Нека намерим най-тънките цени.
Linux-Code - специалист
Става въпрос за обикновен стандартен секретен патрон. Значи проблема е следния: тъй като патрона на бравата на входната врата за апартамента започна да превърта от 2 седмици насам, но от вътрешната страна го прави само, от външната не, но все пак е опасно и някой ден може да не мога да изляза... Днес купих патрон от една квартална железария в махалата, но като го извадих от кутията и видях "главите" на ключовете, те се оказаха същия стандарт като ключа за вратата на централния вход, където всички комшии имаме еднакви ключове, даже и съседните входове на нашия блок имат същите патрони на входните врати. Оказа се че и модела е същия MAUER. За всеки случай пъхнах ключа за входната врата в новия патрон, и не само че влиза, но и върти!!! Добре че не си играх да го поставям и после вадя, че да си играя двойно, ами го пробвах още в коридора като го извадих от кутийката. Няма и как да го върна в железарията, не го приемат, понеже го дават без гаранция, казаха ми да го сложа на някоя вила извън града или подаря на някой... Там имат други патрони, но реших да не купувам повече от там. Тази вечер в Кауфланда гледах продават патрони от фирмата TopStrong на цена 5,00 лв. точно обикновени стандартни какъвто на мен ми трябва. Пише произведени в Китай. Двоумях се, и реших да попитам тук във форума, някой имал ли е оплаквания от тези патрони на TopStrong въпреки евтината цена или ще ми препоръча други? Значи гледам да не е нещо много скъпо, но пък надежно, все пак патрона е обикновен стандарт. Нека който има опит да помогне.
hidrazin - майстор
Вземи си български патрон.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Е с тоя задължително ще си останеш в къщи някой ден.Не си писал бюджет,ама горе долу под 40лв. читав патрон няма.
inspo - майстор
Вземи си един металски патрон.
http://bravite.com/bg/%D0%BC%D0%B0%D1%8 ... 0%BD%D0%B8
Не е толкова важно патрона да е много скъп. По важно е да не стърчи от вратата за да не го хваща мечата лапа . Иначе има и такива които са направени да се чупят преди езика и не могат да се отворят и с лапа.
tarlyo - специалист
Мауер са си български патрони и са добри. А това, че стават старите ключове е късмет, поне няма да вадиш нови. Само внимавал в стандарта на патрона (БДС или ДИН), че може и да не стане на бравата.
Gnus - специалист
Ако не можеш да оползотвориш мауера другаде, отиди на ключар да му пренареди секрета.
alex63 - специалист
Изчетох всичко дотук и реших, че е време да се намеся едно, че съм за Българското и второ имам претенции, че съм напълно наясно с произведеното в Мауер.
Ако решите да разгледате сайта (http://mauer-bg.com/) ще видите, че Мауер произвежда за половин Европа и един от най- големите клиенти е Русия.Произведеното за Българския пазар е с абсолютно същото качество, но в по свита номенклатура, в България няма толкова дебели врати колкото по света...
За закупуването на секретна ключалка е важно да знаете дали е по DIN или БДС стандарт и колко е разстоянието от средата на отвора за винта с който тя се фиксира към бравата и края на шилда (това в което се фиксира дръжката на вратата към самата врата) за Секретната ключалка не трябва да стърчи повече от 3мм.В сайта е обяснено за всеки модел има и скица как да се замери за да се избере най- удачния размер.
От тук нататък възможностите са много.Трябва да се прецени колко е готов всеки да даде за секретна ключалка и какво ще заключва с нея.
Ако сте в апартамент много актуална е серията RL, като на модел MLS и LOGO с патентован от фирмата профил на ключ секрет не се повтаря!Това е за среден клас ( средно статистически българин).Има и висок клас на защита в серията NW4 и NW5,Cripto и DT1 но там цената е малко по-висока.
В крайна сметка всеки може сам да избере в зависимост от потребността си и възможностите си.
Надявам се информацията да е била полезна в случай, че не Ви се разглежда целия сайт.
Това е в най-общи линии.

ПП.При проблема на автора на темата, моя съвет е да се смени възможно най-скоро.А и вида на главата на ключа и това, че ключа влиза в секретната ключалка от входа и върти не означава нищо-просто мал-шанс секрета да се повтаря.Вероятно ключалката е китайска.Мауер предлага секретни ключалки за всички сегменти на пазара, включително и такива произведени там.
alex63 - специалист
inspo написа:
Вземи си един металски патрон.

Не е толкова важно патрона да е много скъп. По важно е да не стърчи от вратата за да не го хваща мечата лапа . Иначе има и такива които са направени да се чупят преди езика и не могат да се отворят и с лапа.
Току що разгледах сайта им, но там няма бронирани ключалки, а на Мауер всички, освен серията икономик са бронирани което е много важно за забавянето на апаша!!!
Георги Иванов(алцек) - специалист
Linux-Code написа:
Става въпрос за обикновен стандартен секретен патрон. Значи проблема е следния: тъй като патрона на бравата на входната врата за апартамента започна да превърта от 2 седмици насам, но от вътрешната страна го прави само, от външната не, но все пак е опасно и някой ден може да не мога да изляза... Днес купих патрон от една квартална железария в махалата, но като го извадих от кутията и видях "главите" на ключовете, те се оказаха същия стандарт като ключа за вратата на централния вход, където всички комшии имаме еднакви ключове, даже и съседните входове на нашия блок имат същите патрони на входните врати. Оказа се че и модела е същия MAUER. За всеки случай пъхнах ключа за входната врата в новия патрон, и не само че влиза, но и върти!!! Добре че не си играх да го поставям и после вадя, че да си играя двойно, ами го пробвах още в коридора като го извадих от кутийката. Няма и как да го върна в железарията, не го приемат, понеже го дават без гаранция, казаха ми да го сложа на някоя вила извън града или подаря на някой... Там имат други патрони, но реших да не купувам повече от там. Тази вечер в Кауфланда гледах продават патрони от фирмата TopStrong на цена 5,00 лв. точно обикновени стандартни какъвто на мен ми трябва. Пише произведени в Китай. Двоумях се, и реших да попитам тук във форума, някой имал ли е оплаквания от тези патрони на TopStrong въпреки евтината цена или ще ми препоръча други? Значи гледам да не е нещо много скъпо, но пък надежно, все пак патрона е обикновен стандарт. Нека който има опит да помогне.

Здравей колега.Старите хора имат една приказка "Лакомо дупе кръв сере " това се отнася за мен.Преди година видях на Кауфланд цитираната от теб марка патрони ,но бяха по 3.50 лв и си казах е сега ударих кьоравото и си купих 3 броя с по 6 ключа на патрон.Казах си като го поставя и като раздам по един ключ на фамилията и въпроса е решен.Да ама не Само за един месец и трите патрона се скапаха.На децата им писна да им раздавам ключове.Послушай колегите вземи си скъп но читав патрон и спи спокойно.Аз така направих.
Linux-Code - специалист
алцек написа:
Здравей колега.Старите хора имат една приказка "Лакомо дупе кръв сере " това се отнася за мен.Преди година видях на Кауфланд цитираната от теб марка патрони ,но бяха по 3.50 лв и си казах е сега ударих кьоравото и си купих 3 броя с по 6 ключа на патрон.Казах си като го поставя и като раздам по един ключ на фамилията и въпроса е решен.Да ама не Само за един месец и трите патрона се скапаха.На децата им писна да им раздавам ключове.Послушай колегите вземи си скъп но читав патрон и спи спокойно.Аз така направих.
Мерси много за информацията. Точно така - дават патрона с 6 броя ключа. Тази цена 3,50 лв. е прекалено фрапираща ниска и наистина буди съмнение че нещо не е наред. В момента същите TopStrong вървят в Кауфланда точно 5,00 лв. и тази цена малко ме притесни, защото това все пак е патрон който ще пази жилище, а не избено килерче с ръждиви натурии :) Значи ако бях купил със сигурност след месец или по малко от година, ще стане белата. Този патрон който трябва да се смени, всъщност превърта не всеки път, прави го през 3-5 дни, понякога и в по кратък интервал, всеки път различно но го прави, но от вътрешната страна на вратата. Трябва да го сменя, че някой ден нищо чудно да не мога да отключа, и по неволя ще изляза в принудителна отпуска клеткосан в къщи :mrgreen: Тия дни ще отида до офиса на Мауер, да проверя дали ще ми го сменят с друг този който купих от железарията, понеже се оказа че е всъщност дубликат на патрона за централната обща врата на входа, а там имат всички комшии ключове, освен това на съседните входове патроните са същите. От една квартална железария го взех, но не искат да го приемат, при положение че изобщо не съм го монтирал, след като видях че ключа има същата глава като ключа за входната врата и го пробвах и се оказа дубликат на входната врата. Дори касовата бележка пазя, и въпреки това - не го приеха, просто ми казаха че при тях рекламации не вървяли. Ще ви държа в течение следващите дни, как вървят нещата :)

Тема "Въпрос за секретен патрон на брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: