Нека намерим най-тънките цени.
radinna - напреднал
Здравейте, от опит вече знам, че като търся нещо трябва първо тук да попитам и винаги получавам помощ, та на въпроса:
От къде да купя стоманени топчета 40мм в диаметър. Може и от друг материал да са, важно е да са гладки
radinna - напреднал
П. Петков написа:
Голям лагер.
А препоръка къде да търся лагер?
mitko64 - майстор
Това сигурно, ще да е лагерище :shock: ! Питай в Стомана индъстри(не знам на дребно продават ли) за тези за топкови мелници. Гледам имат 40мм., само не знам колко са гладки. Преди с такива запушваха тръбите на оградите за декорация. Ползвай гугъл търсачката, аз в какви ли не сайтове се набутах с тези топки. Като, че ли най- отговарят на условията ти лагерни съчми(не предполагах, че предлагат отделно съчми). Някаква пловдивска фирма ги предлага.
novgradski - специалист
Голям лагер от Кораборемонтен ,ЛВЗ....иначе нови само сачми се продават и в SKF,FAG....лагери.
dadko - майстор
Имало,внасят хората... освен във форума- може и чичко гугъл да попиташ...
Цъкни тук
profy - специалист
Мадам, не сте посочили целта на упражнението - функционално предназначение или декоративно, но едва ли ще правите високооборотен натоварен механизъм.
Освен това "грапавост на повърхнините" е техническо понятие, специфицира се.
Да не говорим, че бройката е твърде съществена, 5 или 500 имат различна цена, и начин на придобиване също.
Сфери от сачмени лагери и топки за мелници са финансово твърде обременително начинание, вероятно един подобен лагер е поне трицифрена сума.
Не ми се споменава за разглобяване в домашни условия.
Фирмите за елементи от ковано желязо предлагат два вида декоративни сфери 10-100 мм - плътни лети, сравнително грапави и ще искат шлайфане,
и кухи дълбоко изтеглени или щамповани от две полусфери, гладки са, заваряваните искат сравнително малко шлайфане по ръбове, ако изобщо има.
Цената е около лев за кухите, до 4 лева за плътните сфери с този диаметър.
http://burgas.hefest.bg/

Въпреки, че не допускам необходимост от полирани лагерни сачми, ще посоча, че само лагерни сачми 0.2-350 мм от различни материали се предлагат
от фирма Nibora Ltd. Pleven, Bulgaria; има и други. Цени по договаряне.
http://www.nibora.com/index.php?id=1&id_parrent=0&view

Малка бройка може да се потърси и втора употреба лагерни сачми, има доста предложения. Ползвам такива, най-евтино е, лев за килограм.
mitko64 - майстор
Топките за мелници едва ли са някаква цифра. Набутах се в един форум за златотъсачи и 20бр Ф40 и 10 бр. Ф60, общо са към 16лв. от леярната в Лом. Но на снимката не ми се виждат много гладки. Лагерни съчми предлагат и Peko ball.
radinna - напреднал
Благодаря на всички! Поизясни ми се картинката какво и къде да търся. А иначе ми трябват 4-5 бр. гладки топчета.

Тема "Откъде стоманени топчета 40мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: