Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Junak - майстор
:? Най вероятно водата, която е задействала защитата се е изпарила :? Да не те отчайвам - там, където е текло, пак ще тече... :)
bad_mad_whale - помощник
пон мар 21, 2022 9:55 amJunak написа:
:? Най вероятно водата, която е задействала защитата се е изпарила :? Да не те отчайвам - там, където е текло, пак ще тече... :)
Възможно е, но сега съм я оставил да работи без да е сглобена. Никъде няма течове.
А през годините ми се е случвало да изпише грешка'20 няколко пъти. После се оправяше от самосебе си. Ако проблема е в някакъв минимален теч, не мисля, че е отчайващо. Просто ще го отстраня. А и не мисля, че се е задействала защитата против теч, която е на дъното. Преди да направя това, за което писах по-горе, премерих контактите на защитата. Натиснах няколко пъти принудително, но след това изписа отново грешката. Чак след като пуснах принудителното вода, всичко си дойде на мястото.
kozl - майстор
Грешката i20 основно е свързана с пресостата и с работата на дренажната помпа. За това и препоръчителните първоначални проверки са за провадимост на маркуча за източване и проводимост на проводите до пресостата. И точно тази тема е стартирала от проблем при remix, причинен от запушен път до пресостата.
Предполагам си прочел началото на темата и си прочистил маркучите до пресостата и връзката им към зумпфа. Ако не си обяснението е че като си напълнил принудително се самоотпушило и пресостата (нивомера) е заработил коректно.

remix пише, че като сменил пресостата миялната заработила, а помпата се е товарила по-малко. Колко се е товарила помпата е друг въпрос. Но ако remix се е оценил шума при миене и това, че след подмяна на пресостата е намалял, това означава, че помпата е работила с по-ниско ниво в зумпфа. Т.е. с недостататъчна вода и съответно недостатъчен дебит.

И още нещо за грешка i20. Понеже при модела при мен, а вероятно и при 65000 е така :roll: , веригата на нагревателя е свързана последователно на пресостата и действа като защита от нагряване при празен зумпф. Точно тази особеност извежда същата трешка при утечка в нагревателя към корпус. Според зависи къде е утечката обръщането на щепсела в някои случаи премахва грешката. За проверка за утечка в нагревателя, съветите са да се откачат захранващите клеми на нагревателя и ако миялната прескочи момента на грешката, подозрението се пада на нагревателя.
Колеги имам следния проблем. Когато включа съдомиялната и се чува едно леко пропукване от източващата помпа. Мотора загрява много, но не върти и не изхвърля водата от машината. Свалил съм помпата(всичко е чисто) но не иска да върти. Машината дава грешка i20. Как да разбера дали помпата е проблемна или е друга аварията.
ESPACE - майстор
Щом загрява а не върти мисля че е очевидно.
MamaMy - майстор
Може да е всичко. От изфирясал пусков кондензатор на мотора до боклуци блокиращи турбината. Иска разглобяване на този възел.
kozl - майстор
Ел.двигателя на източващата помпа не е ли такъв тип:

Изображение

без кондензатор :?

Е и моята главоблъсканица с подобен ел.мотор
Оказа се, че мотора е здрав, но турбината заклинва когато тя си реши. Пуснах помпата с два кабела към Ел. Мрежата и видях къде е проблема. Има износване в пластмасата към оста и блокира. Поръчах си нова помпа 40 лв и проблема е решен. Пиша отговора за да е полезен на някой със същия проблем, защото във форумите въпроси много, но крайния резултат липсва. Благодаря на всички

Тема "съдомиялна AEG 65000 грешка 20" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: