• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
hidrazin - майстор
Ти ся кое не разбра от написаното? От ей това.
При правилно свързване дали е с щепсел и контакт или директно свързване (твърда връзка) е все тая.
Просто при "директно свързване" имаш по-голяма надеждност, сигурност и безопасност.

Демек НЕ ТИ Е БИЛ проблема че не с контакт и щепсел а че е бил ГРЕШНО свързан.
пон мар 24, 2025 9:44 pmgujio написа:
Мерихме го с мултицеф.
Не те знам какво си "мерил" ама вземи да ми кажеш тоя мултиЦЕФ с колко цеви беше? :-D
:partyman:
gujio - помощник
пон мар 24, 2025 9:54 pmhidrazin написа:
Ти ся кое не разбра от написаното? От ей това.
При правилно свързване дали е с щепсел и контакт или директно свързване (твърда връзка) е все тая.
Просто при "директно свързване" имаш по-голяма надеждност, сигурност и безопасност.

Демек НЕ ТИ Е БИЛ проблема че не с контакт и щепсел а че е бил ГРЕШНО свързан.
пон мар 24, 2025 9:44 pmgujio написа:
Мерихме го с мултицеф.
Не те знам какво си "мерил" ама вземи да ми кажеш тоя мултиЦЕФ с колко цеви беше? :-D
Проблемът не е в начина на свързване, а в това, че ако е щепсел с контакт по-лесно се открива проблема - пробваш уреда в друг контакт и ти се изяснява картинката. При т.нар. твърда връзка трябва да изключваш предпазителя, да замерваш електричеството в уреда, в захранващия кабел и т.н. Затова аз първо се насочих към повреда в самия уред. Рядко ми се е случвало досега с контакта да имам проблем.
Както и да е, не съм ел.специалист, занимавам се със съвсем други неща и познанията ми в електиречството са съвсем базисни. Знам как да поправя само дребни повреди.
Тук просто можех да си спестя таксата за сервиза на Бош, ако уреда беше с щепсел, който да го пробвам в друг контакт.
Svetoslavoff1 - майстор
gujio, добре е да знаеш, че връзка щепсел-контакт е с ограничение на мощноста на консуматора. А готварска печка в зависимост от режима на ползване може да се окаже сериозен консуматор. Та затова и са използвали твърда връзка, някои го изискват и в гаранционните условия. Разбира се имам предвид масовите шуко конт/щепсел.
Е, и аз на селското къще имам готварска печка на шуко, но се ползва или само фурната, или само 1 или 2 котлона не на макс.
hidrazin - майстор
пон мар 24, 2025 10:04 pmgujio написа:
...не съм ел.специалист...
:? И тогава що спориш?
можех да си спестя таксата за сервиза на Бош
Че те от това си изкарват прехраната. Както ти от нещо друго.
Когато може - може. Когато не - ми плащаш си.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с готварски плот Бош" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: