Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте. Имам фреза Forteco F60 не иска да запали. Почистих карборатора всички жигльори, нова свещ(искрата е голяма) и пак неще. Като сипя бензин вътре в цилиндъра пали и като изгори бензина изгася и пак не иска да запали чрез въжето.Направи ми впечатление че есента като я използвах на празен ход оборотите играеха.Мотора е Sumec 6.5hp. От какво може да не иска да запали. Благодаря предварително.
Последна промяна от streetboll на вт фев 22, 2022 2:35 pm, променено общо 1 път.
Димитър....... - специалист
Като свалиш карбуратора,отвии му чашката отдолу,махни поплавъка и иглата-трябва да има дупка която доста често се запушва,доста е миниатюрна,аз използвах игла от много тънка инжекция.Моя старец я има същата фреза-доста ядове брах докато не я отпуших.Дано съм помогнал!!!
Колега излезе прав благодаря за съвета. Сега пали без проблем но оборотите на празен ход много играят увеличават се и се намалят,като фрезовам няма проблем. Пробвах да ги регулирам с винта за празен ход няма никаква реакция,пробвах и с жигльора за по-богата и по-бедна смес пак нищо. От какво може да е?
Димитър....... - специалист
пон фев 28, 2022 10:50 amstreetboll написа:
Колега излезе прав благодаря за съвета. Сега пали без проблем но оборотите на празен ход много играят увеличават се и се намалят,като фрезовам няма проблем. Пробвах да ги регулирам с винта за празен ход няма никаква реакция,пробвах и с жигльора за по-богата и по-бедна смес пак нищо. От какво може да е?
Ами...какво да ти кажа,изтеглил си късата клечка точно с тоя модел.Всички ядове идват от карбураторчето,капризен е и най вече седенето му се отразява зле защото всичко му запича(включително и гарнитурите които съм сигурен че си ги закъсал при сваляне).Трябва му профилактика от човек дето разбира,ако ли не-нов карбуратор е към 20 и няколко лева.Абе фрезовай си така щом работи и си свиркай :supz:
пон фев 28, 2022 12:13 pmДимитър....... написа:
пон фев 28, 2022 10:50 amstreetboll написа:
Ами...какво да ти кажа,изтеглил си късата клечка точно с тоя модел.Всички ядове идват от карбураторчето,капризен е и най вече седенето му се отразява зле защото всичко му запича(включително и гарнитурите които съм сигурен че си ги закъсал при сваляне).Трябва му профилактика от човек дето разбира,ако ли не-нов карбуратор е към 20 и няколко лева.Абе фрезовай си така щом работи и си свиркай :supz:
Гарнитурите са абсолютно здрави. Ще карам така тази година а пък за другата може и да го сменя.

Тема "Мотофрезата не стартира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: