Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
вт ное 05, 2024 9:30 pmLutchezar написа:
0401030029_552x552_pad_478b24840a.jpg
А нещо такова?
Баси!!!
вт ное 05, 2024 10:48 amontario написа:
...Като вариант виждам това:
https://smesiteli-bg.com/kran-za-peralnq-udyljitel...
viewtopic.php?f=58&t=73047#p1181090

Колко ли още ще предложат такова?!
MamaMy - майстор
Всички които не четат, а само пишат. Няма лошо. Аз също предлагам разни варианти въпреки мнението на кака. Съгласен съм и за парите които може да отдели човек, но гледам, че си е харесал скъпа батерия на Видима. Не е гледал Интер Керамик, а аз съм вече 15 години с такива. Нищо, че са евтини. Явно всеки мери със собствен аршин. Автора може и сам да прецени, но най-добре да уточни какво налага промяната и колко може да задели. При моето последно предложение са нужни около 40лв.

ПП За кака: В тази цена не е включено питието и мезето.
ПП2 Цитат: То няма пари за ракия, те хляб ще ми купуват!
Lutchezar - майстор
вт ное 05, 2024 9:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 05, 2024 9:30 pmLutchezar написа:
0401030029_552x552_pad_478b24840a.jpg
А нещо такова?
Баси!!!
вт ное 05, 2024 10:48 amontario написа:
...Като вариант виждам това:
https://smesiteli-bg.com/kran-za-peralnq-udyljitel...
viewtopic.php?f=58&t=73047#p1181090

Колко ли още ще предложат такова?!
Трифоне, от телефона гледам в движение. Виновен!
вт ное 05, 2024 10:03 pmLutchezar написа:
Не си бе, просто ми е смешно.
kozl - майстор
Изображение

По този начин на снимката се получава байпас м-у студена и топла вода.
Такова изпълнение е хитро решение за прецакване на съседи в сграда с централно подгряване на топлата вода.
Това го споделям от опит като у-тел ЕС.
Моето предложение да избереш удължителите и да търсиш подходящ чучур или само аератор, за да докараш струята от смесителя на подходящо място в мивката.
Или пък по съвета за смесител с гъвкава тръба ще е още по лесно за изпълнение.
ontario - специалист
вт ное 05, 2024 10:02 pmMamaMy написа:
Всички които не четат, а само пишат. Няма лошо. Аз също предлагам разни варианти въпреки мнението на кака. Съгласен съм и за парите които може да отдели човек, но гледам, че си е харесал скъпа батерия на Видима. Не е гледал Интер Керамик, а аз съм вече 15 години с такива. Нищо, че са евтини. Явно всеки мери със собствен аршин. Автора може и сам да прецени, но най-добре да уточни какво налага промяната и колко може да задели. При моето последно предложение са нужни около 40лв.

ПП За кака: В тази цена не е включено питието и мезето.
ПП2 Цитат: То няма пари за ракия, те хляб ще ми купуват!
Здравей,
промяната се налага поради това, че смесителя е за смяна. С многократно сменяни гумички .....последно смених затварящия механизъм на студената, но нещо трудно се върти крана ..а и пак капе ..не зная може би самия смесител нещо се е износил. Там често водата тече кална, с боклуци вътре , вероятно допринасящи за нараняването на метала на самия смесител.
Принципно не гоня ниска цена , а да се направи прилично.
:yawinkle:
ontario - специалист
вт ное 05, 2024 9:17 pmnork написа:
вт ное 05, 2024 6:09 pmMamaMy написа:
С това последното голямо разкрасяване пада :? Ако можеше нещо по-грозно да се измисли сигурно щяха да го измислят, но няма такова.
А нали не си мислите, че докато работи пералнята дърпа вода постоянно? :lol:
Маааму....... И аз не моа повярвам, че 24г някой показва такава схема и то у Голямото село, ама не съдя...... Я на квартира, я няма възможност..... :idea:
Има някакви ограничения и предлагам/е варианти....
Ай живи и здрави, па аФторът да сподели крайният резултат :!:
Не е в София това нещо , но трябва да се измисли някак и да се направи.😀
MamaMy - майстор
Този смесител подлежи на ремонт. Като го свалиш от стената отзад във входовете за топла и студена вода ще видиш шестограмни отвори. Със подходящия шестограм се развиват две бронзови втулки. Това са леглата в които опират гумичките на главите. Струват по 2-3 лева. Ще видиш на старите водата как ги е подяла и е направила канал от където капе дори при нов патрон. Случило се е защото не е оправен теча на време. Два нови патрона с нови врътки са ти още 10-12 лв. С помощта на сода за хляб и малко оцет батерията ще светне като нова, а и ще работи така. Ако нямаш пари не трябва да те мързи. Частите ги има всяка железария. Ето и kozl предложи същото решение като моето предложение. Действай и се похвали после!
volf - специалист
Само да допълня че бронзовите втулки са с лява резба.
DMN - майстор
А аз да допълня, че има такива райбери за целта. Това упражнение съм го правил неведнъж, даже съвсем скоро преди три дни.
Райбероват се втулките без да се сваля смесителят, а се вадят само патроните(като се спре водата предварително). С едно фенерче се свети вътре и се вижда всичко. Най-често причината за капенето е едно каналче на челото на втулката(понякога трудно забележимо), което чрез райбероването се премахва. Вярно, че така втулките леко се скъсяват и това може да е проблем за ония патрони...абе керамичните. Но за тия с гумичките, които притискат челото при спиране на водата, не е проблем, освен ако не са напълно износени(райберовани) втулките.
Понякога има и песъчинки, които се запресоват в гумата на патрона и също са причина за капенето. Абе иска си профилактика.
Ето райбери, нещо такова:
https://www.google.com/search?client=fi ... sid=mosaic

Тема "Помощ за смесител + маркуч за пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: