Нека намерим най-тънките цени.
me_against - специалист
Повреди ми се микровълновата LG. По-точно прогоря защитното фолио в камерата и рефлектора на магнитрона. Едни фойерверки имаше ... Елекрически е здрава и няма други проблеми. обиколих всички магазини и сервизи в Русе, за които знам, но хората си нямат понятие от къде могат да се поръчат.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
lov - майстор
Имаше подобна тема в която помагах на колега от Плевен със същия проблем. Не ми се рови че стана икиндия да я търся. Материала който става за тази цел е меканит. И би трябвло да намериш в някой от магазините за резервни части. Не очаквах в такъв голям град да няма или в сервизите се правят на откачени. Продава се на лист и си изрязваш необходимото парче. Виж колегата от де е намерил и ако има желание да ти прати. Аз в момента нямам възможност.
Иначе на времето съм изправял даже и туба от силикон. Пластмасата им има става за целта ама става грозно но за времянка като няма нищо друго. В плик за печене и два вестника и с ютията деистваш.А ако искаш да експерементираш с друг материал слагаш в печката и държиш поне 2-3 минути и ако не се е затоплила става. Принципно се използват материлали с ниски загуби като тефлон и полиетилен и някой поликарбонати. Има ли обаче оцветител като пълнеж пак не става. Плексигласа категорично не става.
Относно калпачето на вълновода едва ли ще намериш освен от някой сдал багажа магнетрон. Но ако му изчистиш нагорялото и го обърнеш в противоположната посока пак няма да имаш грижи. То е сложено там с такава цел да прогаря то ако стане беля а не самия вълновод от където се вакумира и магнетрона.
И измий тея чернилки и блажотии с някакъв разредител идеално преди да я събереш. Обърни и мрежичката на магнетрона за всеки случай.Или я поразчовкай малко.
Успех.
me_against - специалист
Търсих такава тема, но хамерих само няколко поста по въпроса. По магазините няма такива парчета материал. Наистина мога да си направя опити с друл материал. Но мисля си, че трябва да отразява вълните и да ги насочва към поставката. Пластмаса едва ли ще стане. Основно почистане на печката предстои. Спред мен проблема е дошъл именно от тези мазни натрупвания. Мрежата на магритрона не може да се обърне, защото е едно цяло с корпуса. Капачето /реглектора/ на вълновода, ако го обърна незнам дали ще върши работа. Нагара е доста голямпо петно с дупка, която не се вижда. Изкам да е безопасна за работа и предпочитам да ги сменя.
Втора ръка части дали ще се намерят...
lov - майстор
Ето я темата viewtopic.php?f=7&t=28667 само че явно съм забравил е и било в друг форум. Но тука проблема е същия с калпачето както при теб. Опили го ако щеш с едни клещи резачки окъсай изгорелия материал. Нищо че ще остане дупка. Бодвай го на обратно и споко няма да имаш никакви проблеми гарантирам. За безопастност също няма проблем. Втора употреба едва ли ще намериш но опитай нищо не се знае. Цената на нов магнетрон като резервна част е почти на цената на нова фурна. За това май и никой сервиз не се занимава с ремонти и за това съм скептично настроен. Мрежичката не едно цяло но както и да е. С нещо остро я поиздърпай на пред защото като го сглабяш после да може да направи добър електрически контакт с корпуса на печката.
За екранчето не мисли ами слушай какво ти се обеснявай и не си прави разсъждения за ВЧ техниката след като нямаш и елементарни познания в тази област. Слюдата не отразява и не насочва вълните а служи само като капак на вълновода да не влизат мръсотии в най тясната част на вълновода където напрегнатоста на полето е най голяма. Та материала от който е екрана трябва на 100% да пропуска вълните иначе ще се загрява и ще се получи същия ефект. За това ти написах от какво може да стане. Иначе мога да ти купя и да ти изпратя но едва чак другата седмица ще ми е възможно.
Пробвй разни пластмаси все ще намериш нещо да закърпиш положението. В магазините по левче има разни кутии дето ги дават че съхранение на храни във фризери и стават да се топлят храни в микровълнови печки. Та и от капака на такава съм изрязвал и слагал.
me_against - специалист
ок. мерси за темата и насоките. :)
iavord - специалист
Капачето се прави от миканит. Не си прави експерименти.
В Русе тази фирма предлага.
me_against - специалист
10х. Намерих в една железария парче 10х10 см. Иначе рефлектора го проспособих от един фитинг ф15мм. :-D
gogo1113 - специалист
Може ли една снимка на новия рефлектор на магнетрона, че и моят е леко прогорял и не знам как да го оправя? Благодаря предварително!
me_against - специалист
Ето обещаните снимки с:

Изображение

без

Изображение

Медна тапа за парно - 0.99 лв от Практикер.

Тема "Части за микровълнова печка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: