• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
По принцип отварям тема да попитам нещо, но този път е малко реклама. Модератора да прецени дали да я остави.
Днес реших да се пообурудвам с нов полугащеризон, противопрахови маски и ръкавици, та се запътих към познатите близки магазини на Красно село. Съвсем случайно се натъкнах на ново магазинче за работно облекло и защитна екипировка на ул. Царево село. Не съм най в течение с цените но горните неща ги купувам често. Та посетих магазинчето и забравих за Красно село. Купих си много готин полугащеризон Portwest за 16лв(последният, на промоция), маски с клапан Biztex по 1,2лв(според мене доста по- добри от аналогичните на 3М) и промазани ръкавици по 1,2лв. Много добре зареден магазин и според мен с ниски цени. Дадох им запитване за полугащеризон с пълнеж против срязване, че на щил цените са плашещи.
Надявам се да съм бил полезен на софиянци.
iivanov - майстор
То и аз се интересувам от екипировка срещу срез.Че наскоро само металното бомбе на обувките ме предпази от сакатлък.
briko - специалист
:) Да съживя тази тема. Ако имате някакви питания за лични предпазни средства и правилното им използване, може да задавате въпроси......... :?: мохабед да става.
nikolson - майстор
Някой знае ли къде се продават работни очила с диоптри? В Ямбол видях в един магазин, но нямаше 1.5 диоптъра. И не могат да доставят. Пробвах 2.0 но не ми вършеха работа.
briko - специалист
Съществуват защитни очила чиято форма позволява носенето на корективни, тоест в/у твоите слагаш защитните. Принципно има защитни очила с двойни рамки на вътрешните се монтират корективните стъкла, а външните защитават, но трудно се намират. Не съм чувал за защитни очила с диоптри, според мен търговеца спекулира, това е същото като очила, които предпазват зрението при работа с компютър и те не съществуват, обаче по оптиките първата им работа е да ги предложат, като ги питаш от какво защитават и как, кой ги е сертифицирал точно за тази защита на очите, почват да изпадат в истерия :-D
nikolson - майстор
Сигурен съм, че не спекулира. Пробвах ги, просто не ми бяха "по мярка диоптрите". Виждал съм в английски сайтове, ама с доставката ще дойде хептен...
http://www.axminster.co.uk/3m-bx-reader ... spectacles
briko - специалист
nikolson написа:
Сигурен съм, че не спекулира. Пробвах ги, просто не ми бяха "по мярка диоптрите". Виждал съм в английски сайтове, ама с доставката ще дойде хептен...
http://www.axminster.co.uk/3m-bx-reader ... spectacles
Колега, това са защитни очила с вградено увеличително стъкло и два фокуса по номенклатура са 4 варианта на увеличение +1,+1.5,+2,+2,5, и никога няма да ти се съвпаднат диоптрите, защото те не са създадени с тази цел/ не заменят диоптричните, ако носиш такива/ ако ги носиш дълго време ще си увредиш зрението. Те се слагат за броени минути за да се обработи даден детайл и след това се свалят от главата и се слагат стандартни з. очила ако се налага. Затова ти предложих по елементарен вариант. Не знам колко струва модела на 3М, аз съм срещал такива и до колкото си спомням са към 25 кинта. :)
nikolson - майстор
Никога не е късно да науча нещо. Тези, които гледах, бяха горе долу и те около 20-25 лева. По принцип не нося очила. Трябват ми за съвсем дребни неща или когато е по-тъмно при работа. Очилата ми са точно +1.5, затова не разбирам защо ще ми навредят други с такъв диоптър. Мога да ползвам и тях, но рамката не пригодена като работните да стоят здраво. Притесненията ми са за нея, а не за стъклата, те са удароустойчиви, на надраскване и т.н.
briko - специалист
:) аз малко ги разбирам нещата свързани с ЛПС и за това повдигнах темата.
Ако и двете ти очи са с еднакъв диоптър и той съвпада с тези на защитните очила/ след като ги провериш в оптика, защото има и други показатели/, да съгласен съм няма да ти навредят, но как ще гледаш двуфокусно дълго време :?: накрая на работния ден няма да ти трябва ракия или други стимуланти :weedman:
Здравейте,

Вчера бях писал за едни ръкавици от един магазин www.vvmstore.com, но ме интерсува да ли някой е позлвал техните услуги като цяло. Имат интересни неща, но ми трябва мение за техните продукти.
Харесах си един полугащеризон и един цял гащеризон, но търся мения за тах, защото няколко пъти попадам на не коректни тъговци /бавят поръчки, после изпращам съвсем друг продукт без да ме предупредят /.

Тук съм си харесал:

1. https://vvmstore.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB ... 0%BE%D0%BD - полугащеризон

2. https://vvmstore.com/gashterizon-rorert - цял гащеризон.
  • 1
  • 2

Тема "работно облекло и защитни средства" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: