шпакловка.
1. Церазид 126
2. Пластика
3. Боро
4. Бяла, гасена вар/това е извън градацията, просто с жена ми решихме да видим дали наистина може да се добие ефект на стуко с рецептите от форума/
*В какви торби ги продават и къде са най-ефтини.
Ако има и други материали, които съм пропуснал, кажете.
- Лепило за теракот и фаянс
1. Изомат АК20
2. Изомат АК10
3. Изомат АК9
4. Боро теракол флекс
* същото
- Окачени тавани
лист ГК 120х200х1,2
директни окачвачи 15см
директни окачвачи 20см
директни окачвачи 30см
УД профили/желателно на 4м/
ЦД профили/желателно на 4м/
анкер пирони 6х40 или близък размер
дюбели 6х40 за УД
рапиди 35мм
копчета
Тук една вметка. Някой някъде спомена, че съществуват и толкова дълги окачвачи. Ако все пак никой не е виждал, нека да е шиш 30см. Анкерите и дюбелите може и да не са този размер, а близък, може и по 60 да са...
Сигурно изглежда идиотско отстрани да питам за цени на дюбели, ама нямам възможност, не мога да пратя никой да обикаля и да сравнява. Питам за мнения, имаме майстори от Бургас тук, сигурно имат идея къде какво има и къде е по-ефтино. Ще съм благодарен на мнения, дори и само за част от нещата, защото другата седмица трябва да започва да се обикаля.
Моля за преки впечатления, линкове и гугъл... друг път.
Скоро се връщам, бирата от мен. Че май ще се наложи и инструменти да прося...
От няколко дни препрочитам изцяло форума за да си съставя мнение за това, какви материали, къде да използвам. В резултат ми се поизбистриха нещата и сега трябва да издиря къде са най-ефтини тези неща в Бургас. Всички изброени материали съм ги градирал - първи номер е най-хвален във форума и оттам надолу. Основните направления са три:
- Шпакловка.
1. Церазид 126
2. Пластика
3. Боро
4. Бяла, гасена вар/това е извън градацията, просто с жена ми решихме да видим дали наистина може да се добие ефект на стуко с рецептите от форума/
*В какви торби ги продават и къде са най-ефтини.
Ако има и други материали, които съм пропуснал, кажете.
- Лепило за теракот и фаянс
1. Изомат АК20
2. Изомат АК10
3. Изомат АК9
4. Боро теракол флекс
* същото
- Окачени тавани
лист ГК 120х200х1,2
директни окачвачи 15см
директни окачвачи 20см
директни окачвачи 30см
УД профили/желателно на 4м/
ЦД профили/желателно на 4м/
анкер пирони 6х40 или близък размер
дюбели 6х40 за УД
рапиди 35мм
копчета
Тук една вметка. Някой някъде спомена, че съществуват и толкова дълги окачвачи. Ако все пак никой не е виждал, нека да е шиш 30см. Анкерите и дюбелите може и да не са този размер, а близък, може и по 60 да са...
Сигурно изглежда идиотско отстрани да питам за цени на дюбели, ама нямам възможност, не мога да пратя никой да обикаля и да сравнява. Питам за мнения, имаме майстори от Бургас тук, сигурно имат идея къде какво има и къде е по-ефтино. Ще съм благодарен на мнения, дори и само за част от нещата, защото другата седмица трябва да започва да се обикаля.
Моля за преки впечатления, линкове и гугъл... друг път.
Скоро се връщам, бирата от мен. Че май ще се наложи и инструменти да прося...