• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 101
Нека намерим най-тънките цени.
Virtex - майстор
Тема за дискусия на инструменти от Lidl - Parkside, Powerfix, Florabest

Моля участниците да се придържат към основната идея - да се объждат инструменти и уреди само от Lidl. Ако някои има желание да коментира други уреди - нека да го направи в подходящият раздел или вече съществуващи дискусии.

Излишни коментари, обиди и подмятания е желателно да не се правят. Добрият тон е препоръчителен.


Предишни теми :


Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 3

Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2

Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!

Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 4
Virtex - майстор
Вдъхновен от творчеството на gogo7777 за "Епизод 5" от сагата:
gogo7777 написа:
В него Chefo77 си продава вехтата Макита и купува цял рафт с инструменти в Лидл. А cholev вече дупчи дупки в релси с бургия 20мм с невероятната си фурия "10,8" без да зарежда батерията. fore го владее "Матрицата"..., но успява за пореден път да избяга на докторите. Към средата на сагата Chefo77 продава втора Макита и вече притежава 51% от акциите на Лидл....хвърля маркуча на касата и заповядва: "Заприходи го отново :evil: ".......по-нататъка нема да ви разказвам, че да ви е интересно.
:drinkers:
Мога само да се надявам темата да се развие в такава посока с подобна дискусия :-D

Също така вероятно може да се преименува темата на "Дискусия за инструменти, уреди и техника от Lidl - 5", тъй като това не са точно промоции в аспекта, а просто предлагане на асортимент :) "Истинските промоции" с червен етикет (но не нетъркалящата се бутилка) и намален процент са много редки.
zz_stefanov - майстор
Инструментите в Лидъл са боклуци.
Да дам правилен тон на дискусията :-D
tntcom - специалист
Хайде честито и а дано... :lol:
gogo7777 - майстор
Ае ся...Боклуци. :x
jekasus - майстор
Чак боклуци, не са...
Принципно няма да си купя повече, щото нямат сервизна поддръжка - просто няма резервни части за тях.
От другата страна - до три години може да се върне/ако се преебе/, и да се вземат обратно парите, което е най-големия +.
Но от предните теми забелязах, че тези, които имат профи инструмент не повече от една бройка, най много плюят срещу лидълски инструменти...
batVenci - специалист
Днес гледах, че помпата им за масло хич не вървеше. То май много от другият инструмент много-много не върви, гледайки колко много е нахвърлян от стари промоции. Въпреки това обикновено не намалят старите неща за разпродажба, а чакат до последно, даже за някои стоки няколко седмици да ги изчерпат. През това време много от тази залежала стока бива ровена от клиентите и така си стои в неугледен вид по щандовете...
cholev - майстор
Помпата я загледах, но понеже ми сменяват маслото безплатно засега не виждам смисъл да я купувам.
По двете теми пробиване 8мм с 12/10.8 и маркуча на шефката.
Оказа се единия отвор от 4-тите е бил с бургия 8.5. Но все пак почти 7годишната батерия има симптоми на край- поставих я на зареждане днес и зарядното не дава край на процеса. Прекъснах и на винтоверта всичко ОК, но това, че не спира зареждането май вероятно показва 'началото на края'
С новия 12в набързо направих на същата планка 3 отвора и батерията даже не пожела да покаже по нисък заряд. Новия 12в е супер машинка- много е добър.
Колкото до пневматиките- ами всички уреди на въздух с различни конфигурации и съединения от различни магазини и всичко си работи. А на шефката не. Подозирам, че 5год му такери са с нестандарни съединения. Нормална практика при некои маркови изнудвачи- да те прекарат да купуваш от тях консумативи и те прекарват мощно с нестандартни битове, накрайници пр. По спомен например макита в оберфрезите използва техни си чудо цанги на цената на малолитражен автомобил :-D
Но пък такерите трябва да имат възможност за смяна на щуцера с стандартен такъв 1/4"
Virtex - майстор
cholev да кажеш, че някои друг производител е нестандартни размери, при условие, че са ползвани 5 години нещата, а на parkside са "еталон"...смешно е просто. За съжаление* не приемаш възможността да е точно обратното - лидл да те кара да купуваш само техни неща с нестандартни решения.

Иначе батеритя няма как да дава индикация за намаляне, защото никои производител няма да се 'прецака' така. Всички имат такава политика - при 4.2V на елемент не показват веднага пад на заряда, а вероятно първата 'фаза' е доста под това. Ако си се интересувал за графики на разряд на 18650 елементи (и Li-Ion батерии като цяло) ще разбереш за какво се говори. Защото никои няма да се зарадва уреда му да показва спад при няколко завивания, защото реално 4.2 пада до под това много бързо (и все пак до 3.7V има достатъчно рекламиран капацитет, че дори и до 3V понякога ).

За другата батерия - може да се огледаш за смяна или като я зареждаш да проверяваш дали загрява, защото ако загрява изобщо не я ползвай. Това важи за всички подобни батерии, независимо дали е parkside или не - аз не бих рискувал без да се знае дали имат термична защита.

* - казвам за съжаление не че толкова ме вълнува кой какво купува, а че има заблудени хора като цяло (не само техника или лидл, а като цяло). Защото в днешно време има много информация, форума е едно такова място за обяна на опит и да има такива заблуди е просто странно.
dido1975 - специалист
За 12v винтоверт напълно подкрепям Чолев. Машинката я бива и батерията е издържлива. Може да е защото е нова, но засега съм доволен.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 101

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 5" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: