Става въпрос за обикновен стандартен секретен патрон. Значи проблема е следния: тъй като патрона на бравата на входната врата за апартамента започна да превърта от 2 седмици насам, но от вътрешната страна го прави само, от външната не, но все пак е опасно и някой ден може да не мога да изляза... Днес купих патрон от една квартална железария в махалата, но като го извадих от кутията и видях "главите" на ключовете, те се оказаха същия стандарт като ключа за вратата на централния вход, където всички комшии имаме еднакви ключове, даже и съседните входове на нашия блок имат същите патрони на входните врати. Оказа се че и модела е същия MAUER. За всеки случай пъхнах ключа за входната врата в новия патрон, и не само че влиза, но и върти!!! Добре че не си играх да го поставям и после вадя, че да си играя двойно, ами го пробвах още в коридора като го извадих от кутийката. Няма и как да го върна в железарията, не го приемат, понеже го дават без гаранция, казаха ми да го сложа на някоя вила извън града или подаря на някой... Там имат други патрони, но реших да не купувам повече от там. Тази вечер в Кауфланда гледах продават патрони от фирмата TopStrong на цена 5,00 лв. точно обикновени стандартни какъвто на мен ми трябва. Пише произведени в Китай. Двоумях се, и реших да попитам тук във форума, някой имал ли е оплаквания от тези патрони на TopStrong въпреки евтината цена или ще ми препоръча други? Значи гледам да не е нещо много скъпо, но пък надежно, все пак патрона е обикновен стандарт. Нека който има опит да помогне.
Нека намерим най-тънките цени.
Linux-Code
- специалист
25 мнения в "Въпрос за секретен патрон на брава"
inspo
- майстор
Вземи си един металски патрон.
http://bravite.com/bg/%D0%BC%D0%B0%D1%8 ... 0%BD%D0%B8
Не е толкова важно патрона да е много скъп. По важно е да не стърчи от вратата за да не го хваща мечата лапа . Иначе има и такива които са направени да се чупят преди езика и не могат да се отворят и с лапа.
http://bravite.com/bg/%D0%BC%D0%B0%D1%8 ... 0%BD%D0%B8
Не е толкова важно патрона да е много скъп. По важно е да не стърчи от вратата за да не го хваща мечата лапа . Иначе има и такива които са направени да се чупят преди езика и не могат да се отворят и с лапа.
alex63
- специалист
Изчетох всичко дотук и реших, че е време да се намеся едно, че съм за Българското и второ имам претенции, че съм напълно наясно с произведеното в Мауер.
Ако решите да разгледате сайта (http://mauer-bg.com/) ще видите, че Мауер произвежда за половин Европа и един от най- големите клиенти е Русия.Произведеното за Българския пазар е с абсолютно същото качество, но в по свита номенклатура, в България няма толкова дебели врати колкото по света...
За закупуването на секретна ключалка е важно да знаете дали е по DIN или БДС стандарт и колко е разстоянието от средата на отвора за винта с който тя се фиксира към бравата и края на шилда (това в което се фиксира дръжката на вратата към самата врата) за Секретната ключалка не трябва да стърчи повече от 3мм.В сайта е обяснено за всеки модел има и скица как да се замери за да се избере най- удачния размер.
От тук нататък възможностите са много.Трябва да се прецени колко е готов всеки да даде за секретна ключалка и какво ще заключва с нея.
Ако сте в апартамент много актуална е серията RL, като на модел MLS и LOGO с патентован от фирмата профил на ключ секрет не се повтаря!Това е за среден клас ( средно статистически българин).Има и висок клас на защита в серията NW4 и NW5,Cripto и DT1 но там цената е малко по-висока.
В крайна сметка всеки може сам да избере в зависимост от потребността си и възможностите си.
Надявам се информацията да е била полезна в случай, че не Ви се разглежда целия сайт.
Това е в най-общи линии.
ПП.При проблема на автора на темата, моя съвет е да се смени възможно най-скоро.А и вида на главата на ключа и това, че ключа влиза в секретната ключалка от входа и върти не означава нищо-просто мал-шанс секрета да се повтаря.Вероятно ключалката е китайска.Мауер предлага секретни ключалки за всички сегменти на пазара, включително и такива произведени там.
Ако решите да разгледате сайта (http://mauer-bg.com/) ще видите, че Мауер произвежда за половин Европа и един от най- големите клиенти е Русия.Произведеното за Българския пазар е с абсолютно същото качество, но в по свита номенклатура, в България няма толкова дебели врати колкото по света...
За закупуването на секретна ключалка е важно да знаете дали е по DIN или БДС стандарт и колко е разстоянието от средата на отвора за винта с който тя се фиксира към бравата и края на шилда (това в което се фиксира дръжката на вратата към самата врата) за Секретната ключалка не трябва да стърчи повече от 3мм.В сайта е обяснено за всеки модел има и скица как да се замери за да се избере най- удачния размер.
От тук нататък възможностите са много.Трябва да се прецени колко е готов всеки да даде за секретна ключалка и какво ще заключва с нея.
Ако сте в апартамент много актуална е серията RL, като на модел MLS и LOGO с патентован от фирмата профил на ключ секрет не се повтаря!Това е за среден клас ( средно статистически българин).Има и висок клас на защита в серията NW4 и NW5,Cripto и DT1 но там цената е малко по-висока.
В крайна сметка всеки може сам да избере в зависимост от потребността си и възможностите си.
Надявам се информацията да е била полезна в случай, че не Ви се разглежда целия сайт.
Това е в най-общи линии.
ПП.При проблема на автора на темата, моя съвет е да се смени възможно най-скоро.А и вида на главата на ключа и това, че ключа влиза в секретната ключалка от входа и върти не означава нищо-просто мал-шанс секрета да се повтаря.Вероятно ключалката е китайска.Мауер предлага секретни ключалки за всички сегменти на пазара, включително и такива произведени там.
alex63
- специалист
inspo написа:Вземи си един металски патрон.Току що разгледах сайта им, но там няма бронирани ключалки, а на Мауер всички, освен серията икономик са бронирани което е много важно за забавянето на апаша!!!
Георги Иванов(алцек)
- специалист
Linux-Code написа:Става въпрос за обикновен стандартен секретен патрон. Значи проблема е следния: тъй като патрона на бравата на входната врата за апартамента започна да превърта от 2 седмици насам, но от вътрешната страна го прави само, от външната не, но все пак е опасно и някой ден може да не мога да изляза... Днес купих патрон от една квартална железария в махалата, но като го извадих от кутията и видях "главите" на ключовете, те се оказаха същия стандарт като ключа за вратата на централния вход, където всички комшии имаме еднакви ключове, даже и съседните входове на нашия блок имат същите патрони на входните врати. Оказа се че и модела е същия MAUER. За всеки случай пъхнах ключа за входната врата в новия патрон, и не само че влиза, но и върти!!! Добре че не си играх да го поставям и после вадя, че да си играя двойно, ами го пробвах още в коридора като го извадих от кутийката. Няма и как да го върна в железарията, не го приемат, понеже го дават без гаранция, казаха ми да го сложа на някоя вила извън града или подаря на някой... Там имат други патрони, но реших да не купувам повече от там. Тази вечер в Кауфланда гледах продават патрони от фирмата TopStrong на цена 5,00 лв. точно обикновени стандартни какъвто на мен ми трябва. Пише произведени в Китай. Двоумях се, и реших да попитам тук във форума, някой имал ли е оплаквания от тези патрони на TopStrong въпреки евтината цена или ще ми препоръча други? Значи гледам да не е нещо много скъпо, но пък надежно, все пак патрона е обикновен стандарт. Нека който има опит да помогне.
Здравей колега.Старите хора имат една приказка "Лакомо дупе кръв сере " това се отнася за мен.Преди година видях на Кауфланд цитираната от теб марка патрони ,но бяха по 3.50 лв и си казах е сега ударих кьоравото и си купих 3 броя с по 6 ключа на патрон.Казах си като го поставя и като раздам по един ключ на фамилията и въпроса е решен.Да ама не Само за един месец и трите патрона се скапаха.На децата им писна да им раздавам ключове.Послушай колегите вземи си скъп но читав патрон и спи спокойно.Аз така направих.
Linux-Code
- специалист
алцек написа:Здравей колега.Старите хора имат една приказка "Лакомо дупе кръв сере " това се отнася за мен.Преди година видях на Кауфланд цитираната от теб марка патрони ,но бяха по 3.50 лв и си казах е сега ударих кьоравото и си купих 3 броя с по 6 ключа на патрон.Казах си като го поставя и като раздам по един ключ на фамилията и въпроса е решен.Да ама не Само за един месец и трите патрона се скапаха.На децата им писна да им раздавам ключове.Послушай колегите вземи си скъп но читав патрон и спи спокойно.Аз така направих.Мерси много за информацията. Точно така - дават патрона с 6 броя ключа. Тази цена 3,50 лв. е прекалено фрапираща ниска и наистина буди съмнение че нещо не е наред. В момента същите TopStrong вървят в Кауфланда точно 5,00 лв. и тази цена малко ме притесни, защото това все пак е патрон който ще пази жилище, а не избено килерче с ръждиви натурии
Тема "Въпрос за секретен патрон на брава" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература