Става въпрос за обикновен стандартен секретен патрон. Значи проблема е следния: тъй като патрона на бравата на входната врата за апартамента започна да превърта от 2 седмици насам, но от вътрешната страна го прави само, от външната не, но все пак е опасно и някой ден може да не мога да изляза... Днес купих патрон от една квартална железария в махалата, но като го извадих от кутията и видях "главите" на ключовете, те се оказаха същия стандарт като ключа за вратата на централния вход, където всички комшии имаме еднакви ключове, даже и съседните входове на нашия блок имат същите патрони на входните врати. Оказа се че и модела е същия MAUER. За всеки случай пъхнах ключа за входната врата в новия патрон, и не само че влиза, но и върти!!! Добре че не си играх да го поставям и после вадя, че да си играя двойно, ами го пробвах още в коридора като го извадих от кутийката. Няма и как да го върна в железарията, не го приемат, понеже го дават без гаранция, казаха ми да го сложа на някоя вила извън града или подаря на някой... Там имат други патрони, но реших да не купувам повече от там. Тази вечер в Кауфланда гледах продават патрони от фирмата TopStrong на цена 5,00 лв. точно обикновени стандартни какъвто на мен ми трябва. Пише произведени в Китай. Двоумях се, и реших да попитам тук във форума, някой имал ли е оплаквания от тези патрони на TopStrong въпреки евтината цена или ще ми препоръча други? Значи гледам да не е нещо много скъпо, но пък надежно, все пак патрона е обикновен стандарт. Нека който има опит да помогне.