Нека намерим най-тънките цени.
XpacTa - специалист
Здравейте.

Можете ли да ми препоръчате диамантен диск за мокро рязане на гранитогрес - размера е 200х25.4

В една друга тема колега беше препоръчал този диск:
Изображение
но цената от 85 лева малко ме кара да се препотя.

Това Siri дали ще върши работа?
Изображение
Лошото е че не пише да става за гранитогрес, само за теракот и фаянс...

edit: Ако Siri-то не върши работа може би ще прилапам един такъв:
Изображение
Поне да не затварям много пари...
mitko64 - майстор
Aз съм със същия размер. Оригиналният с бранд Ейнхел свърши за две бани, и след много търсене взех на Райдер за 15лв. Реже си греса засега(скоро поставях към 20 квадрата), но е малко по- дебел от оригиналния и се налагат корекции от 1мм,при настройките.
XpacTa - специалист
Откъде го взе - Практикер, Бриколаж? Честно казано не ми се взема най-евтиния възможен, ама и 85 лева не ми се дават :) Освен това имаш ли проблем с отчупвания покрай сряза? То това предполагам е проблем основно за теракот, но не знам след гранитогреса какво ще ми дойде да режа.
Последна промяна от XpacTa на нед апр 27, 2014 6:37 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
И аз съм с райдерски - и стъкло ще резне.
mitko64 - майстор
XpacTa написа:
Откъде го взе - Практикер, Бриколаж? Честно казано не ми се взема най-евтиния възможен, ама и 85 лева не ми се дават :) Освен това имаш ли проблем с отчупвания покрай сряза? То това предполагам е проблем основно за теракот, но не знам след гранитогреса какво ще ми дойде да режа.
Взех го от едно магазинче на Красно село(ъгъла на Ворино и Царево село). За накъртванията- има си по среза ситни, което е неминуемо при бавнооборотните машини(ех, една Credia с 8000об. какви показни срезове правеше). Най- трябва да се внимава в края- обикновенно обръщам плочата и срещам срезовете по в средата.
mitko64 - майстор
Преди година купих от Кадемлия, един диск за сухо рязане на фаянс Ф125, за 17лв, марка NORTON vulcan и съм много доволен. Гледам произвеждат и за мокро, всякакви размери. За контакти има някакъв на ул. Латинка. Като имам време, ще направя проучване, може ценово да си заслужава.
Чаро - Акълия
Райдера много вода хвърля, освен това зъби здраво калибрования грес. Моята машина мисля беше на 22.2мм и стана само един вид за мокро рязане. Не ми хареса и взех някакъв словенски Skorpio, Swaty Comet за сухо и мокро рязане от друго място на цена около 15лв. Прецизен срез прави и доста порцелан изряза без признаци на износване.

п.п. видях линка на Владо. Те това е!
XpacTa - специалист
Мерси. Тея Skorpio звучат добре - ще ги прозвъня утре.

Norton май ги имаше в Ташев, ама или нямаше моя размер или цената не ми е харесала...

Тема "Диамантен диск за мокро рязане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: