Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ontario - специалист
Здравейте,
търся решение как да вържа пералня към нов смесител в кухня.
До сега е било по този начин:
Прикачен файл:
20241028_074906.jpg
Новия смесител е този, но все още не съм го купил , за да измислим първо как ще е монтажа и тогава.
Прикачен файл:
20241101_172828.jpg
На първата снимка виждате как е с тази допълнителна канела, махнат е оригиналния чучур, но ми се ще вече да не е по този начин , а с някакъв кран за пералня.
Като вариант виждам това:
https://smesiteli-bg.com/kran-za-peralnq-udyljitel
но ме притеснява, че ще изхвърли смесителя още напред , а мивката не е много широка и чучура бяга от средата и съм външния ръб, къде стои човека, който я ползва.
Зная, че по принцип е по- добре да се избие и прокара вход отделно за чистата вода на пералнята и да не се налага вързване към батерия, но на този етап няма как и трябва да намеря решение. Смесителя е за смяна...
Другия вариант е да сменям главите на стария смесител , но и тази допълнителнатя канела май не е добре...
Ако някой има идея да пише как точно да направя нещата.
Мерси.
Cyx - напреднал
Купуваш си батерия за душ. На мястото на душа връзваш пералнята или пък слагаш подвижен чучур отгоре, а пералнята отдолу. Както ти хареса. Резбите са стандартни, но може да се наложи нещо дребно за докупуване.
Щом на този етап няма възможност да се направи както трябва, да се изчака удобен етап, с възможност!

Иначе, нещата просто става по лъскави, а конфигурацията си е старата, като на първата снимка; маркуча за пералнята ще си е пак на ачика, по средата на модерната мивка.
stefanjor - специалист
Аз си взех такъв удължител за смесител.
Снимките са илюстративни :cool:

Прикачен файл

Per.jpg
Per.jpg (116.8 KиБ) Видяна 1087 пъти
Той показва същият комплект, вероятно в друг сайт, но се притеснява, че смесителя ще излезе много напред.
Cyx - напреднал
Прикачен файл:
smesitel.jpg
smesitel.jpg (7.59 KиБ) Видяна 1077 пъти
+
Прикачен файл:
lebedka.jpg
lebedka.jpg (3.78 KиБ) Видяна 1077 пъти

https://tagemal.net/index.php/product/142667/
https://tagemal.net/index.php/product/140429/
Jacomo - специалист
Ако свързваш пералнята след отворените кранове на смесител, има вероятност (когато налягането в топлия кръг е равно или по-високо на налягането в студения) пералнята или друг консуматор в къщата да черпи топла вода през крановете на този смесител, вместо да черпи само студена.
Прикачен файл:
20241028_074906.jpg
MamaMy - майстор
Че кой те кара да отваряш и двата? Тя пералнята може и само с топла. Имам три постоянно захранени термостани вентила у нас. Не съм забелязал да ми се бърка системата :?
Това ти твърдение може да е вярно при централно парно.
stefanjor - специалист
вт ное 05, 2024 12:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
Той показва същият комплект, вероятно в друг сайт, но се притеснява, че смесителя ще излезе много напред.
Мда, чукча писател, не читател... не съм видял линка :cool:
При това решение смесителят вярно излиза напред, но ако използва този, който е показал не би трябвало да е проблем.
Ако смесител за душ позволява да се върже пералнята там за мен е най- удачният вариант.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт ное 05, 2024 1:38 pmstefanjor написа:
Ако смесител за душ позволява да се върже пералнята там за мен е най- удачният вариант.
И докато переш не може да пиеш една вода

Има всякакви смесителни батерии, може да си купи подходящата, за да има място за специалната тетка! Въпросът изобщо не е за тук, а за добре зареден магазин!

Тема "Помощ за смесител + маркуч за пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: