Нека намерим най-тънките цени.
perko - специалист
Ей, тея съвсем полудяха. Няма метровки никъде или има само бук.
Знае ли някой къде да се купят дърва за зимния сезон. А и цената вече е 80+ на м3. направо се моля за мека зима.
професионал - специалист
В Перник!И защо метровки - тук има нарязани и на кубикови форми по 75лв.Разликата в цената ще ти покрие транспортните разходи.
шоп - майстор
Аз досега нарязани, нацепени и наредени по кубик не съм виждал. Все са подредени на евто пале и са 0.8 от кубика. Отделно са майсторски " подредени" и реално са 0.6 куб. метровици.

Относно цената...ми нормално септември месец е. Балтон се купува лятото:-))) Аз мойте 25 куб. м. ги взех май месец. Сега гърците ги папкат като топъл хляб и могат да стигнат и 100 лв януари.
професионал - специалист
Кубикови форми и аз не съм виждал, но си правя поръчка и ми правят. (но не навсякъде)Иначе и аз дървата който купувам тази година, ги горя следващата - хем ми е спокойно зимата, че имам запас от дърва, хем са по-калорични!
bulhomes2 - майстор
Карат ми дървата на вилата, че има място за складиране, рязане и цепене. Тоя дето ми ги кара каза, че за да си ги прекарам до у нас по закон трябва да имам друг превозен билет. Инак можели да ми вземат самосвалчето. Това по повод дървата от Перник.
Илиян Илиев™ - майстор
Ебаси и евтиния тарикатлък. Тук като вземеш на метър ти нагребат и малко горница. Като вземеш на кило или ти отбият от цената или от килата.

Вярно, че 80 евро е кубика или 10 евро цента килото(смятат го като 10 евро за 100 кила), но пък такива евтини тарикатлъци няма. Ще ми реди той 0.8 на пале, а като го наредя в нас ще излезе 0.6.

Аре стига пладнешки обири, нали утре пак ще купувам. Или тариката няма да го има до година, а някой негов роднина ще продава дърва?
torbalan - Дървен философ
така е у нас... наследство от социализма... всеки гледа да те удари в кантара :)

и на мен ми направи впечатление в Гърция, че като купувам нещо (най-често риба) тегли я - излиза две кила и нещо - иска ми пари само за двете кила - тва дето ми е отгоре е бонус :)
професионал - специалист
bulhomes2 написа:
Карат ми дървата на вилата, че има място за складиране, рязане и цепене. Тоя дето ми ги кара каза, че за да си ги прекарам до у нас по закон трябва да имам друг превозен билет. Инак можели да ми вземат самосвалчето. Това по повод дървата от Перник.
Разбира се!Фирмите продаващи дърва си имат и транспорт,но дори и да отидеш със твой камион те трябва да ти издадат превозния билет!Идеята ми беше, че склада за който говоря е в най-източния край на Перник и ако автора на темата е в някой от западните квартали на София, ще му излезе по-евтино да си ги вземе оттук (особено като ги няма в София или са безбожно скъпи).
bulhomes2 - майстор
Не ме разбра. Дърворезача ме пита къде да ги кара, пише на билета адреса на вилата и ми ги кара там. Там си ги режа и цепя. От там до вкъщи са около 5 км. За това разстояние трябвало да имам друг билет. Нереално ми се вижда, но той повече от мен разбира. Сега се сещам, че като ми доставяха дървен материал (на 3 км от вилата) не смееха да тръгнат преди да имат билет.
професионал - специалист
Така е, да - контрола е много строг,но за теб и мен - иначе играчите карат ли карат...

Тема "къде в София има дърва на метър??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: