• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
vanpilot - напреднал
Имам парцел в град Плевен,който е с денивелация и желая да го подравня.Общо обема е 2200 куб метра земна маса без скали.Питах една фирма и ме разбиха с цена 22 000 лева.Да ме ориентирате за нещо по-евтино.
шоп - майстор
Колега, нищо не уточняваш. Отдалечен и труднодостъпен ли е терена? На какво разтояние ще се извозва изкопната маса?

Само за пример ще ти дам в София на какви цени правят изкопите и извозването на около 10 км.пълен-празен/ до Враждебна...
Та цената е 14 лв на кубик с ДДС. Много или малко???
Точно толкова:-)

Та само мога да си мисля, че цената е много добра.
vanpilot - напреднал
шоп написа:
Колега, нищо не уточняваш. Отдалечен и труднодостъпен ли е терена? На какво разтояние ще се извозва изкопната маса?

Само за пример ще ти дам в София на какви цени правят изкопите и извозването на около 10 км.пълен-празен/ до Враждебна...

Парцелът е на главна улица с лице 15 метра По голяма част от него е чист хумус и може да се използва.
Идва ми идеята да купя един КАМАЗ самосвал има ги по 5000 лева и да взема багер под наем.
torbalan - Дървен философ
освен камаз самосфал и багер - ще ти трябва и багерист и нафта...

то по принцип и камиони сигурно има под наем... ако кажеш - мога да звънна тук - там да питам за камион и багер :)

че къде по центъра на плевен има денивилация 15 метра? Мара Денчева?

но си на прав път :)
georgebg - специалист
лице 15, не денивелация ...

а не може ли да се изравни в едната посока се вкопава, в другата насип,ако не напълно поне частино да намалиш количеството за извозване... защото да се извози толкова обем е наистина скъпо, а и ще имаш доста подкопано като съдя по обема , после ще се шашнеш колко бетон трябва да налееш за подпорни стени и т.н.

обмислил ли си нещата окончателно ...
disem - специалист
torbalan написа:
освен камаз самосфал и багер - ще ти трябва и багерист и нафта...

то по принцип и камиони сигурно има под наем... ако кажеш - мога да звънна тук - там да питам за камион и багер :)

че къде по центъра на плевен има денивилация 15 метра? Мара Денчева?

но си на прав път :)
Освен това не забравяйте че се плаща и на разтоварището.
шоп - майстор
vanpilot написа:
шоп написа:

Парцелът е на главна улица с лице 15 метра По голяма част от него е чист хумус и може да се използва.
Идва ми идеята да купя един КАМАЗ самосвал има ги по 5000 лева и да взема багер под наем.
Всичко е възможно, но трябва хубаво да си направиш сметката. Един камаз товари 10-12 кубика. Времето през което той ще извозва, разтоварва и връща към обекта багера ще седи и чака. Машиносмената върви а това ше са 200-220 курса. Говорим за дни:-(

Отделно, колегите казаха: нафта, наемане на водач/ ако имаш Д кат. е добре/ винетка, такса на разтоварището, масла, една гума да пукнеш и отиваш с 200-300 лв напред. Знам какво ще е състоянието на Камаза.

Всичко може, но моят съвет е наеми някои багер с 1.5 или 2 кубика кофа и 2-3 гондоли по 40-50 кубика. Броя им според разтоянието. Багера не трябва да чака транспорт, а обратното:-)

Успехи
Последна промяна от шоп на пон юни 07, 2010 6:48 pm, променено общо 1 път.
vanpilot - напреднал
Благодаря за инфото.Смятам ,че ме ориентирахте.Парцелът е на ул Г.М.Димитров (бившата Никола Гигенски).
bran - напреднал
Колега,сподели как реши проблема.
vanpilot - напреднал
bran написа:
Колега,сподели как реши проблема.
За сега никак.Чакам кризата да смъкне кинтите надолу.А като гледам кризата се очертава поне 4-5 години.Макар с трици маймуни не се ловят.Приготвил съм определена сума в банката и чакам.Кризата може да е 4-5 години ,но в строителството ще минимум 10.В това число и изкопните работи.Идеята ми е само за подравняване на терена и за това нямам срокове да ме натискат.Най интересното че около мен през няколко парцела има 3(ТРИ) различни фирми с техника и занимаващи се с тази дейност.Като машините им са на няколко метра от парцела.Ама нъц държат цена.Засега.Все пак не съм бизнесмен ,а бачкатор и всеки лев го изкарвам с труд.Ако имате други идеи споделяйте. :idea:
  • 1
  • 2

Тема "Изкопно и извозна услуга на 2200 куб." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: