Нека намерим най-тънките цени.
silent - майстор
От години пазарувам от къде ли не вкл и от Ибей, но реших да пробвам да продам нещо и възникнаха въпроси.
Обявих два енкодера за продажба и някакъв от ОАЕ с английски адрес ги е купил в Ибей в неделя. И започвам да получаван на мейла с който съм регистриран в Ибей писма в които да потвърдя плащането ..вкл и от мейл service@intl.paypal.com макар че акаунта ми в Пейпал е на друг мейл. Влизам си в акаунта на Пей пал днес обаче там не виждам никакви пари.
Продавача казва няма проблеми ще пратя пак. Когато пробвам да влезна в Пей пал акаунта си от линка на продажбата в Ибей(View PayPal Transaction) ми дава Невалидно ИД. Въпросът е как се процедира...Трябва ли да си видя парите в Пей пал и тогава да пращам или да пращам и да разчитам на Ибей ? Акаунта ми в Пей Пал е тип "премиер"
Gnus - специалист
Доколкото знам, има някаква защита, че не можеш да си получиш парите, преди купувачът да си е получил стоката без възражения. Но това е само насока, не бързай да пращаш преди да си проучил.
batvenko - специалист
Не съм продавал, но пък редовно купувам..... Парите са блокирани и докато купувача не получи стоката и не потвърди покупката няма как да си получиш парите. Ако възникнат спорове - докато не ги изгладите не получаш пари. Те затова и имат рейтинг продавачите и държат на да им поставиш добра оценка. Досега съм правил няколко рекламации, най-често с приложена снимка/ - или са ми отбивали от парите или са ги връщали изцяло .... и те така.
silent - майстор
Разбрах къде е проблема и той е в различните мейли с които съм се регистрирал в Ибей и ПейПал...след като добавих втория мейл(този от регистрацията в Ибей) в Пей Пал и го верифицирах то парите станаха видими в акаунта ми в Пейпал...проблема е решен...благодаря...
mir4oto - специалист
А как стои въпроса с транспорта, когато си търговец и то в България?
kabel96 - специалист
batvenko написа:
Не съм продавал, но пък редовно купувам..... Парите са блокирани и докато купувача не получи стоката и не потвърди покупката няма как да си получиш парите. Ако възникнат спорове - докато не ги изгладите не получаш пари. Те затова и имат рейтинг продавачите и държат на да им поставиш добра оценка. Досега съм правил няколко рекламации, най-често с приложена снимка/ - или са ми отбивали от парите или са ги връщали изцяло .... и те така.
Това са пълни глупости и важат само за китайските сайтове от рода на Ала-бала ама и там китайците му намериха чалъма с фалшиви тракове.В Бея щом ти плати веднага си получаваш парите пък ако искаш му го пращай.Те ще му върнат те парите и застраховката им покрива всичко това но след 50 дена почват да ти звънят адвокатите им.За информация ако ти плати петък след работно време си получаваш парите в картата в понеделник вечер обаче в пейпала ги виждаш веднага.За колегата с транспорта положението е в 4 версии които аз знам.
1.Български пощи най изгодно и казват че са пооправили тракинга ама не вярвам но нямам загубена пратка.
2.Еконт доставя вече в някои близки държави но е скъпо спрямо пощите.
3.UPS веднъж съм ги ползвал щото клиента така искаше и беше за негова сметка но предварително беше платил-явно ползва някаква отстъпка.
4.DHL СКЪПО НАДЕЖНО БЪРЗО. Последно 53 евро за килограм до Германия.
Ако почвате да продавате сега имайте предвид че нямате право да продавате нещо скъпо за повече от 500 долара по спомен не помня точно.След определен брой коректни продажби пишете и ви преразглеждат правата.
silent - майстор
Това ми е първа продажба и то кажи речи ей така дет се вика за спорта...имам някои останали неща които никога няма да ползвам и дет се казва направо си ги подарявам ....като се сметне това че ги продавам на ниска цена(наполовина) за да се хване някой .....това че Ибей ми вземат 10% комисионна , Пей пал 3.5% комисионна ..отделно при превалутирането от лири в евро и от евро в лева прибират още от неособено изгодния курс...та това е в общи линии...иначе за транспорт ползвам Български пощи като изпращам пратката като писмовна пратка...там има ограничения до 2кг . и размери...който се интересува може да види в сайта им ..както и цените за доставка до различните държави...иначе ако се праща като колет е много скъпо...така че ако мислите нещо да продавате и е над 2кг или е обемисто то търсете друга алтернатива като добре си направете сметката каква цена за транспорт да искате поради това че Ибей и Пей пал си прибират тяхното и от цената за транспорта а не само от цената за продажба...Когато пращате пратката задължително с я пращайте с тракинг номер...и задължително след като е накичена с всички атрибути и лепенки в пощата я снимайте....за да имате нещо в случай че купувача се окаже някое западно европейско или друго лайно...

Тема "Моля за съвет за продажба през Ибей..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: