Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kavi67 - специалист
Днес я пускам да пере, наполовина пълна(два работни гащеризона и рубашка, повече вмирисани отколкото мръсни), на 28 минути(съкратена програма), работеше нормално. На втората пералня пускам пликове и чаршафи(по нареждане на шефа, никога не я тъпча/пълня до краен предел!), на 58 минути(daily wash), и продължавам да си гледам работата. Булята се връща от работа, и след като знае че има изпрано, решава да простре прането. Да, ама греда-пералнята пълна с вода, прането неизпрано(ползваме капсули), омекотителя си стои в чекмеджето, кога е спряла-един господ знае! Думам на жената: "и друг път се е случвало, пусни я да центрофужи, и после ги простирай". Да, ама дисплея въобще не светва, никакви признаци на живот-все едно е изключена от щепсела, иначе напрежение си има контакта! Идея какъв може да е проблема!???
Модела е WF8520N7W , 5,2кг.
MamaMy - майстор
Само идеи няма да помогнат. Иска мерене с уред. :?
kavi67 - специалист
Благодаря за насоките! Тия дни, мисля да я отворя(началника дава зор, и взехме нова- "LG" някакво, 7 кг, на промоция за 659лв), да видя дали има видими поразии. Евентуално, ако ремонта не е скъп, да я пратя на село за резервна. Смятам да и сваля капака/ците, да я включа към ел. захранването, и да замеря до къде идва напрежение. Ако, има напрежение до входа на платката/програматора(май, са доста скъпи!), а на изхода няма, предполагам ще трябва да се подменят, тъй като незнам стойностите/параметрите на диоди, транзистори, семистори и т.н. Може ли, някой да ми каже, как въобще да протече дадената проверка в случая, за да констатирам правилно проблема? Благодаря!
ESPACE - майстор
При такива познания никак няма да протече проверката. Със ЗАмеряне няма да стане, ще се наложи някой разбиращ от ИЗмерване да се намеси.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Захранването е думнало вероятно.
Бушон, диоди, дросел, кондензатори и интегралка. Може би не всичките тея, но се случва и всичките.
Снимай платката да видим колко е зле положението.
Възможно е и връзки, кабелни обувки, входящ филтър ако има.
Без оглед и измерване няма как да се познае.
Снимай, преди да откачаш нещо.
С какво ще измерваш?
kavi67 - специалист
След демонтирането на платката, се вижда гръмнал/избил транзистор. Точно над него, силиконовата заливка е сцепена(около 10мм, колкото е големината на транзистора - правоъгълник 10 х 7мм, с 8 пин-а), и почерняла, а кондензаторите в близост до него са целите в сажди. Има входящо напрежение от мрежата, до мрежовият филтър(dpc emi filter), изходящо също има. Не съм проследил пътя на захранването(бандажирано, не ми се разваля), но предполагам отива до платката/модула, която управлява кой консуматор, кога да работи. Не знам дали има и някаква друга повреда, по ел. захранването, но идея си нямам, как и дали подлежи на ремонт тая платка, или да се търси цял модул!?
P.s-не мога да кача снимка
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Чете ли се какво пише на това с 8-те пина?
LNK3xx или TOP2xx ???
kavi67 - специалист
За съжаление не, дори и след внимателно премахване на силикона. Лошото в случая е, че няма друг подобен в платката, за да сравня параметрите. Нищо, ще почака за платка, нали не ми е спешна, да си стои в гаража-ни хляб, ни вода иска. Благодаря, че се опитахте да помогнете!
krasi92 - майстор
Снимка и номер на платката ако качиш може някои да помогне

Тема "Пералня samsung - няма признаци на "живот"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: