• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
нед юни 28, 2020 9:49 pmхристо75 написа:
при включване на захранването машината започва да изпомпва, след половин минута спира,
след което отново изпомпва и т.н.
Функционалният тест дава грешка 1 - owerflow.
Reset не завършва успешно.
Поплавъкът на дъното не е заседнал.
Лирично отклонение с опит за логично обяснение:
Ако поплавъка беше заседнал се очаква помпата да не спира :?
Помпата се включва :? Нормално е. Така е и на AEG-то. Е не съм засичал за колко, но DP-то чисти зумпфа (картера) от остатъчна вода.
Помпата спира :?
Това според мен означава, че програмата минава на следващия ход - зареждане с вода. Ама това не се случва и ел.логика отчита грешка.
Грешка 1 owerflow. И типа на трешката веднага те насочи към контактора с поплавъка на дънната тава. Е да ама контактора е с три клеми и като го задейства поплавъка видно от схемата включва DPM и вероятно прекъсва вентила за пълнене с вода (RV). И понеже на схемата връзките минават през платката, то това означава, че проводниците от СО и до RV минават през сгъвката врата/корпус.
Те за тва моето лирично отклонение и логично съждение ме насочиха към проверка на проводниците.
Ако схемата съвпада с платката при теб, търси напрежение в 4 и 7 от KN2 и 1 и 2 от KN5.
Ако не можеш да измерваш напрежение и да проверяваш проводници дори по метода "по нишката" съвета си ще ти го спестя - сам се сещай.
Само с четене и писане не стаа :wink:
zz_stefanov - майстор
Първо преди проводниците трябва да се провери на място дали не е просто ключа, той може да е гъбясъл от влагата, че да е изключил, но да не е включил помпата. Трябва да се провери и помпата. Последно не разбрах тя по пресостат ли изключва, ако има пресостат, а тя не е източила водата също ще дава грешка.
kozl - майстор
нед юли 05, 2020 9:01 amzz_stefanov написа:
Първо преди проводниците трябва да се провери на място дали не е просто ключа, той може да е гъбясъл от влагата, че да е изключил, но да не е включил помпата. Трябва да се провери и помпата. Последно не разбрах тя по пресостат ли изключва, ако има пресостат, а тя не е източила водата също ще дава грешка.
Тва за ключа не го схванах, но за помпата е така. И въпроса е какво е нивото в зумпфа? Ако зупфа е пълен, значи дренажната помпа не изпомпва.
А последното няма как да го разбереш, оти автора все още не е открил пресостати.

А и тука нещо интересно:
пон юни 29, 2020 8:17 pmхристо75 написа:
Преди няколко месеца миалката(BEKO DFN 6833) леко прокапваше отпред отляво, но си работеше.
После прокапването спря и продължи да работи, докато една нощ чух, периодично се включва нещо. Оказа се дренажната помпа.
Беше стигнала до края на програмата, но зациклила на изпомпване. изключих я.
На сутринта я включих и тя започна веднага да изпомпва, без да съм натиснал старт и това се повтаря през около 30 сек.
Пуснах функционалния тест и получих Er:1- overflow. Пуснах Reset, но не се получи,само се изписва на дисплея, но не приключва, а през това време продължава да изпомпва периодично.
Откачих маркуча за мръсна вода, затворих крана на чистата вода и я издърпах за ремонт.Като я наклоних изтече жълтеникава вода от дъното. Откачих дъното и почистих водата. Забелязах едно водно съединение със щипка извадено от мястото си, наместих го, но ми направи впечатление, че не е много стегнато(не се наложи да разхлабвам щипката). Откачих джаджата с мембраната от дъното, пробвах поплавъка - движи се свободно.
Без да разкачвам превклювателя измерих с омметър един нормално затворен контакт, който се отваря при повдигане на мембраната и друг, който се затваря. Не съм сигурен дали тези проверки са достатъчни, но след това я сглобих и разбрах, че всичко си е по старому, т.е. продължава да цикли и да дава грешка 1, не се ресетва.
Някъде прочетох, че превключвателят за нивото на водата(препълване) също има отношение към изпомпването и затова питах къде се намира, но не разбрах.
Извинявам се ако съм отегчил някого с много приказки, но..
Този откачен маркуч :? дето аз предположих, че е за пресостатите :? Как ще работи миялната с откачен маркуч :?
христо75 - напреднал
Здравейте,
извинявайте за забавянето.
Проверих достъпа на чиста вода. Няма запушване до входа на миялката.
Водата сигурно се спира от аквастопа, но машината не стига до пълнене, а зацикля на изпомпване.
Сипах вода във мияката и при включване тя беше изпомпана веднага без да съм натискал СТАРТ.
Когато машината работеше нормално при включване не започваше веднага да изпомпва, а чакаше натискането на бутона СТАРТ и чак тогава започваше да изпомпва.
Що се отнася до маркучетата включени към устройството с поплавъка, бяхте абсолютно прави, те завършват на едни малки ванички, в които може да попадне вода при препълване.
За този откачен маркуч пак повтарям, че той отива в долната част на вентилационната система.
Мисля че моите възможности свършват до тук.
Вероятно ще се обърна за помощ към сервиз.
Благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат.
христо75 - напреднал
Здравейте на всички
Реших да опитам за прекъсване на проводниците . Нормално затвореният контакт не достигаше до пулта за управление;

Дадох накъсо проводниците 1 и 3 и машината излезе от зациклянето, премина към стъпка 2 и на функционалния тест даде гр.2, No water,

което е нормално защото не е свързана към водопровода. Ураа..!

Вероятно прекъсването е на сгъвката на вратата, както казахте Вие.

Сега ще го открия и ще го отстраня, След това ще направя пълен реален тест.
kozl - майстор
А така де - требе екшън :supz:
Само с мисъл не стаа :roll:
lov - майстор
Поредното доказателство, че шубето било голям страх. За тока говоря. :lol:

Седем страници лирични отклонения и голямо философстване. Не знам дали си женен ама нормална жена до сега да ти е опнала кожата че и опинци да са ушили от нея. :-D
nikolov333 - майстор
Мойта издържа 3 дена без бойлер и в момента е в банята.. :-D :lol: :lol:
lov - майстор
Да ти припомня ли че беше загубил представа за времето и не се усети колко е часа.
Туй ми требе, ма не го доставят до бг.. 2:07

Добре че и аз съм нощна птица

:lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Съдомиална beko 6833 зацикли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: