Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
Предлагам тук по марки да споделяме кой от какъв евтин електроинструмент е доволен, кои са му положителните и отрицателните черти и т.н. (а аз ще премествам и систематизирам инфото в първият пост за да е по-прегледно, ок ? (ще се радвам на предложения и препоръки, както и някой ако иска, може да добавим още марки))) :

Parkside:

Миниревю на акумулаторна бормашина/винтоверт Parkside PABS 18-Li B2 с петклетъчна литиевойонна 18 волтова батерия, което писах преди около 9 месеца:
viewtopic.php?f=57&t=31089&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E&start=1080#p517091

Миниревю на акумулаторна бормашина/винтоверт Parkside PABS 10.8 A2 с триклетъчна литиевойонна 10.8 волтова батерия, което писах преди около 9 месеца:
viewtopic.php?f=57&t=31089&p=516805&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E#p516869

Колегата "griffin" е написал нещо като миниревю за Винтоверт PABS 12 A1:
http://woodbg.blogspot.com/2014/01/pabs-12-a1.html

Колегата "griffin" е написал нещо като миниревю за ренде PARKSIDE PEH 30 A1
http://woodbg.blogspot.com/2014/01/park ... 30-a1.html

Зеге PSTD 800 A1 с бърз захват, лампа (без сирена), лазер - сууупееер! Плоскостите ги яде като халва и има брутално махало ... на последната степен има сигурно 5 мм махане :) :) Преди да му корегирам плота не се виждаше къде реже, а аз не съм свикнал така.

Гравьор PGG 15 A1 - перфектен. Oсобено за 9.99 :)

Мултикътър PMFW 280 A1 - много доволен. Особено за 35 лева. Взех си Бош и този го подарих на брата.

Акумулаторна отвертка PASS 3.6 A1 с чупещо рамо - мноого яка :)

Винтоверт PABS 10.8 A1, колегата го ползва професионално - супер машинка. Недостатък му е само, че не се изключва лампата и че е само с една батерия.

Einhell (ProWork, ProViel, Bavaria и т.н.):

Ъглошлаиф Аинхел Глобал WS-G 230E, 2000W, 6000 об/мин, за диск 230мм (старата профи серия)
положителни страни - мощен, стабилни обороти, добър звук, не загрява много, солидна изработка, плавен, но не и бавен старт
отрицателни страни - не е особено евтин (около 220 лева преди няколко години).

3 зегета BPS 520 - 2 в старата фирма работиха много добре. Заради това си купих такова и когато се отделих. Огромна грешка - няма такъв боклук. След 50 м2 се разби квадрата, който държи ножчето (6 лева нов), веднага след това започна да прави "кръгов огън" и даже не помня къде го засилих.

Ренде BPL900 - мнооого добро! Няма спиране, а отнема 3 мм

Перфоратор с долен мотор BRH 1500 - много доволен. Купих го, за да изкъртя мазилка и замазка в детската - омаха всичко и питаше за още. Продадох го след като си свърши работата :)

Перфоратор като BH-G 726, но 900 вата с прав мотор - не беше лош. Много тежък :(

Budget (FairLine):

Малък ъглошлаиф Бъджет BWS 1155, 500W, 11000об/мин, за диск 115мм
положителни страни - много удобен за държане с една ръка поради компактната си форма, мощен, стабилни обороти, добър звук, не загрява много, солидна изработка, много удобен за профилактика/почистване и т.н. (само с един болт и е почти разглобен изцяло)
отрицателни страни - няма плавен старт (не, че е особено нужен за такава малка машина).

Бормашина, двускоростна ФеърЛайн FSB 10501, 1050W, обороти 0-1200/0-2650 (има я и под няколко други бранда с цени до 300 лева)
положителни страни - мощна, солидна изработка, редукторът е с голям алуминиев кожух, добре смазана, изцяло със съчмени, иглени и ролкови лагери, удобна за държане (но е голяма и тежка), ръкохватката (допълнителната) и също е метална, електронно регулиране на оборотите, както и 2 механично избираеми скорости, има реверс, има и ударно пробиване, добър звук, не загрява много, патронникът и е голям (13мм) с ключ, става даже и за разбиване на строителни лепила
отрицателни страни - реверсът и е ограничен по скорост (но с малка интервенция след отваряне (хакване на спусъка)) проблемът се решава, а също така и на двойна цена (около 190 лева) ако си я купите брандирана като DWT - няма ограничения в скоростта при реверс.

Акумулаторна бормашина/винтоверт Бъджет 1446-1, 14,4V, 0-550 об/мин.
положителни страни - мощен, стабилна изработка и усещане, има автоматична блокировка на вала, моторът, който са използвали се ползва също в синята серия на Бош, плавно регулиране на оборотите с високоефективен преубразувател, процесорно зарядно, което за съжаление обаче е с таймер, патронник Пиикок
отрицателни страни - никелкадмиева батерия (която на третата година се скапа, но пък и като го купувах още нямаше достъпни машини с литиево йонни акумулаторни батерии), процесорно зарядно, което за съжаление обаче е само с таймер (при това неправилно изчислен даже и за нова батерия - изключва на четвъртият час, а при нова това се налагаше на 2.5 часа, а когато батерията остаря това се налагаше на 35тата минута).
Около 2 години след като бях купил този, купих уж същият пак от Метро (поне на вид беше същият), но няма нищо общо - нито е толкова стабилен и мощен, нито има автоматична блокировка на вала, нито батерията от единия става на другия.

Оберфреза BER 1300, която с малко корекции си върши прекрасно работата. А именно - фрезова. Тръгва рязко, както всички машини без плавен старт, настройва се на око, патронника се стяга с 2 ключа, но за евтин дървен инструмент е добра.

Електрическо ренде BEH 600 - прекрасно евтино ренде. Малко е ниска мощността, но не е болка за умиране. Продадох го, за да го замести 900 ватов Айнхел.
(А аз имам ренде BEH 6005 - също съм доволен от него, но не съм про и нямам други впечатления от рендета, но като цяло изработката и звукът ми се виждат добри)

Акумулаторна отвертка BAS48 - ами много добра. Вчера я заредих за трети път за година и половина. Когато ми потрябва вкъщи, има ток.

Ferm:

Минитакер ETM 1003 - хубаво такерче, малък патрондаш, леко немощен удар. Продадох го и си взех Novus.

Пендула с изтегляне FKZ-210RL. Не е лоша машинка, но му тръгна зле. Единствен недостатък е отвеждането на стружките - не е оптимално. Продаден и заменен наскоро с едно голяяяямо Метабо :)

Имам и настолен циркуляр TopCraft TTS 205/1000, произведен от Ferm - Холандия за TopCraft и предлаган И от Ferm като FZB 205-1000N, с малки разлики в полза на TopCraft . Страхотен тежък мощен циркуляр, не признава твърдост на дървесината. Мербо? Тик? Хе Хе...

RTR Premium (Rother Premium):

Средноголям ъглошлаиф РТР Премиум 0503AG0912, 900W, 11000об/мин, за диск 125мм
положителни страни - мощен, стабилни обороти, добър звук, не загрява много, солидна изработка, редукторната глава напред е изтънена за по добър достъп на зачукани места, допълнителната дръжка може да се заива в редукторната глава в три позиции, беше обидно евтин на разпродажбата (а иначе цената му е към 70 лева) за стабилна машина с 3 години гаранция
отрицателни страни - няма плавен старт, не е много удобен за държане с една ръка поради дебелината си (но пък и не препоръчвам да се използва с една ръка поради голямата си мощност и възможността за евентуални злополуки, в случай, че задълошлаифното устройство не успее да го удържи), ако имаше и регулиране на оборотите щеше да е супер машинка.

Raider:

3 малки шлайфа, RD-AG500. Първият беше в старата фирма - много корав. Втория също работеше добре, но го свиха. Третия го свиха без да е работил :)
На Райдър - само четириглави свредла и пирони за такер.

Хвалят и перфораторите им, но колегите още не са предоставили точни данни за тях...

Ultimate Speed:

Ултимейт Спиид batery charger ULGD 3.8 A1
положителни страни - много удобно и компактно, напълно автоматично, с много възможности/функции и микропроцесорен контрол, може да зарежда автомобилни, мотоциклетни и UPSни акумулатори с капацитет от 1 до 120 амперчаса, щади акумулаторите при заряд, има течнокристален дисплей за статуса/състоянието, може да зарежда 6/12 волтови акум. батерии
отрицателни страни - относително бавно.

Ултимейт Спиид batery charger ULG 3.8 A1
положителни страни - много удобно и компактно, напълно автоматично, с много възможности/функции и микропроцесорен контрол, може да зарежда автомобилни, мотоциклетни и UPSни акумулатори с капацитет от 1 до 120 амперчаса, щади акумулаторите при заряд, има няколко светодиода, указващи статуса/състоянието, може да зарежда 6/12 волтови акум. батерии.
отрицателни страни - относително бавно, няма течнокристален дисплей за статуса/състоянието. (факт е, че моето се повреди, но преди това бях много доволен от него).
Последна промяна от stan73 на пет яну 31, 2014 8:11 pm, променено общо 8 пъти.
Chefo77 - майстор
Хохо, да се разпиша първи :) :)

Budget:
Оберфреза BER 1300, която с малко корекции си върши прекрасно работата. А именно - фрезова. Тръгва рязко, както всички машини без плавен старт, настройва се на око, патронника се стяга с 2 ключа, но за евтин дървен инструмент е добра.
Електрическо ренде BEH 600 - прекрасно евтино ренде. Малко е ниска мощността, но не е болка за умиране. Продадох го, за да го замести 900 ватов Айнхел.
Мултишлайф BMT 135 - не зная защо го взех ... вероятно за да имам. Малко съм го ползвал. Тъпо е, че винта за стягане на дисковите шкурки се развива сам.
Акумулаторна отвертка BAS48 - ами много добра. Вчера я заредих за трети път за година и половина. Когато ми потрябва вкъщи, има ток.

Raider:
3 малки шлайфа, RD-AG500. Първият беше в старата фирма - много корав. Втория също работеше добре, но го свиха. Третия го свиха без да е работил :)
На Райдър - само четириглави свредла и пирони за такер.

Einhell:
3 зегета BPS 520 - 2 в старата фирма работиха много добре. Заради това си купих такова и когато се отделих. Огромна грешка - няма такъв боклук. След 50 м2 се разби квадрата, който държи ножчето (6 лева нов), веднага след това започна да прави "кръгов огън" и даже не помня къде го засилих.
Ренде BPL900 - мнооого добро! Няма спиране, а отнема 3 мм
Перфоратор с долен мотор BRH 1500 - много доволен. Купих го, за да изкъртя мазилка и замазка в детската - омаха всичко и питаше за още. Продадох го след като си свърши работата :)
В старата фирма - винтоверти BAS 18-2 броя с никел-нещо-си батерии - ташак. Перфоратор като BH-G 726, но 900 вата с прав мотор - не беше лош. Много тежък :(

Parkside:
Зеге PSTD 800 A1 с бърз захват, лампа (без сирена), лазер - сууупееер! Плоскостите ги яде като халва и има брутално махало ... на последната степен има сигурно 5 мм махане :) :) Преди да му корегирам плота не се виждаше къде реже, а аз не съм свикнал така.
Гравьор PGG 15 A1 - перфектен. Oсобено за 9.99 :)
Мултикътър PMFW 280 A1 - много доволен. Особено за 35 лева. Взех си Бош и този го подарих на брата.
Такер пневматичен PDT 40 B1 (май) - пълен ташак. 2 броя смених, не искаха да коват и това е.
Такер електрически PET 25 А1 - пълен ташак. Кога кове, кога не ... Голям откат, пироните подскачат и застават накриво ... абе зле.
Акумулаторна отвертка PASS 3.6 A1 с чупещо рамо - мноого яка :)
Винтоверт PABS 10.8 A1, колегата го ползва професионално - супер машинка. Недостатък му е само, че не се изключва лампата и че е само с една батерия.

Ferm:
Минитакер ETM 1003 - хубаво такерче, малък патрондаш, леко немощен удар. Продадох го и си взех Novus.
Пендула с изтегляне FKZ-210RL. Не е лоша машинка, но му тръгна зле. Единствен недостатък е отвеждането на стружките - не е оптимално. Продаден и заменен наскоро с едно голяяяямо Метабо :)
Имам и настолен циркуляр TopCraft TTS 205/1000, произведен от Ferm - Холандия за TopCraft и предлаган И от Ferm като FZB 205-1000N, с малки разлики в полза на TopCraft . Страхотен тежък мощен циркуляр, не признава твърдост на дървесината. Мербо? Тик? Хе Хе...

Ако се сетя още нещо, ще добавям :)

Профи, да те набарат манафите, половин час съм търсил моделите ... :axe:
Последна промяна от Chefo77 на чет яну 30, 2014 8:47 pm, променено общо 3 пъти.
profesionalist_wood - майстор
Чефи,кажи им моделите бре :)
stan73 - майстор
Градски, мерси за инфото, ще го разнеса после по-горе. Искам да помоля обаче всички желаещи да обогатим базата с данни за по подробно инфо в стил:
Марка, модел, мощност, обороти, предимства, недостатъци и т.н.

П.П. За рендето Бъджет аз ще ги допиша (имам го).
VLADO66 - майстор
Виброшлайф и флекс на Ферм,умрели в адски мъки след невероятен тормоз-шлайфане на стени и рязане и шлайфане на камък и грес.Скоро(5г. след горните)си взех пак флексче 125мм. на Ферм и ми се струва че не са свалили качеството.Неудобното е че не е много ергономичен за една ръка(дебел).
stan73 - майстор
Инфото ще е по-полезно ако в него се съдържа нужната информация.
bulhomes2 - майстор
А да видим как би могло да се направи това! Поне за трети път пиша във форума, че съм доволен от едни къртачи с единствената мисъл да помогна на някой да си спести пари за маркови, а в същия момент другите неща на тая фирма са отврат...
Спретнах една табличка, в която можем да се отразим, като добавим още едно число в съответната клетка. Шанса за злоупотреби е 5-600%, но затова е форум - давайте идеи как да го направим така, че да можем да му вярваме. Лесно може да се "хване" евентуалния нарушител (който вдига числата с повече от 1). Бан по IP предполагам (то друго няма к'во) и триене на поста му с коригирания файл. Естествено - да могат да пишат потребители с повече от 20 поста. Давайте и други идеи!
Прикачен файл:
Instrumenti.rar
(2.45 KиБ) Свален 73 пъти
Прикачен файл:
Graphic1.jpg
За съжаление екселски файлове не се допускат във форума, та ще се наложи да го разархивираме и архивираме. Скрийншота е по-зорен за повечето хора, така че да го оставим по желание
Добавянето на вид инструмент в таблицата е ясно. Просто пишеш на следващия ред. Добавянето на марка - маркирате предната клетка с марка - copy-paste, избирате лявата подколона и и давате зелен цвят, а на дясната - червен.
stan73 - майстор
Идеята не е лоша, но и това не е много удобно - затова първо предложих някой Админ/Мод да го направи с идеята, че като имат нужните права и знания ще стане по-добре и по-функционално. Но засега ще трябва да пренасям пълните данни в първият пост...
griffin - майстор
Ако имате акаунт в гугъл можете просто да си отворите един блог, да напишете отзиви от машината с повечко картинки и да сложите линкове просто тука с името на машината. Така ще се намира по името от търсачката и ще е прилежно оформено в блога като същевременно не става мара на камара.
stan73 - майстор
Моля изпращайте инфо само за евтини инструменти от които сте доволни (за да не разводняваме темата). Благодаря !
П.П. Разнесъл съм инфото на Градския (Чефо).

Тема "Евтини и качествени електроинструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: