Нека намерим най-тънките цени.
aiako - специалист
Къде е най-евтината пвц дограма в София ?
Трябвами балконски прозорец 1,7м на 3,5м + малко ъглово странично прозорче (40см) + монтаж.

Дайте ако имате някакви телефони,сайтове,познати - да избера най-ниската цена.
kirofabv - специалист
Наскоро провеждах доста подробно проучване на тази тема понеже на мен ми трябваше голям прозорец. В крайна сметка се спрях на фирма "уют стил" (виж в гугъл има инфо). Аз също гонех възможно по-евтиното. Имаше 1-2 фирми, които предлагаха по-ниска цена, но никак, ама абсолютно никак не ми вдъхваха доверие, леко некоректни още при офертите, някакви супер незнайни материали и т.н. А разликата в цената беше доста малка 5-10% и реших да не рискувам чак толкова.
Та така де.. плюсче за "уют стил" - бързи и подробни оферти, коректен монтаж, спазени срокове, подарък щори :)
unicata - специалист
Аз когато слагах дограма в нас, поръчах трокал, не помня името на фирмата, но май беше нещо със скъпоценен камък. Та те ми дадоха по-ниска цена и от българските дограми на пазара, като допълнително ми дадоха 10% отстъпка ако платя цялата сума. Това е което помня, сори че не е много
dragozow - майстор
Трокал я внасят Ролпласт, имат офиси навсякъде. Дограмаджиите и викат Туркал.
comunikator - специалист
Мойта си я правих във фирма Алкатем,работят с Рехау и Вива.За няколко дни я поръчах и ми я монтираха.Цените са добри проучвах няколко фирми.Ако искаш телефон пиши на лични.
yasen22 - напреднал
Евтната дограма излиза скъпо в последствие. Виждал съм много ПВЦ дограми направени толкова калпаво че собствениците предпочитат да си върнат старата дървена. За да докарат ниска цена някой фирми въобще не слагат метални усилители в профилите.От слънцето пласмасата се деформира и започва да духа. Човек трябва да го е работил тоя занаят за да знае как се прави за да не го прецакат и пак не е сигурно . Моето мнение е за дограма трябва да се търси реномиран производител иначе няма смисъл да се сменя. В тая криза всички са свалили цените.
pavkatay - майстор
yasen22 написа:
Евтната дограма излиза скъпо в последствие. Виждал съм много ПВЦ дограми направени толкова калпаво че собствениците предпочитат да си върнат старата дървена. За да докарат ниска цена някой фирми въобще не слагат метални усилители в профилите.От слънцето пласмасата се деформира и започва да духа. Човек трябва да го е работил тоя занаят за да знае как се прави за да не го прецакат и пак не е сигурно . Моето мнение е за дограма трябва да се търси реномиран производител иначе няма смисъл да се сменя. В тая криза всички са свалили цените.
=D>
Параноя тресе всички в тая държава. Хубавото е, че има основание за това.
Калпави изпълнения(не само напрозорци) всички сме виждали. Сигурно някой има и дограма без усилители, но това по-скоро ми звучи като някакво битуващо народно поверие-нещо като приказките за торбалани и караконджоли. Всеки полуграмотен и нискоинтелигентен 'майстор', който е виждал и пипал профил без усилител ще разбере, че такъв прозорец не може да функционира(дори не съм сигурен, че може да се изработи)-той е като макарон. Всички сглобки за делители, крепежи и голяма част от обкова се захващат в метала.А 'измятане' на профил може да се получи и при спазване на всички правила за изработка, но най-често се получава при цветни профили, когато е икономисана дебелина на усилителя и/или не е съобразен цвета с географските и климатичните особености-например си олъщил профил с цвят 'венге' на южната фасада на кнежанска къща, щото човека така искал...
Не виждам никаква причина някой да изучава медицина преди да отиде на доктор 'за да не го прецакат', щото то 'пак не е сигурно'.
Калпазани има много дори и в 'реномираните' (каквото и да значи) производители,ама като поразпита човек тук-там познати и приятели и ще се ориентира.
А за цените ще кажа само: много високи и много ниски цени водят до едно и също за този, който ги поддържа.Просто пътя е различен.
yasen22 - напреднал
Изразих лично мнение не съм ти искал да ми правиш психо анализ на писаното. Но все пак благодаря. :rock:
yasen22 - напреднал
Да си довърша мисълта. Към pavkatay. Нещата не стоят точно така както са в представите ти.
1-во. Дограма без метални усилители може да се изработи и ако не е голям прозореца дори може да не възникнат проблеми. Профилите са много упорити и изобщо не се огъват като спагети даже и при най-ниските класове профили.При монтирана дограма на практика няма начин да познаеш дали има усилители. Обкова се хваща за усилителите през пластмасата само при пантите на касата и при зглобката на кемпфера но само при някой модели. Всички останали детайли по обкова се хващат само за пластмасата.Освен това ако по каталога на фирмата усилителите ги дават да са с дебелина на ламарината 2мм нашенеца слага 0.5 мм да спести пари.Направи си сметка колко ще държи такава тънка ламарина с дебелина на капачка от буркан.
2-ро. Има оригинални немски профили и турски и български.За китайски не съм чул може и да има.Знам за две фабрики в Илиенци. Това че се кривят цветните профили е валидно само за някой марки. Колкото и да се бият в гърдите че всичко им е по немски технологии и стандарти изобщо не отговаря на истината.Няма да споменавам имена да не прозвучи като реклама.Същото е и за обкова.Може да сложиш оригинална немска дограма с цвят тъмен махагон от южната страна на най-големия пек и пак няма да се изкриви. Така че всичко е относително.
3-то. Като си поръчаш дограма в голяма фирма ти правят договор с ясни условия и гаранция поне 3 год.И можеш да си търсиш правата ако се наложи. Ако отидеш в накоя гаражна фирма ти пишат поръчката в един мазен тефтер без договор.Всичко е на честна дума и гаранцията е в най-добия случай 1 год.
4-то. За докторите http://www.youtube.com/watch?v=8gUJnUEz ... r_embedded и http://www.blitz.bg/article/29701

п.п. Дано съм те обогатил поне малко.
pavkatay - майстор
yasen22 написа:
Да си довърша мисълта. Към pavkatay. Нещата не стоят точно така както са в представите ти.
п.п. Дано съм те обогатил поне малко.
Продаваш краставиците не където трябва.

Тема "Най-ниската цена на ПВЦ дограма." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: