Нека намерим най-тънките цени.
nikola40 - напреднал
Имах една кутия с грес, с която си смазвах движенията на велосипедите. Обаче свърши а ще ми е нужна за наближаващата пролетна профилактика. Бях много доволен от нея. Тази грес сякаш става на конци, при докосване. Беше гъста, тъмна на цвят, леко прозрачна.
Питах един техничар, каза, че може би става дума за високооборотна грес.
Знае ли някой със сигурност каква е била тази грес, за да се опитам да намеря подобна?
Следващия въпрос ще е къде се продава по-евтино?
mladkal - майстор
Не си писал от къде си, но ако случайно си от София пробвай тук Цената е около ~ лев за 100 грама, според зависи от опаковката.
slonoce - специалист
Бих ти препоръчал Шел RETINAX изключително качествена и хубава . 10 лева 250 грама всичко си смазвам с нея принципно е за карета предавки и тнт.
sek.1 - специалист
По принцип за открити места се ползва графитна грес защото тя отблъсква водата в най голяма степен . На цвят е черна цапа много но върши много добра работа. Аз лично съм много доволен от графитната грес К 2 Г на Приста .
ditronix - специалист
В най-голяма степн водата се отблъсква от силиконовата грес.Прозрачна е и цапа-всяка грес цапа- но по-трудно се забелязва :-D Само че не съм сигурен дали ще ти свърши работа за велосипедите.Това,за което питаш може да намериш във всеки автосервиз-с маншоните на колите си вървят едни пликчета с такава смазка,която по непонятни за мен причини "майсторите" никога не слагат всичката.И винаги имат "излишъци".Та ако нямаш познат автомонтьор,разходи се до някой сервиз и помоли да ти дадат или продадат от тази смазка.
mirk - майстор
Не я слагат щото не искат да се цапат. :lol:

На тва колело, каквато и грес да му сложиш все ще стане, няна кой знае какви обороти че да му мислиш толкова.
empaher - напреднал
аз си купих някаква америкнска в една малка кутийка 200-250грама синя на цвят (греста не кутийката),става на конци ,високооборотна грес за мотори ...когато сменях лагери на колата.Купих я попогрешка,че не знаех за пликчетата с грес дето си вървят с лагерите 20лв беше цената ама сигурно 10години ще я ползвам.
pavka - специалист
nikola40 написа:
може би става дума за високооборотна грес.
Знае ли някой със сигурност каква е била тази грес, за да се опитам да намеря подобна?
ВИСОКОТЕМПЕРАТРНА И ВИСОКООБОРОТНА ЛИТИЕВО-КОМПЛЕКСНА ГРЕС
Изображение

http://www.kappa-bg.com/store/index.php ... uct_id=141

Тема "Търся една грес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: