• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
keymaker - специалист
Здравейте, търся изпарител за малък бензинов двигател, искам да направя един генератор по икономичен, често се налага с компания да прекарваме по 3-4 дена на открито при практикуване на хобито ,златотърсачи сме. Змислил съ и опцията да газифицирам като хората и водните помпи, че с тия сиромашки газификации има вероятност да станем за ''пример''
Разгледах една тема във форума там са дадени линкове ама цената много не ми харесва по спомен около 65-70$. А по магазините за градинска и селскостопанска техника има готови двигатели с газова уредба на същата цена като на тези без газ. отправих запитване към някои от търговците ,но за съжаление само газовата система не се предлага отделно.Та ако някой нещо знае нека сподели ,аз лично се ангажирам да покажа на всички заинтересувани от хобито ми как стават нещата.
kabel96 - специалист
Може и моите линкове да си гледал но за агрегат това е единственото добре работещо решение.Малките двигатели нямат достатъчно вакум за да работят с обикновен изпарител.Има и италиански но щом 100$ ти се виждат много то не знам как ще ти се видят 180 евро.""А и нали злато копаете бързо ще го избиете.
http://www.ebay.com/itm/170975776405?ss ... 1436.l2649 :supz: :supz:
За помпите няма проблем с дупка в филтъра и кранче.
keymaker - специалист
Защо всички като чуят златотърсач и непременно си представят милионер?
Който има желание да заповяда да види как се изкарва 1гр.злато и после да каже как му се е сторило и колко го е болял гърба и ръцете.
Кранчетата са вариант да ,ама не особено добър, кпд-то на двигателя е много относително,ако съм пуснал повече или по-малко газ крайния ефект е един и същ ,но количеството гориво не е . Друг проблем е ,че при бедни смеси температурата на горене е доста по-висока от нормалната,което рязко увеличава шанса да се строши ДВГ-то, отделно много колеги ползват китайски помпи ,които на са с особено голям ресурс и такива издевателства ,не са им много по вкуса.На другия полюс са марковите двигатели ,ако ''гръмне'' ремонта и частите са с цени като за луксозен автомобил.
Не на последно място и безопасността вждал съм как помпата се затормози и почти угасна ,но центробежния регулатор отвори дросела и о чудо ,мако взе че гръмна и възпламени изтеклия навън газ(от опита за угасване) ,ако бях до помпата в тоя момент?
Сигурен съм че ще се намери вариант ,китайците са го сложили на двигателя значи се произвежда => все някой ще се навие да го внесе.
koveslav - майстор
kabel96 написа:
Може и моите линкове да си гледал но за агрегат това е единственото добре работещо решение.Малките двигатели нямат достатъчно вакум за да работят с обикновен изпарител.Има и италиански но щом 100$ ти се виждат много то не знам как ще ти се видят 180 евро.""А и нали злато копаете бързо ще го избиете.
http://www.ebay.com/itm/170975776405?ss ... 1436.l2649 :supz: :supz:
За помпите няма проблем с дупка в филтъра и кранче.
Вместо да се набутвате с тези пари и да дооборудвате после,по-добре един мотор фабрично оборудван за газ и да прехвърлите горивната апаратура,ако трябва и колектора направо на вашия.Питайте Драгозов,има такъв фабричен на мотор на газ, мисля 5,5к.с на добра цена.
ПП Извинявайте,сега видях,че сте гледали тези мотори в търговската мрежа
Последна промяна от koveslav на вт ное 24, 2015 12:55 pm, променено общо 1 път.
keymaker - специалист
Този при Драгозов го гледах даже го питах дали може да се намери само газовата част,но уви.
На фрезата мотора така или иначе май няма да избута и тоя сезон ,та най вероятно ще има експлантации и трансплантации.
kabel96 - специалист
Това с златото го казах на шега и е в кавички ако обърнеш внимание.Много твои колеги са ми приятели и за тях съм правил много неща агрегати,помпи, лампи, металдетектори и тн.В повечето ви форуми имам регистрация.Поздрави.Това с вноса от Китай на изпарители няма скоро да стане щото никой няма да затвори пари за 100 броя и да ги продава 10 години.Толкова минимално искат жълтите.А относно внесените първо се чупи двигателя.
keymaker - специалист
Открих това което търсех за няма и 50$.
Утре го поръчвам.
Като газифицирам ще споделя впечатления .
dragozow - майстор
Ще е интересно да споделиш какво си направил. Иначе за фирмен внос китайците искат количества, а няма пазар за такова нещо. В годината имам няколко питания като твоето, а един двигател от газовите които имам се продава на 50 бензинови. Причина е мобилността, повечето машни с такива двигатели се мъкнат насам натам.
kabel96 - специалист
Ако си купил това и успееш да го настроиш да не гасне агрегата при включване на по голям консуматор то тогава искам да го погледна.Ако плавно добавяш консуматори работи.Аз с 3 бройки не успях да ги накарам да работят с електрожен или двигател и ги монтирах на водни помпи.
http://www.ebay.com/itm/Dual-Fuel-Carbu ... 1658492338
keymaker - специалист
Нещо подобно е.А може и същото да е ,на снимките много не вярвам докато не видя.
  • 1
  • 2

Тема "LPG изпарител за малък двигател 4.5-5.5 kw" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: