Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
MamaMy - майстор
съб авг 26, 2023 7:14 pmhidrazin написа:
Колегата се е объркал заради комините които са зидани с единички.
( на първата снимка долу, в ляво се вижда май парчетии от кирпич)
Прав си, че тухли се виждат само на комините, но в няколкото кирпичени къщи които съм виждал и живял, тухлите на комините не бяха различни.
hidrazin - майстор
съб авг 26, 2023 10:04 pmMamaMy написа:
... в няколкото кирпичени къщи които съм виждал и живял, тухлите на комините не бяха различни.
По принцип е така - и при мен комините са зидани от кирпич. Тук е малко странно.
:partyman:
chapara - майстор
Ако е зидан комина правилно с обмазване няма значение от тухлите.!
По време на зидането се поставя пвц тръба или кюнец. Зидаш метър, омокряш тухлите обилно с вода и сипваш рядък цименто пясъчен разтвор между тухлите и тръбата. След половин или час завърташ тръбата и изтегляш нагоре и така до финала. Печка се пали най рано след 7,10 дни, след изсъхване на разтвора. За цокъла и мазилките по късно, че почивката е по важна😉
chapara - майстор
Този мозаечен цокъл е направен с две леви😁 по него няма място за летвички. Те са помощни и се махат.

За онова на цокъл трябва здрава цименто пясъчна основс, мазилка, аако е кирпич и накована подцинкована рабицова мрежа. После камък или мита мозайка (за мен черно бяла, и без цигански шарки).
miliad - майстор
Къщичката е с приземен полувкопан етаж. Това значи каменни основи поне на 50 см над терена. В повечето случай е варовик зидан с кал, ако е в полско село. Щом се отлепя цокъла значи от долу хастарната мазилка е с малко цимент. Или не е поддържана мазилката и се е просмуквала вода зад мозайката. Другата причина е капилярната влага, която се вдига от основите и разрушава мазилките и вътре и вън.
Мисля че има доста за обсъждане и осмисляне преди да се предприемат някакви действия.
Цокъла бих го поправил чак като оправя вертикалната планировка - пътеки, хидроизолации, дренаж ако се налага.
Ей хора колко съвети и идеи събрах.Къщата е с камени основи, но от кота 0 нагоре си е кирпич и дървени греди през около метър.Дебелината е око 40-50 сантиметра, но отпред е около 20 сантиметра.За тази приземната къща мисле да направя замазка като отдолу сложа найшон и фибран и отгоре мазилка-Какво мислите за това.
Комините ги градя на ново дтарите са били с тухли във видимата част.Последователноста мисля да ми е.Покрив чисто нов, нова ел мрежа, дограма, баня, след това закърпване на мазилките вътре и вънка-чудя се за картон вътре , паркет, врати и догодина двор цокъл.Какво мислите за моя план.Приемам всякакви съвети акъли и критика
шоп - майстор
нед авг 27, 2023 5:08 pmBadGadjo написа:
Последователноста мисля да ми е.Покрив чисто нов, нова ел мрежа, дограма, баня, след това закърпване на мазилките вътре и вънка-чудя се за картон вътре , паркет, врати и догодина двор цокъл.Какво мислите за моя план.Приемам всякакви съвети акъли и критика
Мисля, че добре си се ориентирал.
Да не забравиш и нов водопровод и канал.
chapara - майстор
Плана е добър + добавките на шоп
Мойто лично мнение е без картон, ноо всеки си решава.
Той водопровода ще нов до сега не е има баня.Имало е външна чешма и една вътрешн.
Относно картона и на мен не ми се иска но имам напукани стени и сега ще вдигна с 30 см. височината, а сега съм на тапети и ми е голяма чуденица как да направя цените.Имайте предвид че имам и бюджет на тези мироприятия.Около 50 макс 60 К мога да си позволя, но само покрива ще ми легне около 30 к

Тема "Кирпичена къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: